Filippinerne

Anda Beach

Rejser til Anda Beach

Anda er en del af øen Bohol og ligger en smule isoleret fra resten af øen. Derfor er Anda også alt det, du forbinder med øde hvide sandstrande i Filippinerne. Sandet her er noget af det fineste, du nogensinde vil opleve, og sammen med det lyse, rolige vand og de mange palmer, er her simpelthen postkortsmukt.

 

Andas kilometerlange paradisstrande

Du vil elske Anda strande. Den længste strand hedder Quinale Beach, og det hvide sand strækker sig hele tre kilometer langs kysten. Her er kun ganske få mennesker og ikke særlig mange resorts eller butikker, så det er perfekt til afslapning, solbadning og lange ture i vandkanten. Sandet er lige så fint og blødt som mel, og du kan finde små muslinger og forstenede koraller i det. Bortset fra de kokosnøddeskaller, der indimellem skyller i land på stranden, er den helt uspoleret og utrolig lavvandet med revler langt ud.

Andas White Beach er en anden nævneværdig strand. Den er endnu roligere end Quinale og mindst lige så flot. Her er også utrolig lavvandet, så det er ikke helt nemt at snorkle og svømme, men her er smukt! Til gengæld finder du masser af små private strande fulde af palmer i Anda – strande som du kan have nærmest for dig selv. Her kan du bade og snorkle i vand i de mest utrolige farver.

 

Snorkling og dykning omkring Bohol

Bohol har masser af gode dykkersteder! Du kan udforske havlivet på dykkerture eller lægge vejen forbi nogle af de mange grotter og cenoter, hvor du kan snorkle rundt i helt dybblåt vand. Langs kysterne er det ikke umuligt at opleve havskildpadder, hvalhajer og barracudaer. Her er flotte rev, grotter og koraller. Hvis hvalhajerne virkelig trækker, så skal du hertil mellem december og april. Der er dog større chance for at opleve dem på de mindre øer Malapascua, Mactan og Moalboal.

Anda er kendt for sine dybe, blå cenoter. Mest kendt er nok Cabagnow Cave Pool, som ligger lige ved Anda White Long Beach. Det er den største af de mange klippepools i området, og den er ret imponerende. Det kan bedst beskrives som en grotte uden ”tag”, og det naturlige sollys giver vandet den mest fortryllende blå farve. Andre nævneværdige cenoter er Combento, Cateres, Kaligoon, Tiburako og Kalorenzo.

 

Andas flotte natur – fra vandfald til vandreture

Anda og resten af Bohol har utrolig flot natur! Når du kører til Anda vil du hurtigt fornemme det utrolige landskab, der tårner sig op på den ene side af dig, mens det blå vand udfolder sig på den anden.

Landskabet er bakket og grønt, og du kan tage på vandreture i det. Fx på Blue Heaven-hiket, der tager omkring 4-5 timer med flotte udsigter ud over Anda undervejs. De fleste slutter ved Anda Falls, hvor du kan tage en dukkert efter en varm vandretur og lade dig køle ned i det turkisblå vand.

Vil du opleve vandfald, kan du også tage en forfriskende dukkert ved Mag-Aso vandfaldene, som også er et imponerende syn. Du skal ned ad 197 trin, for at komme hen til det storslåede vandfald, men det er alle trinnene værd. Der er altså bare noget ved disse vandfald, som ligger så grønt og frodigt og lyser op med turkisblåt, strålende vand.

Ud for Andas kyst ligger den lille ø Lamanok, som er et besøg værd pga. dens mystiske historie. I øens mange grotter er der gennem tiden fundet både hulemalerier og skeletter, og gennem en længere periode var grotterne også hjem for en heksedoktor. Hun flygtede fra sin landsby, fordi de andre beboere fordømte hende over for kirken. Angiveligt bor her stadigvæk ånder, og derfor bliver man bedt om at tale dæmpet i grotterne. Ofte sejler du hertil i en mindre båd eller en kajak, så du kan opleve klippeøen og dens mangrove fra vandet.

 

Naturlige vidundere på Bohol

Selve Bohol er nok allermest kendt for de sjove ”Chocolate Hills”. De består af over 1000 små, runde bakker, der strækker sig ud i det grønne landskab. Efter regnsæsonen er bakkerne grønne og frodige, men i løbet af den tørre periode skifter de farve, så de ligner chokoladetoppe. Deraf navnet ”Chocolate Hills”. Uanset årstid er de et flot syn, og du bør helt klart tage hertil! De ligger små to timers kørsel fra Anda og besøges lige så let fra Panglao.

