Rejser til Indonesien

Rejser til skønne Indonesien

Indonesien er verdens største ørige, med alt fra smukke ubeboede atoller til kæmpeøer med 260 millioner indbyggere. I Indonesien er hverdagen farverig og intens, og du oplever konstant befolkningens spiritualitet og livsglæde. Det er et oplagt rundrejseland for dig, der elsker store naturoplevelser, legesyge aber, lysegrønne rismarker, en helt særlig spiritualitet, frugt i alverdens farver og smukke strande. 

Farver, frodig natur og fantastiske strande

Indonesien er en øgruppe bestående af 17.506 øer – ja, der er altså en del! Landet ligger i et område, hvor tre kontinentalplader mødes, og derfor er øerne præget af både højt og lavt. Lige fra flotte, skovklædte bjerge og eventyrlige vulkaner til dybe dale og store lavlandsområder. 

Lige så smuk og farverig naturen er, lige så smuk og farverig er kulturen på de mange øer. Dans og musik er en stor del af det lokale liv, og det er svært ikke og smile og lade den glædelige stemning påvirke dig. Indonesien har talrige religiøse og rituelle danse. 

Af landets mange tusinde øer har vi valgt seks større som rejsemål. 

Spirituelle Bali 

Af Indonesiens smukke øer er Bali nok den allermest kendte! Bali rejser byder på lysegrønne rismarker, fascinerende hinduistiske templer, jungle med elefanter og makakaber og herlige strande. Øen har store, frodige skove med vandfald og floder, der bare venter på, at du kommer og riverrafter, og barske, afklædte landskaber formet efter vulkanudbrud. 

De hyggelige turistbyer Sanur, Lovina og Kuta er kendt for deres gyldne sandstrande, markeder, butikker og restauranter, og det er Ubud, du skal tage til, hvis du vil opleve fantastiske risterrasser og drillesyge aber! 

Når du rejser rundt på Bali, vil du med det samme lægge mærke til balinesernes mange traditioner og skikke. Bali har mange traditioner, og du oplever virkelig øens kultur, når du går ud om aftenen. Både dans og musik fylder gaderne – kvinder i guld og traditionelle dragter og mænd i masker og farvestrålende tøj. På Bali er hverdagen både farverig og intens, og du oplever konstant befolkningens spiritualitet og smittende livsglæde. 

Men Indonesien er også meget mere end Bali – du må også en tur til de andre dejlige øer! 

Paradisstemning på Gili-øerne 

Gili betyder “lille ø”, og Gili-øerne nordvest for Lombok består af tre små, flade øer med indbydende strande, svajende palmer og ikke ret meget andet. Gili TrawanganGili Meno og Gili Air er indbegrebet af bountyparadis! Tre små koraløer med underskønne strande og palmer i massevis omgivet af koralrev midt i det azurblå hav – skønnere bliver det næsten ikke. Gili Trawangan er den mest turistede af øerne, men selv ikke på denne ø kører der biler, og du kommer altså omkring i hestevogn. 

Det er et paradis for folk, der vil snorkle og dykke eller bare gerne vil slappe af på stranden. 

Fredfyldte Lombok 

Lombok har et væld af lange smukke strande, betagende vandfald, og i horisonten troner det evigt smukke bjerg Gunung Rinjani. Lombok er et fredfyldt sted med vulkanske bjerge, regnskov, klippeområder, smukke strande, frodige rismarker og både templer, moskeer og kirker. Her er ikke så mange turister, og du kan gå rundt i de mindre byer, handle i de lokale butikker og opleve, hvordan livet leves her. Sasak folket har boet på Lombok i flere årtusinder. 

Lombok er særligt kendt for sine strande, og de mest kendte er Kuta Beach og Senggigi, som begge er lange, hvide og lækre med det mest fantastiske vand. 

Stemningsfulde Java

Java er en fantastisk frugtbar ø med en slående skønhed. Her bor virkelig mange mennesker, for det er her, Indonesiens hovedstad, Jakatar, ligger. Java er en god blanding af tropisk regnskov, bjerge og kaffeplantager. De mange vulkaner gør øen grøn og frodig, men der er også hele områder med tør savanne og kæmpemæssige klipper. 

