Filippinerne

Panglao Island (Bohol)

Gå tilbage

Rejser til Panglao Island (Bohol)

Hvis du overvejer et øhop i Filippinerne, så bør du opleve Panglao!

Panglao Island er en lille ø, der ligger lige op ad den noget større ø Bohol. Selvom Panglao ikke er mere end 80 kvadratkilometer stor, er øen kendt for sine lange, hvide sandstrande, det krystalklare hav og de frodige regnskove. Her kan du virkelig få en afslappende og dejlig ferie, spise god mad på strandrestauranter og samtidig opleve lidt af hvert. Hvor Bohol særligt er kendt for sin natur, er Panglao verdensberømt for sine strande.

 

Panglaos fantastiske strande

Den flotteste strand på Panglao hedder Dumaluan Beach. Den er utrolig smuk og virkelig rolig. Sandet her er kridhvidt og helt fint, nærmest som mel. Vandet er lyseblåt, og her er utrolig lavvandet og dejligt! Så langt øjet rækker, kan du se palmer, og du kan nemt finde skygge under dem, så du kan ligge og nyde varmen med en god bog. Der ligger kun få resorts ud til vandet, så stemningen er fredelig, og her er ikke alt for mange mennesker. Her skal du virkelig prøve at bo! Vores favoritresort er South Palms Resort Panglao, der har super stemning og en dejlig, grøn have.

Den mest berømte strand på Panglao er Alona Beach. Her skal du tage til, hvis du ønsker liv og restauranter. Alona har et stort udbud af restauranter, barer, massagesteder og småbutikker, og derfor er her også mange turister. I Alona by er der en heftig trafik, så søg ned til vandet, hvor du kan gå rundt på ”sandgaden” og besøge de mange barer og boder langs stranden. Her er også et utal af aktiviteter til vands – fx bananbåde, parasailing, fluefiskeri og meget andet.

 

Snorkling og dykning på Panglao

Rigtig mange strande på Panglao har rev, så du kan snorkle direkte fra stranden op opleve farvestrålende fisk, søstjerner og koraller uden at skulle på dagsture.

Men der findes endnu bedre snorkle- og dykkersteder, hvis du tager en tur i båd ud på vandet. Havet rundt om Panglao har helt unikke muligheder for walldives, hvor du dykker ved klippevægge eller revvægge og oplever dyrelivet her.

Balicasag Island er kendt for sit utrolige marinereservat. Den lille paradisø ligner næsten en af Maldivernes atoller, fordi den er så lille og rundt og omgivet af vand i alle nuancer af turkis og blå. Her er fænomenal snorkling, hvor du kan være heldig at se flotte farverige fisk, koraller og havskildpadder.

Du kan også sejle til øen Pamilacan, der ligger som en vaskeægte bountyø omgivet af turkisblåt vand. Her kan ud også være heldig at møde både havskildpadder og delfiner.

Hvis du vil dykke, så er det lidt af et eventyr at opleve Habagat Shipwreck. Skibsvraget ligger på 35 meters dybde lige ud for kysten, og her er også en stejl klippevæg med små grotter og en hel masse fisk og andre havdyr.

 

Grotteeventyr på Panglao

Panglao har ingen floder eller søer, men i den underjordiske grotte Hinagdanan Cave finder du en eventyrlig lille lagune. Grotten er fuld af imponerende store stalaktitter og stalagmitter, der bliver oplyst af solen gennem huller i loftet – et spektakulært syn! Du kan tage en svømmetur i det krystalklare vand og nyde roen her under jorden.

 

Shopping og madeventyr på Panglao

Hvis du vil have liv og shopping, er det oplagt at besøge Alona Beach. Her er der gang i den og masser af butikker.

En helt anderledes shoppeoplevelse får du ved Moadto Strip Mall, der ligger på Panglaos nordvestlige tange i sammenhæng med et resort. Det er et nyt og moderne shoppingcenter helt ud til stranden, og her er masser af caféer, restauranter, chokoladebutikker, bagere, souvenirshops og isbutikker.

Når du besøger Panglao, må du ikke glemme at nyde øens lokale mad. Restauranterne ligger ofte ud til stranden og har fornuftige priser. Prøv en række af de lokale retter, herunder de berømte filippinske nationalretter adobo og kare-kare. Der er selvfølgelig også mange restauranter, der tilbyder et bredt udvalg af internationale retter.

