Oplevelser i Cuba

Gå tilbage

Oplevelser i Cuba

Cuba er et land, der byder på et væld af oplevelser som byrundture og udflugter ud i naturen – enten til fods eller på cykel. Men du kan også få andre sjove oplevelser, der inkluderer dans, trommer og madlavning. Læs mere i vores rejseguide, og bliv inspireret til, hvad du kan opleve i Cuba. Der er faktisk ikke mange steder som Cuba. Landet har ikke været under vestlig indflydelse på samme måde som meget af verden, hvilket har resulteret i byer uden restauranter med fastfood og de velkendte kaffebarer der pryder gadebilledet.  

Byrundture i Cuba 

Cubas byer er noget helt særligt – hyggelige, farvestrålende og måske lidt faldefærdige, men på en stemningsfuld og charmerende måde. De tre mest spændende byer er Havana, Trinidad og Santiago de Cuba, der alle kan lidt forskelligt. 

Oplevelser i Havana  

Havana byder på fantastisk stemning, farver, musik i gaderne og flotte pladser. Byen er et sammensurium af gamle bygninger der er ved at falde fra hinanden og nypolerede, flotte huse, og det giver på en eller anden måde byen en masse charme.  

Tag en gåtur i Old Havana, hvor der er lukket for motortrafik og se alle de flotte, pastelfarvede bygninger eller kør en tur i en pangfarvet amerikanerbil. Gamle amerikanerbiler i alverdens pastelfarver kører side om side med hestevognene, og det er en virkelig hyggelig måde at opleve Havana på – men du kan også sagtens gå rundt i de gamle gågader. 

Oplev livet med de glade gademusikanter og spontan dans på barerne. Tag et smut forbi Plaza Vieja og sæt dig på en café med et glas rom, imens du nyder de mange flotte farver på pladsen. 

Oplevelser i Trinidad 

Når du besøger Trinidad, kan det være en god idé at pakke de flade sko. Byen er nemlig fyldt med charmerende brostensbelagte gader. Byen er på UNESCOs verdensrangsliste, og det giver god mening, for rundt om hvert hjørne finder du smukke sart pastelfarvede huse.  

Byen er dansen og musikkens centrum på øen, hvor du vil opleve salsa og dans på det centrale torv, så kridt skoene og lær et par dansetrin. Og ellers kan du nyde den fantastiske, glade stemning fra en café, med en kold øl eller mojito. 

Byen er også et glimrende udgangspunkt for udflugter til diverse flotte naturoplevelser.  

Byrundtur i Santiago de Cuba 

Santiago de Cuba er landets næststørste by og er smukt placeret på toppen af en bakke. Fra byen har du en fantastisk udsigt til Sierra Masestra-bjergene og havet. I Santiago de Cuba er revolutionen født, og derfor byder byen selvfølgelig på masser af historie! Det er i Santiago de Cuba, at Cubas nationalhelt Jose Marti er begravet, du kan opleve Cubas første katedral, og så er det faktisk også her, Son-musikken blev født. Det er Son-musikken, der er grundlaget fra den salsa, du kender fra Cuba. Musikken er en blanding af spanske og afrikanske instrumenter – og utrolig stemningsfuld. 

Dans og musik i Cuba 

Musik og dans er pulsen i Cuba, og noget af det der er med til at gøre landet specielt og give det den livsglæde man kan opleve der. Man kan slet ikke lade være med at blive opslugt af stemningen og skulle du få lyst, er der også rig mulighed for at prøve kræfter med både dansen og musikken. På den måde kan du indleve dig endnu mere i cubanernes traditioner på din rejse. 

Lær at danse salsa sammen med en cubaner og bliv ét med musikkens rytme. Måske tør du kaste dig ud i engang salsa på en af barerne senere på aftenen, hvor cubanerne selv tit svinger hofterne. Du kan også lære at spille tromme på cubansk manér – vælg selv mellem bongós, timbal, congas, tambores batá, clave, maracas eller güiro. 

Oplevelser i Cubas natur 

Viñales er et af Cubas helt store naturvidundere og er derfor landet på UNESCOs verdensarvsliste. Hop på en cykel eller snør skoene og udforsk den flotte dal blandt tobaksplantager og vandløb, omgivet af grønklædte bjergklipper. Nogle af kalkstensklipperne er dækket af flotte, farverige muralmalerier og andre huser grotter til udforskning med stalagmitter og stalaktitter. 

20 kilometer fra Trinidad finder du Topes de Collantes. Her kigger du ud over flotte grønne bjerglandskaber, så længe øjet rækker, og du kan tage på vandreture blandt vandfald og dale. Oplev Caburni Falls, hvor du kan svømme i en lagune fyldt med turkisblåt vand, og hvis du er heldig se vilde kolibrier flyve rundt.  

Er du vant til at ride, eller kunne du tænke dig at prøve det af, er det en god måde at komme rundt på her, da det ikke er alle steder i området, hvor der er lavet sko-venlige stier. Hestene kender ruterne godt og trasker roligt og mageligt rundt. 

Bæredygtige oplevelser i Cuba 

Vi tror på, at det er godt at møde menneskerne i det land, du besøger.  

I Cuba anbefaler vi altid, at du bor på casa particulares. Her bor du hjemme privat hos cubanerne og støtter altså de lokale. Det er en helt speciel oplevelse, og en vi bestemt ikke synes du skal gå glip af. Der er en langt mere hjemlig stemning og det er en god måde at komme ind på cubanerne på. Det betyder også meget i Cuba, at pengene bliver lagt direkte hos cubanerne selv, for ellers har de ikke store muligheder for at tjene penge selv. Du får også svært ved at finde bedre mad i Cuba, end du får serveret på casa particulares. 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Viser ud af