De 121 vulkaner, der findes på øen, rejser sig majestætisk – de højeste mere end 3.600 meter. Du slipper næsten ikke uden om et besøg til enten Ijen vulkanen eller Bromo vulkanen, der altid er omgivet af hvid røg og byder på smukke kratersøer og fantastiske udsigter! Øen har et væld af enorme hindutempler, gamle hyggelige hollandske kolonitidsbyer, jungle og fantastiske rismarker. 

Tigerøen Sumatra

Sumatra har smuk natur, vandfald, kongepaladser, templer og nåletræsskove. Det meste af junglen er fredet og gjort til nationalparker, og det er her, du skal hen, hvis du skal opleve orangutanger, næsehornsfugle og sumatratigere! Dyrene er vilde, så der er ingen garanti for at se dem, men du kan være heldig at få et glimt eller to. 

Berastagi ligger i Sumatras højland, hvor området er domineret af bjerge og vulkaner. Fra toppen af vulkanerne er der en fantastisk udsigt ud over regnskoven og de frodige bjerge, og den friske, kølige bjerglufte kan simpelthen fjerne selv de værste bekymringer.  

Samosir er nærmest et naturvidunder i sig selv! Den store vulkanø ligger i den kæmpemæssige kratersø Toba på den nordlige del af øen Sumatra, og her er en helt fantastisk, gammel kultur, som bare må opleves.  

De unikke Komodoøer

Og så er der jo de fantastiske Komodoøer, et af naturens syv underværker, hvor naturen er helt særlig med lyserøde strande, knaldblåt vand og kaktussletter – og så selvfølgelig komodovaraner! Det vrimler simpelthen med de mystiske, hvæsende øgler, og der er god sandsynlighed for at støde på dem i den skønne natur. 

På Komodoøerne finder du frodige skove og åbne sletter, som er omgivet af smukke palmer, og alt dette er komodovaranernes hjem og jagtmarker. På toppen af øernes bakker er der smukke udsigter over strande og de nærliggende øer omgivet af det blå, blå vand. 

Hvide sandstrande med krystalklart vand finder du nærmest overtalt. Der er smukt at snorkle omkring øerne, og du kan både se farvestrålende koraler og spændende havdyr. 

En tur med båd mellem alle de smukke Komodoøer er bestemt en oplevelse, du aldrig vil glemme! 

Øhop til Indonesiens smukke øer – en pose godt og blandet

Vi vil gerne skræddersy den helt perfekte Bali ferie til dig og din familie. Så uanset, om du ønsker at tilbringe flere dage på stranden med en drink i hånden eller ønsker mere tid til at opleve den fantastiske natur, så finder vi ud af det. Vi skræddersyer din drømmerejse i fællesskab.

Har du indtil videre tænkt: “jamen jeg vil jo det hele!”. Så kan vi berolige dig med, at det kan du også sagtens. Vi kender følelsen – jo mere du læser om et sted, jo flere ting ryger der på “must-see” listen. Heldigvis byder Indonesien på rigtig mange store oplevelser inden for overkommelige afstande – og det er derfor muligt at få mange store oplevelser på én rejse. 

Alle Indonesiens større øer har oplevelser nok til, at du kan gå i dybden med en rundrejse på én enkelt ø. Du vil helt sikkert både finde smuk natur, rigt dyreliv og masser af flotte strande. Men du kan også sagtens kombinere øerne på et øhop. Måske vil du både opleve spiritualitet og rismarker på Bali, vulkaner og stammelandsbyer på Java og slutte af på Gili Airs bountystrande? 

 

Skræddersy din rejse til Indonesiens øer

Fortæl os dine ønsker for din kommende drømmerejse, så skræddersyr vi din rejse til Indonesien. Og lad dig endelig ikke begrænse. Vi har masser af byer, øer, naturområder og strande at vælge imellem, så udforsk vores hjemmeside og se, hvad der falder i din smag. 

Hvorfor rejse med os?