Rundrejse i Cuba

Rundrejse i Cuba

Cuba egner sig super godt til rundrejser – der er nemlig ikke langt mellem de største oplevelser. På en rundrejse i Cuba kan du nemt både opleve de stemningsfulde byer, smuk natur og afslapning på stranden. Byerne er stemningsfulde med salsamusik i de brostensbelagte gader. Uden for byerne leves livet i et tempo, hvor alle kan være med, og de utrolige landskaber byder både på frodige dale med tobaksplantager og bountystrande i verdensklasse!

Den klassiske rundrejse i Cuba

En god tommelfingerregel, når du skal sammensætte din drømmerejse, er at mikse både byliv, naturoplevelser og dejlige strande. Så får du nemlig lidt af det bedste fra alle verdener! Vores mest populære Cuba-rejse er perfekt for dig, der besøger landet for første gang. Her besøger du nemlig Havana, Trinidad, Viñales og Cienfuegos – og så slutter du naturligvis af med afslapning på en hvid palmestrand

Herlige Havana

”La Habana” er rom, revolution og stemning, og du finder ikke samme stemning nogen andre steder i verden. På en slentretur i de gamle gader ser du huse, der er fine og nypudsede, og huse der nærmest er ved at falde sammen. Alle vidner de om en tid, hvor Havana var en storslået og prægtig by, og historien har sat sit præg på hvert eneste gadehjørne. Nogle steder går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne lukke af med store, gamle kanonløb.

I Havana er oplevelserne mange, og du kan nemt gå rundt i den gamle bydel til fods. Hele Havanas gamle bydel ”La Ciudad Vieja” er lukket for trafik, og her kan du vandre fredeligt rundt i de brostensbelagte gader fra den ene seværdighed til den anden.

Det smukke Viñales

Viñales-dalen er et af de smukkeste naturområder i Cuba. Når du er på rundrejse, vil du på vejen mod dalen, kører igennem avocado- og mangoplantager, og du kan se, hvordan landskabet skifter og bliver grønnere. På den flade dalbund breder tobaksplantagerne kilometer efter kilometer og ligger side om side med frugtplantager og små vandløb.

Du kan bruge timevis på bare at sidde og kigge ud over landskabet i denne dal, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder.

I selve Viñales by kan du slappe lidt af på byens plads ved den lille fine kirke. Sæt dig ned og se livet omkring dig – måske med en hund i skødet, byens hunde er nemlig meget kærlige. Byens mange huse og casaer er fine og farvestrålende, og der står heste på nærmest hvert gadehjørne.

Mærk livet i Trinidad

Trinidad er dansen og livsglædens by! En tur igennem Trinidads gader bør gøres i flade gummisko. I de gamle gågader går du stadig på de skæve brosten, og alle husene er malet i sarte pastelfarver. En gåtur her er næsten som at gå en tur tilbage i tiden – også selvom du deler oplevelsen med andre turister. På nogle af gaderne finder du små markeder, hvor du blandt andet kan købe små, hjemmelavede souvenirs og flotte træudskæringer. På byens centrale torv kan du om aftenen opleve salsaen, og livsglæden kan ikke undgå at smitte.

Det er netop musikken og dansen, der gør Trinidad til en perle i Cuba, og byen mangler absolut ikke oaser, hvor du kan nyde livet og en kold øl eller mojito, mens du lader dig underholde af forskellige musikformer og shows.

Cubas strande

Cuba er en caribisk ø og derfor er det ikke underligt, at du her kan finde den ene vidunderlige strand efter den anden! Der garanti for kridhvidt sand, høje palmer og turkisblåt vand så langt øjet rækker. De smukkeste strande findes på nordkysten, men der findes flotte strande rundt om på hele Cuba. Du bør til hver en tid slutte din rundrejse i Cuba af med afslapning på en af de caribiske strande.

Playa Giron

Playa Giron ligger på Cubas sydkyst ved Svinebugten. Det er et sted, hvor du rigtigt kan slappe af, for her er en rolig og afslappet stemning – og så har du mulighed for at bo på casa. Byen byder ikke på så meget, men strandene er fantastiske. Den smukkeste strand er Playa Coco. Her er vandet turkisblåt, og du finder også et mindre rev med fisk ud for kysten. Midt på stranden står ét enkelt lille skur, hvor du kan købe en lækker mojito. Her vrimler det ikke med turister, men du kan godt støde på lokale cubanere, der skal ned og nyde det dejlige badevand.

Varadero

Varadero er Cubas mest berømte strand, og her får du masser af sol, en vandtemperatur på omkring 26 grader og et blåt hav, der nærmest ligner noget fra en film. Det er uden tvivl en af Cubas skønneste strande, men også en af de mest velbesøgte. Her ligger en masse all-inclusive hoteller, hvilket også betyder, at der er utallige muligheder for aktiviteter dag og nat.

 

Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria er en mindre ø på omkring 50 kvadratkilometer. Øen ligger blandt en række andre mindre øer. Hovedattraktionen på øen er uden tvivl de kilometer lange smukke strande. På de kridhvide strande, kan du ligge under en palme og kigge ud over det turkisblå vand.

 

Sådan rejser du rundt i Cuba

Cuba opleves bedst på en rundrejse! Her er så mange forskellige steder at besøge og ting at opleve, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor rejsen skal gå hen. I Cuba er spørgsmålet mere “hvordan kommer jeg rundt?”

Med lejet bil

Det er rigtig nemt at køre rundt i bil på Cuba. Der er næsten ingen trafik, og vejene er nemme at finde rundt på. Du skal dog holde øje med fodgængere, hestevogne, æsler, oksekærrer osv. – også på motorvejen. Udlejningsbilerne er ikke de gamle klassiske amerikanske modeller men mere moderne, gode biler. Vejene er fulde af huller, så du kan sagtens risikere at skulle køre lidt slalom på vejene.

Med turistbus

Turistbusser kører, som navnet antyder, kun med turister. Busserne både henter og afleverer turister ved mange hoteller, så det kan tage sin tid, men det er dejlige busser, så læn dig tilbage og nyd det.

Med Viazul-bussen

Viazul busserne er offentlige busser, som kører mellem busstationerne i byerne. De stopper nogle steder undervejs, men det går ret hurtigt. Der er kun én busstation i hver by, og nogle af dem er flotte og moderne, andre er mere simple.

Rundrejser i Cuba

Hvorfor rejse med os?