Rejser til Bali og Gili-øerne

Rejser til Bali og Gili-øerne

Bali er kendt for sin fantastiske kultur, fra tempelbesøg til spirituelle ceremonier, og sit landskab af rismarker, vulkaner og frodige skove.

Ikke langt derfra ligger Gili-øerne: et sandt bounty-paradis. Kombinér Balis oplevelser og Gili-øernes kridhvide palmestrande for en rejse, der kan det hele!

Læs med og bliv klogere på kombinationen af Bali og Gili.

 

Billedskønne Bali – en fantastisk rundrejse-ø

Bali er en ø, hvor du kan dykke ned i den lokale kultur og opleve en helt særlig spiritualitet – og krydre den med store oplevelser i naturen.

 

Balis naturskønne vidundere

Balis vulkanske natur er nemlig noget helt særligt, og den opleves nemt på en rundrejse med privatchauffør! Her er selv transporterne oplevelser, og mellem hver by oplever du fantastiske templer, grønklædte bjerge og rismarker i massevis.

Ubud tilbyder nogle af de mest spektakulære udsigter over risterrasserne. Det er dét Bali, du har set på postkortene! Her er flotte vandfald, et abetempel i Monkey Forest og en stemningsfuld by fuld af spisesteder og kunsthåndværk.

Sidemens rismarker, dale og bjerge byder på lidt af de samme oplevelser som Ubud. Området er ikke helt så kendt, og derfor heller ikke helt så turistet. Her bor du som regel midt i alt det grønne i første parket til dalens mange oplevelser.

Munduk er kendt for sit flotte landskab, der omfatter frodige grønne bjerge, kølige regnskove og imponerende vandfald. Bjergene tilbyder en pause fra Balis varme kystklima og er perfekt for naturelskere. Her står den nemlig på trekking, vandreture og kaffeplantager.

 

Balis mad og spiritualitet

Når du ankommer til Bali, bliver du straks mødt af øens rige traditioner og skikke, som balineserne værner om. Kvinder klædt i strålende guld og traditionelle kostumer, mænd iført masker og levende farver. Øens utallige, betagende templer er et vidnesbyrd om en kultur, religion og historie, der strækker sig tusinder af år tilbage, hvilket har efterladt et uudsletteligt mærke på øen. Med over 10.000 templer er religionen og spiritualiteten stor!

Madoplevelserne på Bali er både velsmagende og farvestrålende. Der er noget ved Balis madkultur, som på én gang bare er lækker og kunstnerisk, med smukt anrettede delikatesser og masser af grønt. Der er virkelig tænkt over detaljerne i enhver servering, hvad end du sætter tænderne i friske forårsruller, den krydrede ret bebek betutu eller nasi campur, som nærmest er Balis svar på tapas.

Skyl det hele ned med et glas arak – Balis lokale spiritus – eller en iskold friskpresset frugtjuice med mango, papaya eller dragefrugt.

 

Badeferie på Bali: surfing og afslapning

Når tankerne falder på Bali, tænker du måske på yoga ved solopgang, smoothie bowls og templer gemt væk i junglen. Bali ER virkelig et sted, hvor du kan finde dig selv – eller bare en rigtig god kop kaffe. Men Bali er også stedet, hvor du indser, at strandene… ja, de er okay, men de kommer ikke helt op på niveau med de billeder, du har set på nettet.

Strandferie på Bali byder på afslapning og stemning på de brede strande. Det er paradis for surfere, der vil eksperimentere på de kraftfulde bølger. Bali er en vulkanø, så strandene er mørke og lidt grove – nogle strande er direkte sorte. Derfor har vandet heller ikke den der helt turkisblå bountyfarve.

Kystbyen Sanur er kendt for den gode stemning med hyggelige strandrestauranter og smukke solnedgange over vandet. Der er mange andre hyggelige strandbyer, og alle har gode muligheder for at ture ud på vandet. Delfinsafari i solnedgangen og snorkleture.

 

De tre Gili øer: afslapning i paradis

Hvad gør du, når du vil runde din rejse af med sand mellem tæerne og en snorkletur blandt farvestrålende fisk og havskildpadder? Du sætter selvfølgelig kurs mod Gili-øerne, efter store oplevelser på Bali.

Den helt eventyrlige turkisblå farve finder du nemlig på Gili-øerne. Ved at kombinere Bali og Gili-øerne får du det bedste af to verdener: Balis kultur og natur blandet med Gili-øernes ubesværede og afslappede strandliv.

 

Hvad kan Gili-øerne, som Bali ikke kan?

Gili-øerne er indbegrebet af øliv, palmer og paradisstrande. De tilbyder en mere afslappet atmosfære, der inviterer til total afkobling. Mens Bali har dejlige strande, er de ikke altid så idylliske som dem, du finder på Gili-øerne. Gili-øernes strande er renere, mere fredfyldte og har det klare, turkisfarvede vand, som mange drømmer om, når de tænker på et tropisk øparadis.

 

Men hvilken Gili-ø skal du så vælge?

