Rejser til Gili-øerne

Rejser til Gili-øerne

Gili-øerne er en gruppe af tre små, idylliske øer ud for Lomboks nordvestkyst i Indonesien. De er nemme at sejle til fra Bali. De tre øer – Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air – er kendt for deres krystalklare vand, kridhvide sandstrande, og en afslappet, tilbagelænet atmosfære, der adskiller sig markant fra det mere travle liv på Bali.

Øerne er et populært rejsemål for både par og familier, der søger en tropisk flugt væk fra hverdagens stress og jag. En rejse til Gili-øerne står nemlig på afslapning på ægte bounty-manér!

 

Hvorfor vælge Gili-øerne frem for Bali?

Gili-øerne er til dig, der elsker strand og snorkling! Øerne er virkelig essensen af ægte ø-paradis, med svajende palmer og uberørte bounty-strande. Stemningen tilbagelænet, og afslapning er i højsædet. Selvom Bali byder på fine strande, matcher de sjældent den uberørte skønhed, som Gili-øernes kyster kan prale af. På Gili finder du strande, der er mere uberørte og har dét der krystalklare, turkise vand, som du næsten kun kan drømme om. Men ligefrem vælge Gili-øerne frem for Bali? Vi anbefaler en kombination! Det er en super god kombination af stemning, oplevelser, natur og bountystrande.

 

De tre Gili øer: Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air

Alle tre øer er omgivet af smukke, hvide sandstrande og krystalklart turkisblåt vand. Disse strande er ideelle til solbadning, leg i sandet og snorkleture. Der kører ingen motor-køretøjer på øerne, så transporten på øerne foregår i hestevogn, på cykel eller til fods.

 

Er du i tvivl om, hvilken Gili-ø du skal vælge?

Her kommer en introduktion af de dejlige øer, der måske kan hjælpe dig med at vælge!

 

Gili Trawangan: festøen fuld af paradisstrande og liv

Gili Trawangan er øen, de fleste kender. I folkemunde hedder den faktisk bare Gili T. Det er rigtigt, at der er feststemning og masser af backpackere, men øen byder også på fredelige hjørner, hvor en kold mango-shake ved strandkanten og lyden af havets brusen er alt, du behøver. Snorkeloplevelserne her er fremragende, med havskildpadder, der ofte lægger vejen forbi, og et farvestrålende liv under havoverfladen. Du skal dog ofte et stykke væk fra kysten.

Ligesom på de andre øer har Gili Trawangan ingen biler, så transport foregår med hestevogn. Den østlige del af øen er fuld af hoteller, spisesteder og barer, mens den vestlige side er mere fredelig. Det gør det let for dig at skifte mellem fest og afslapning.

Gili Meno: Det tætteste du kommer på en øde paradis-ø!

Gili Meno er et idyllisk tilflugtssted for par, der drømmer om en fredfyldt pause på de smukkeste strande. Her finder du roen, som kun en næsten øde ø kan tilbyde.

Strandene minder om dem, du kun ville forvente at finde på din egen private ø – med fremragende muligheder for snorkling og færre fodspor i sandet. Det hvide sand og det turkisblå vand indbyder til ren afslapning, og chancerne for at støde på havskildpadder er store.

En gåtur rundt om øen tager omkring en time, men du kan også nyde en tur i hestevogn eller bare slappe af på de kridhvide strande.

Oplev lidt af det hele på lækre Gili Air

Gili Air er den perfekte krydsning mellem to andre øer, og du kan opleve det bedste fra to verdener.

Øen tilbyder en skøn blanding af kulturelle oplevelser og lokal charme, lækker mad og masser af tid til at nyde de billedskønne strande eller snorkle i det indbydende turkise vand. Gili Air er det ultimative billede på en indonesisk tropeø, med strande, der er som taget ud af et postkort – hvidt sand, azurblåt vand og smålandsbyer i naturen.

Selvom afslapning er i højsædet, har du rig mulighed for at opleve liv, især på øens sydvestlige kyst, hvor der er et udvalg af restauranter og barer.

 

Aktiviteter på Gili-øerne

En rejse til Gili-øerne byder på aktiviteter i og på vandet. Uanset om du er til eventyr under vandet, afslapning på stranden, eller kulturelle oplevelser, tilbyder Gili-øerne noget for enhver smag.

Suveræn snorkling på Gili-øerne

Gili-øerne er omgivet af klart, turkisblåt vand og har nogle af de bedste snorkle- og dykkersteder i Indonesien. Du kan svømme blandt farverige koraller, tropiske fisk, og endda havskildpadder. De fleste resorts på Gili Air og Gili Meno har god snorkling direkte fra stranden, og du kan simpelthen gå ud i vandet og være midt i et smukt korallandskab inden for få meter fra kysten. Du kan selvfølgelig også tage på en tur ud til gode snorklesteder.

