Colombia

Isla San Andrés

Gå tilbage

Rejser til Isla San Andrés

Isla San Andres er en ø midt ude i Det Caribiske Hav ud for Nicaraguas kyst – så altså en god flyvetur fra fastlandet. Øen har en lang historie og har både været besøgt af pirater, beboet af slaver og været under engelsk og spansk indflydelse. Den multikulturelle fortid kommer blandt andet til udtryk i sproget – på øen tales der både creol, spansk og engelsk.

Når du flyver ind mod Isla San Andres, er det første, der møder dig synet af en grøn og frodig ø omgivet af helt klart lyseblåt vand. Øen genlyder af reggae rytmer og emmer i det hele taget af caribisk stemning med creolsk mad og hvide sandstrande.

Lokalbefolkningen lever tydeligvist "isleño" – ølivet, der foregår i et helt andet tempo end på fastlandet. Her tager de tingene, som de kommer. Det kan også ses på de lidt slidte huse og ruiner overalt på øen. Her går de altså ikke op i at fjerne det gamle, når de bygger noget nyt, og det ser måske lidt snusket ud – men det er også en del af charmen ved øen.

Lej en golfvogn en hel dag og kør rundt på øen, der både har smuk natur og dejlige strande, du kan gøre stop ved. Stop også op i byerne og køb lidt ind – øen er tax free, så du kan købe alkohol og andre ting rigtig billigt, og du kan betale med Visa de fleste steder.

Isla San Andres er erklæret bevaringsværdig af UNESCO på grund af de mange koralrev, der omkranser øen, så du må helt sikkert ud med snorkelgrej og opleve livet under vandet. Du kan også dykke eller dyrke andre former for vandsport.

Ud for San Andres’ hovedstrand Playa Principal ligger øen Johnny Cay, der er som taget ud af et postkort. Det er en lille grøn bountyø med kridhvidt sand, hvor du kan ligge i en solseng og nyde livet eller snorkle rundt med nogle af de rokker, der ofte kigger forbi.

Vi må indrømme, at du ikke er alene på Robinson Crusoe-måden, for her er masser af andre turister, men den lille ø er stadig et besøg værd.

Billeder

1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia
1 ud af 9
Rejser til Colombia

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Isla San Andrés

Flere hoteller i Isla San Andrés