Alle Gili-øerne er skønne, men der er alligevel forskel på dem!

Gili Trawangan: Fest og farver, men også afslapning

Gili Trawangan er den ø, alle har hørt om. Ja, der er fester, og ja, der er backpackere, men der er også stille spots, hvor du kan nyde en bintang til lyden af bølgerne, uden en DJ i baggrunden. Og snorklingen er god! Havskildpadderne besøger hyppigt øen, og livet under vandet er noget helt særligt.

Der kører ingen biler på øen, så du kommer rundt i hestevogn. På øens østlige side er der en del hoteller, restauranter og barer, men på vestsiden er der roligere. Det gør det nemt at veksle mellem liv og ro.

Gili Meno: Robinson Crusoe ville være misundelig

Gili Meno er for dig, der søger fred og ro. Øen er perfekt til par, der bare ønsker en stille flugt på dejlige strande. Det er stedet, hvor du tager hen, hvis du virkelig, virkelig vil væk fra det hele.

Strandene på Gili Meno er noget af det tætteste, du kommer på en privat ø, uden faktisk at leje din egen private ø. Og snorklingen er lige så god her! Bonusinfo: der er færre menneskefødder at dele vandet med. Det kridhvide sand og krystalblå vand er lige til at stikke tæerne i, og sandsynligheden for at møde havskildpadder er stor.

Du kan gå rundt om øen på en times tid, men du kan naturligvis også tage en hestevogn og køre ad sandgaderne under kokospalmerne. Ellers er det bare om at slappe af i en hængekøje og nyde livet.

 

Gili Air: Det bedste fra to verdener

Gili Air er en perfekt mellemting mellem de to andre øer.

Her kan du få dit kulturelle fix med lidt lokal hygge, smage nogle fantastiske retter og stadig have tid til at ligge på stranden eller snorkle i det klare turkisblå vand. Øen er indbegrebet af indonesisk tropeø, og strandene er de smukkeste, du kan forestille dig. Hvidt sandt, knaldblåt vand og flot natur med spredte smålandsbyer – det bliver næsten ikke dejligere.

Selvom den står på afslapning i stor stil, kommer du ikke til at kede dig. Den sydvestlige side af øen har nemlig hyggeligt liv med restauranter og småbarer.

 

Hvorfor vælge mellem Bali og Gili?

Sandheden er, at Bali og Gili-øerne komplimenterer hinanden perfekt. Start på Bali med kultur, templer og jungle. Oplev det indre liv, de smukke rismarker og den lokale kultur. Og når du er klar til at bytte rismarkerne ud med nogle af de bedste strande i verden, hopper du bare på en båd til Gili-øerne.

Det er det skønne ved at kombinere Bali og Gili i én rejse: Du får både eventyret og afslapningen, uden at gå glip af noget. Og det bedste af det hele? Du kan gøre det i dit eget tempo, opdage dine egne yndlingssteder og skabe minder, der er lige så unikke som din rejse.

 

Transport mellem Bali og Giliøerne

Vi arrangerer selvfølgelig transporterne for dig på din rejse til Bali og Gili-øerne.

Rejsen fra Bali til Gili Trawangan med hurtigbåd tager typisk mellem 1,5 til 2 timer, afhængigt af vejret, og hvilken havn du sejler fra. Det tager omtrent lige så lang tid til de andre øer, medmindre båden stopper ved de andre to øer først. I så fald skal du påberegne en del ventetid hvert sted.

 

Du bor godt på Bali og Gili-øerne

Bali er kendt for sin gæstfrihed og tilbyder alt fra charmerende familiehoteller til luksuriøse resorts. Mange hoteller og resorts er designet i ægte balinesisk stil, der smelter sammen med de naturskønne omgivelser. Der er stor fokus på detaljer som træskæringer, palmebladstag og tropiske planter. Du kan vågne op til lyden af bølgerne i et strandhotel, slappe af i et resort med udsigt over rismarkerne, eller finde fred i en privat villa omgivet af frodig natur.

Vores gæsters favoritresort er Alena Resort, der bare er hyggeligt og smukt på samme tid.

De dejlige strandresorts på Gili-øerne byder på en god blanding af boheme-agtig boutique-stil, traditionel indonesisk stil og dejlige børnevenlige resorts. Som regel bygget rundt om et smukt poolområde fuld af palmer og med udsigt til det turkise vand. Her bor du godt – og der er kræset for detaljerne!

 

Lad os skræddersy din rejse til Bali og Gili-øerne

Vi skræddersyr din rejse til Bali og en eller flere Gili-øer, alt efter hvad du ønsker. Kombinér rundrejsen på Bali med afslapning på en enkelt ø eller udvid det til et helt indonesisk øhop med den ene bountyø efter den anden. Vi kender de bedste resorts på øerne, og i samtalen med dig, vil vi finde dem, der passer dig bedst. Der er masser af fantastiske steder, som er hele oplevelser i sig selv!

Rejser til Bali
Rejser til Bali
Rejser til Bali - Gili Air
Rejser til Bali

Hvorfor rejse med os?