Dykning på Gili-øerne

Der er flere dykkercentre, der tilbyder kurser og udflugter for både begyndere og erfarne dykkere. Du kan møde havskildpadder, revhajer og endda djævlerokker, når du dykker ud for øernes kyster. Sigtbarheden er god, og de mange koraller danner hjem for tusindvis af fisk og havdyr. Udover traditionelle dyk tilbyder nogle centre også nattedyk, vragdyk og andre specialdyk, som giver unikke oplevelser under vandet.

Øhop og dagsture Gili-øerne imellem

Tag på ø-hop mellem Gili-øerne og oplev de forskellige atmosfærer og landskaber, som hver af de tre hovedøer tilbyder. Det er nemt og hurtigt at rejse mellem Gili Trawangan, Gili Meno, og Gili Air med båd.

Cykelture rundt på øerne

Udforsk øerne på cykel. Fraværet af motoriserede køretøjer gør, at det er oplagt at cykle rundt på øerne. Alle øer er dog hurtigt set.

Yoga og wellness

Deltag i en yoga-time eller forkæl dig selv med en spa-behandling. Mange resorts tilbyder yoga med udsigt over stranden eller i smukke, rolige omgivelser. Det er den perfekte måde at slappe af og genfinde dig selv på.

Tur til skildpadde-center

Besøg et havskildpadde-sanctuary og lær mere om det store arbejde, man gør for at beskytte havskildpadderne. Især Gili Meno er et godt sted at opleve de store dyr, men alle tre øer byder på rig mulighed for at svømme med dem.

 

Øhop på Gili-øerne

Du kan vælge at bo på én eller flere af de tre øer. Et øhop mellem øerne er ideelt, men du skal være opmærksom på, at de minder meget om hinanden – og afslapning og snorkling er i højsædet.

Valget mellem at besøge en enkelt Gili-ø eller flere afhænger af dine interesser, rejsestil og hvor meget tid du har til rådighed.

Vi foreslår, at du kombinerer én af Gili-øerne med Bali.

 

Kombinér Gili-øerne og Bali

En kombination af Bali og Gili-øerne byder på lidt af det hele! Den rige kultur og det frodige landskab på Bali møder den afslappede stemning og de idylliske strande på Gili-øerne.

Bali er fuld af oplevelser, så det er oplagt at begynde rejsen her! Din rundrejse på Bali vil byde på ældgamle templer, vulkanlandskaber og lysegrønne risterrasser. Når du har fået en på opleveren i Munduk, Ubud og Sidemen, kan du vende næsen mod afslapning på Gili-øerne.

 

Sådan bor du på Gili-øerne

På Gili-øerne finder du charmerende strandresorts, der kombinerer boheme-chik med traditionelle indonesiske detaljer og familievenlige faciliteter. Disse resorts er typisk bygget med smukke pool-områder omkranset af palmer og med en betagende udsigt over det azurblå hav. Her er kræset for detaljerne, og du bor godt!

 

Spis lækker mad på Gili-øernes strande

På Gili-øernes hyggelige strandrestauranter spiser du direkte på stranden med fødderne i sandet til lyden af bølgernes brusen. Du kan få en god blanding af indonesiske retter og internationale favoritter – mange med stegte ris eller nudler, frisk skaldyr og kylling. Prøv fx satay – grillspyd med marineret kød serveret med peanutbutter-sovs.

Du skal naturligvis også smage på de lækre frugtjuicer, lavet på friskpressede mangoer, papayer, bananer og dragefrugter. Det er lækkert!

 

Hvornår skal jeg rejse til Gili-øerne?

Generelt er vejret bedst på Gili-øerne om sommeren!

Det bedste tidspunkt at rejse til Gili-øerne afhænger dog af flere faktorer, herunder vejret, sæsonens travlhed og dine personlige præferencer vedrørende aktiviteter og atmosfære.

Juli og august er de mest populære måneder at rejse i, så du kan sagtens holde din sommerferie på Gili-øerne. Her er selvfølgelig også rigtig mange andre besøgende.

Skuldersæsonerne – perioderne lige før og efter højsæsonen – kan være særligt tiltalende. Sent forår og tidligt efterår kombinerer det bedste fra begge verdener: godt vejr med færre besøgende og mere overkommelige priser. Disse måneder tilbyder en god balance mellem godt vejr og en mere afslappet rejseoplevelse. Dog med risiko for regnbyger.

Den lille ø fra oven
Rejser til Bali
Rejser til Bali
Dejlig strand på Gili Meno
Rejser til Bali
Spis direkte på stranden
En af strandene fra oven

Hvorfor rejse med os?