Bohol Bee Farm er egentlig et resort, men de laver også lækre økologiske madvarer. Prøv måske at smage deres is! De har almindelige smage som mango og kokos, men prøv også at smage deres is med avocado, dragefrugt, peanut eller ”saltet honning”. Er du ekstra modig, så prøv ingefær, durian, jackfruit eller ube (en slags lilla kartoffel). Det er en sjov oplevelse, og de små bægere is koster næsten ingenting.

 

Til de historieinteresserede

Hvis du er interesseret i historie, skal du besøge Panglao Museum. Det er et lille, charmerende museum, der har et stort udvalg af antikke artefakter og historiske genstande. Det er et godt sted at lære mere om områdets rige historie.

Filippinerne er et katolsk land, og derfor er her også adskillige flotte kirker. På Panglao finder du bl.a. St. Augustine’s Church og Our Lady of Assumption Church, som begge er ret imponerende.

 

Kombiner Panglao og Bohol

Du kan ikke rejse til Panglao uden også at besøge Bohol! Her er naturen nemlig enestående. Panglao og Bohol er forbundet med en bro, så det er nemt at kombinere de to dejlige øer.

Bohol er særligt kendt for de sjove Chocolate Hills, som er 1.268 små, runde bakker i grønt landskab. De har fået deres navn, fordi de i den tørre periode skifter farve og bliver brune, så de ligner kæmpe chokoladetoppe.

På Bohol kan du også være heldig at spotte den mindste abe i verden, tarsieraben – eller spøgelsesaben, som den egentlig hedder på dansk. Det er en lille og sky med store, runde øjne - den er ikke til at stå for! Hvis du vil være helt sikker på at se den, så tag til nogle af de reservater, hvor de bor. De sover om dagen, men indimellem vågner de lige op og kigger sig søvnigt omkring med deres kæmpestore øjne. Det er et sjovt syn. De fleste resorts har ture, hvor du kan opleve dem.

Du kan også tage en forfriskende dukkert ved Mag-Aso-vandfaldene på. Du skal ned ad 197 trin, for at komme helt hen til det storslåede vandfald, der ligger som en lille lagune omgivet af grønklædte klipper. Her er der faciliteter, så du kan grille din medbragte mad, når du har taget en dukkert i det helt turkisblå vand.

 

Øhop i Filippinerne – med Panglao og andre øer

Det er oplagt at kombinere Panglao med andre af Filippinernes dejlige øer. Filippinerne er kendt for sine helt fantastiske øer med flotte strande, dejlige resorts og fuldstændig enestående snorkling. Øhop i Filippinerne er en stor oplevelse!

Du kan nemt kombinere Panglao med andre øer på et øhop – fx med Siquijor.

Siquijor er en magisk ø, kendt for sin magi og trolddom. Her er flot natur med spændende vandfald og en utrolig dejlig stemning. Strandene er helt utroligt smukke med krystalklart vand og palmer i massevis. Alle bør opleve Siquijor, for stemningen, naturen og strandene er bare noget helt særligt her!

Start dit filippinske øhop i Cebu. Det ligger tæt på, og du undgår at skulle indenom Manila.

 

Vi skræddersyr dit øhop i Filippinerne

Er du klar til at udforske nogle af verdens smukkeste øer på et øhop? Lad os hjælpe dig med at gøre din drømmeferie til virkelighed! Med vores ekspertise skræddersyr vi i fællesskab det helt perfekte øhop i Filippinerne til dig.

Alt det kræver er et par enkle trin: Fortæl os, hvilke slags oplevelser og steder, der er lige dig, og læn dig så tilbage - sammen skaber vi den perfekte øhop-rejse, der tjekker alle kasser på din liste!

Få et uforpligtende tilbud her

Billeder

1 ud af 9
Chocolate Hills på Bohol
1 ud af 9
Alona Beach
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne - Panglao
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne - Panglao
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne - Panglao
1 ud af 9
Rejser til Filippinerne - Panglao

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Panglao Island (Bohol)

Flere hoteller i Panglao Island (Bohol)

Oplevelser