Bohol har mange, mange andre seværdigheder i naturen. Loboc River løber igennem øens flotte omgivelser med sit smaragdgrønne vand. Du kan tage på river cruise på floden og spise frokost på en lille båd, der langsomt sejler ned ad floden. Du kan også hyre en bil for en dag og tage til Cadapdapan risterrasserne, der leder tankerne hen på Vietnams og Balis dybgrønne risterrasser. De ligger smukt, omgivet af palmer, bjerge og småhuse.

 

Bohols fantastiske dyreliv

På Bohol kan du være heldig at spotte den mindste abe i verden, tarsieraben, som er lille og sky med store, runde øjne. På dansk bliver den kaldt for ”spøgelsesabe”. Den er ikke større end en hånd, så den er svær at spotte på egen hånd. Derfor er det en god idét netop at tage til et af Tarsier Sanctuary. De er lavet for at beskytte aberne, og du kan derfor kun blive vist rundt i dele af reservatet. Aberne er frie, og de kan komme og gå, som det passer dem, men der er mange af dem, der holder til her. De sover tit om dagen, men indimellem vågner de lige op, og det er slet ikke til at stå for, når man ser de små aber blinke med deres kæmpestore kuglerunde øjne.

Læg også vejen forbi en sommerfuglepark. Her lever op mod 300 forskellige sommerfuglearter i de flotteste farver!

På Bohol kan du også opleve ildfluer, flyvende hunde, flagermus og alverdens farvestrålende fugle. Foruden det fantastiske liv under havets overflade.

 

Liv og butikker i Anda by

Lige ved Quinale Beach ligger også den lille by Bacong.

Du kan besøge det lokale marked, hvor du kan få alt fra fisk, grøntsager, friskbagt brød til en hyggelig sludder med byens beboere. Der er også mulighed for at finde et spisested her i byen. Byen er hurtigt set, og den er lidt en sjov blanding af småbitte boder FULDE af alverdens ting, små restauranter og så en hel masse byggeri. Mange af gaderne er virkelig fine, men der er ikke meget at se. Byen har også en kirke. Den er ikke så stor, men indeni er de flotte loftsmalerier ret imponerende.

Jo tættere på stranden du kommer, des flere små spisesteder finder du. Nogle af dem er hyggelige, andre meget simple Nyd en lang spadseretur langs vandet og oplev den smukke strand eller se, hvordan der fiskes og samles muslinger.

 

Øhop til Bohol og andre dejlige øer

Filippinerne opleves allerbedst på et øhop! Oplev måske Anda Beach, Panglao og Siquijor på ét øhop eller kombinér øerne to og to.

Det er oplagt at kombinere Anda på Bohol med den lille naboø Panglao. De hænger sammen med en bro, og derfor er de nemme at besøge begge to på et øhop. Panglao har en del mere liv og lidt flere lækre strande, hvorimod Bohol har natur. Til gengæld er Andas strande en del roligere. De to kontraster og den korte afstand mellem øerne gør, at de passer rigtig godt sammen.

Syd for Panglao og Bohol ligger Siquijor, som er en af vores absolutte favoritter i Filippinerne! Her er enestående snorkling, flot natur og utrolige strande i overskuelige afstande. Øen er simpelthen så fin, hyggelig og dejlig, at du slet ikke har lyst til at forlade den igen. Vores gæster bor stort set altid på Coco Grove Beach Resort, og vi har aldrig oplevet nogen, der kom skuffede hjem derfra.

Alle øerne kan kombineres, afhængigt af hvor længe du skal være afsted. Der går færger imellem dem, og der er utrolige oplevelser på dem alle.

 

Vi skræddersyr dit øhop i Filippinerne

Vi kender øerne ud og ind, så vi hjælper dig selvfølgelig med at skræddersy det perfekte øhop i Filippinerne. Du fortæller os om dine ønsker og behov, og sammen skræddersyr vi det, der passer lige præcis til dig. Uanset om du ønsker luksus, byliv eller fred og ro, så har vi noget, der passer til dig.

Få et helt uforpligtende tilbud her!

Billeder

Rejser Bohol - Anda Beach Bohol
Rejser Bohol - Anda Beach Bohol
Rejser Bohol - Anda Beach Bohol
Rejser Bohol - Anda Beach Bohol
Chocolate Hills på Bohol
Rejser til Filippinerne
Rejser Bohol - Anda Beach Bohol
Anda Beach på Bohol
Rejser Bohol - Anda Beach Bohol

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Anda Beach

Flere hoteller i Anda Beach