Gå tilbage

Rejser til Varadero

Varadero er nok Cubas mest berømte strand, som strækker sig 20 kilometer langt på Hicacos-halvøen på øens nordside. Byen ligger i provinsen Matanzas cirka to timer øst for Havana. Hvis du på et tidspunkt har drømt om de caribiske strande med deres kridhvide sand og krystalklare hav, kunne det godt være Varadero, du har set for dit indre. Stranden er nemlig som taget ud af en drøm. Den har fået tilnavnet Playa Azul – den blå strand, og det forstår du, når du står med tæerne i vandkanten, og de 100 nuancer af blå glimter så langt øjet rækker.


Måske verdens bedste strande

Du skal besøge Varadero, hvis du er en ægte vandhund. Bedre strande skal du nemlig lede længe efter i Cuba - ja nogle vil endda sige i verden! Den er bred, sandet er blødt som puddersukker, og vandet har en gennemsnitstemperatur på 26 grader. Havbunden skråner langsomt nedad – det er altså en vinder for selv de mindste vandhunde. Timerne kan gå på en strandstol med en bog, eller du kan flyde rundt i det caribiske hav. Gennemsnitstemperaturen kommer ikke under 22 grader, og i de varme måneder fra juni til september ligger den omkring de 28 grader. Så husk solcremen!

Hvor dejligt det end ville være at have det her paradis for dig selv, så har rygtet altså spredt sig rundt omkring i verden, og stranden har hvert år mange besøgende. Cirka 75 all inclusive-hoteller har fundet vej til kyststrækningen, og der er nogle for ethvert publikum. Der er både dem, der taler til de voksne og andre mere børnevenlige. Der er også en håndfuld casas particulares i byen, hvis et hyggeligt bed & breakfast er mere din smag.


Varadero er fest, og du er inviteret med som gæst

Læg også vejen forbi Varadero by, hvor en masse butikker, cafeer og restauranter ligger side om side. Skriv dig bag øret, at kysten jo breder sig over 20 kilometer, så vil du gerne kunne gå ned til byen om aftenen, skal du vælge et hotel tæt på. Mange af dem ligger nemlig et stykke ud af tangen, og det kan blive en lang slentretur.

Nattelivet i Varadero er kendt som et af de bedste i Cuba, og mulighederne for at svinge træbenet er mange! Smut forbi Calle 62, hvor stemningen er god og festen legendarisk, eller snup en farverig drink og en svingom på La Comparsita. Er du på udkig efter en mere rolig plan, kan du vælge The Beatles, hvor der ofte er livemusik.


Udforsk kystlinjen

Der er masser af aktiviteter at tage dig til i Varadero. Du kan f.eks. tage en snorkel- eller dykkertur ved Coral Beach, hvor farverige fisk og koraller pryder havbunden. Varadero har også flere grotter, som virkelig er værd at udforske! Ikke langt fra Coral Beach ligger Saturn Cave, så du kan snildt slå et besøg til begge steder sammen. Grotter er et magisk fænomen, der med næsten magnetisk kraft trækker i dig. Kig op, og se om du kan spotte en af de mange flagermus, som grotten huser. Vil du have den fulde oplevelse, så snup din egen snorkelmaske med, og dyk ned i lagunens klare vand.

Fra Varadero er der i øvrigt rig mulighed for at bruge en dag på havet, der er nemlig mange bådture, der tager dig ud fra kysten. Der er både utallige snorkelture, havsafarier og solnedgangsture, og du kan også besøge små ubeboede øer som Cayo Blanco.

Billeder

1 ud af 10
Smukke Varadero
1 ud af 10
Slap i en liggestol på stranden i Varadero
1 ud af 10
Find skygge under en palmebladsparasol
1 ud af 10
Rejser til Cuba - Rejser til Varadero
1 ud af 10
Varaderos klare, blåt vand
1 ud af 10
Havneområde
1 ud af 10
Rejser til Cuba - Rejser til Varadero
1 ud af 10
Rejser til Cuba
1 ud af 10
Rejser til Cuba
1 ud af 10
Rejser til Cuba

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Varadero

Flere hoteller i Varadero

Oplevelser