Colombia

Tayrona Nationalpark

Gå tilbage

Rejser til Tayrona Nationalpark

Tayrona Nationalpark ligger kun 34 km fra Santa Marta og ligger helt ud til caribiske hav. Nationalparken blev oprettet i 1864, og den er opkaldt efter Tayrona-folket, der beboede kysten og bjerget.

Vandring blandt smuk natur og rigt dyreliv

Nationalparken er, på grund af dens to økosysteme, hjemsted for et enestående plante- og dyreliv. Der er to gode dagsture, som begge har lidt vandring og flotte strande. Du kan starte ved hovedindgangen til parken ved det berømte hotel, Ecohabs, og en time herfra ligger den første campingplads, Arrecifes. En halv times gang herfra ligger den dejlige strand Piscina - der dog ofte har voldsomme bølger. Hvis du har mod på mere vandring, kommer du efter en time yderligere til Cabo San Juan stranden.

Du kan tage ind i parken fra Neuanja og med enten båd eller ved at vandre 1 time, kan du nå til den rigtige flotte og rolige Playa Crystal, hvor der er god snorkling. På turen gennem parken kan du være meget heldig at se sorte brøleaber, ti-ti aber, kulørte leguaner og små, grønne firben. I parken er der cirka 400 forskellige fuglearter som for eksempel ørne, den røde flagspætte og kondorer.

Besøg den forsvunde by

Hvis du vil opleve lidt historie, kan du besøge Cuidad Perdida - den forsvundne by, som er en oldtidsby bygget af tayrona-folket. Den består af cirkulære stenterrasser, og det er et lidt sært syn her midt i junglen. Du kan kun komme dertil på en 4-6 dages vandretur gennem junglen. Den mystiske ruinby var ikke kendt for offentligheden før 70'erne, hvor ekstraordinære guldfund begyndte at cirkulere på det sorte marked. Det viste sig at komme fra disse præcolombianske ruiner, der faktisk menes at være 600 år ældre end Machu Picchu i Peru. Man kan ikke andet end at føle sig lidt som Indiana Jones, når man kommer hertil, for udsigten, omgivelserne og historien er noget helt vildt. Det mener Morten i hvert fald her fra C&C!

Ikke langt fra Ciudad Perdida ligger en lignende stenterrasse, El Pueblito. Den er lidt mindre, men stedet emmer stadig af en svunden tid, og her kan du altså nå til på blot en dagstur fra Tayrona.

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia
1 ud af 8
Rejser til Colombia

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Tayrona Nationalpark

Flere hoteller i Tayrona Nationalpark