Gå tilbage

Rejser til Menjangan

Menjangan er en lille ø, der ligger nordvest for Bali. Øen er en del af den smukke Barat Nationalpark, og er fredet, og selvom mange af hotellerne i området har taget navn efter den smukke ø, kan man ikke bo her.  

Som udgangspunkt bor du i Banyuwedang bugten, hvor de fleste af hotellerne i området ligger. Strandene i bugten er lidt stenede, og de egner sig bedst til afslappede gåture og et kort dyp i vandet, men når du virkelig skal bade, er det på de spændende dagsture og snorkelture. Til gengæld er her smuk natur fyldt med varme kilder, som du kan få en helt anderledes form for dukkert i. 

Selve øen Menjangan kan du besøge på dagsture. Menjangan betyder hjort på indonesisk, og du kan se de mange Menjangan-hjorte på øen. Udover hjortene kan du på din tur til Menjangan også opleve masser af andre spændende dyr, der lever i øens fantastiske natur. Du kan blandt andet være heldig at spotte både leguaner, aber og den truede balistær.

Udforsk livet under havoverfladen

Er du til snorkling, og elsker du at opleve levet under vandet, så kan du virkelig glæde dig til at besøge Menjangan. Livet under havoverfladen er nemlig noget af det, den lille ø er verdenskendt for, og du vil med garanti se maser af farvestrålende koraller, fisk og sjove havdyr. Der er faktisk også gode chancer for at møde havskildpadder, der har deres hjem i det blå ocean, og klovnfisk, barracudaer og fredelige revhajer på din snorkeltur. 

Er du dykker, så er revene omkring Menjangan sikkert en af grundene til, at du er rejst til det vestlige Bali. Dykningen her er bare rigtig god. Revene og korallerne er særligt kendt for at være velbevarede og pæne, og det er helt tydeligt, at de ikke har været under samme pres som mange andre dykkersteder i Sydøstasien. Du kan nemt opleve den fantastiske verden under overfladen på en af de mange dykkerbåde, der hver dag besøger den lille ø fra fastlandet. 

Hvid sandstrand og frodig nationalpark

Du kan også bare vælge at bruge dagen på nogle af de skønne, hvide sandstrande, med det krystalklare vand, der kendetegner kysten på Menjangan. Her kan du dase i vandkanten, eller slentre langs de flotte strande. Der er for det meste ikke ret mange besøgende på Manjangans strande, så du kan virkelig bare nyde stilheden og komme helt ned i gear.  

Menjangan er en del af Barat Nationalpark, og det meste af parken ligger inde på fastlandet, kun få timers kørsel fra den by, du bor i. 

Nationalparken er en blanding af frodig savanne og tæt bevokset jungle, og her kan du bl.a. opleve aber, ørne, vildsvin og bøfler. Inde i nationalparkens jungle kan du tage på tur og opleve noget at Balis mest fantastiske og uspolerede natur. Junglen i Barat Nationalpark er virkelig frodig og tæt, og du vil næsten føle dig som en opdagelsesrejsende, når du drager ind i den store park. 

Nær kyststrækningen i parken kan du opleve forstenede kæmpemuslinger flere meter over havets overflade, der viser hvor højt havet stod for mange hundrede tusinde år siden.  

Billeder

1 ud af 10
Den smukkeste, hvide strand
1 ud af 10
Et kig under vandoverfladen
1 ud af 10
Menjangan
1 ud af 10
Menjanganhjort
1 ud af 10
Et hav af dyreliv
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Menjangan

Flere hoteller i Menjangan