Rundrejse i Malaysia

Rundrejse i Malaysia

Du kan faktisk tage på rundrejse i Malaysia hele året – det er bare lige om at vide, hvor du skal tage hen hvornår. Her guider vi dig til de bedste rundrejser i Malaysia.

 

Fastlandet – godt hele året

Du kan tage på rundrejse i Malaysias fastland hele året, og du kan både opleve natur og spændende byer. De tre mest interessante byer på fastlandet er Kuala Lumpur, Melaka og Georgetown på Penang. De er meget forskellige, og derfor kan du sagtens opleve alle tre byer på én rundrejse uden at komme til at kede dig.

Top 3 byer på fastlandet

Hovedstaden Kuala Lumpur behøver nærmest ingen introduktion. Byen er en herlige blanding af moderne skyskrabere, med de berømte Petrona Towers som kronen på værket, og traditionelle templer. Der er masser af muligheder for shopping og oplevelser.

Melaka er fuld af farver og stemning med de hyggelige kanaler fulde af huse og blomster. Her er malaysiske og kinesiske templer, et hollandsk fort og bygninger i kolonistil. Lad dig fare vild i de snævre gader og oplev noget nyt på hvert gadehjørne.

Penang er faktisk en ø, men på den ø ligger Georgetown – Malaysias madhovedstad. Byen er på UNESCOs liste over verdensarv og byder på gastronomi i alle afskygninger, lige fra dampende madboder til michellinrestauranter. Derudover er byen nærmest et kunstmuseum i streetart, og overalt lyser farvestrålende graffitikunstværker gaderne op.

Rundrejse i fastlandets naturoplevelser

Malaysia er kendt for regnskov, temarker og søer, og fastlandet har naturligvis lidt af det hele. Mest kendt er nok Taman Negara – verdens ældste regnskov. Her kan du bo på lodge i junglen, spotte tapirer og aber på vandreture mellem træerne, gå i hængebroer i trætoppene og sejle på de mange floder.

I regnskoven kan du bo midt ude i Temongor søen på en lille ø. Du bor på et lækkert resort, men omkring dig er ikke andet end 130 millioner år gammel regnskov fuld af spændende dyr. En sjælden gang imellem spotter man næsehorn og tigere i området, mere normalt er det dog at se pygmæelefanter og tapirer.

Cameron Highlands er Malaysias højland, og her står den på teplantager i massevis. Klimaet er køligere, og farverne så grønne, at du nærmest ikke har set noget så grønt før. Du kan naturligvis drikke lækker te og besøge tefabrikker, men her er også sommerfuglefarme og jordbærplantager.

Bountyø som endestation på din rundrejse

Uanset hvor din rundrejse i Malaysia fører dig hen, bør du slutte af med lækker strand på de smukke bountyøer. Du kan selvfølgelig også øhoppe imellem øerne, hvis du ikke kan få nok af strand og palmer.

Strand i Malaysia om sommeren

Er du på rundrejse om sommeren, skal du besøge Perhentian, Redang eller Tioman. Alle tre øer ligger på fastlandets østlige side – Perhentian og Redang nordligt, og Tioman helt sydligt. De er kendt for deres kridhvide sandstrande, frodige natur og fantastiske snorkling!

Strand i Malaysia om vinteren

Er du på rundrejse om vinteren, kan du slutte af på fastlandets vestlige side. Her er Langkawi eller Pangkor Laut oplagt at besøge. Langkawi er en stor ø, og her kan du sagtens få en uge eller to til at gå! Strandene er skønne og børnevenlige, øens midte består og regnskov, og her er masser af aktiviteter. Vil du hellere besøge en af de mindre tropeøer, så er Pangkor Laut helt perfekt! Det er et lillebitte paradis omgivet af turkisblåt vand. Øen er super til par, der gerne bare vil hinanden.

Rundrejse på Borneo - bedst om sommeren

Malaysias mest kendte ø er nok Borneo – og over halvdelen af øen er faktisk indonesisk. Borneo har bedst vejr i vores sommermåneder, men uanset hvornår du rejser, skal du være forberedt på, at det altid regner meget på Borneo. Borneo består næsten kun af regnskov, og i en regnskov regner det. Øen er kæmpestor, og derfor består den af to stater: Sarawak og Sabah. Begge stater er et besøg værd, men det er ikke sikkert, at du når begge stater på samme rundrejse, så her guider vi dig til de største oplevelser.

En rundrejse på Borneo byder selvfølgelig på store naturoplevelser, men du bør næsten også opleve byerne og strandene.

Mød Borneos orangutanger i begge stater

Du kan ikke tage på rundrejse på Borneo uden at opleve de herlige orangutanger! Du kan faktisk opleve dem overalt, men læg vejen forbi Sepilok eller Semenggoh, hvis du vil være helt sikker på at se de røde aber. Her kan du opleve dem i deres naturlige omgivelser, og i rehabiliteringscenteret bliver de fodret, så man kan næsten altid møde dem.

Fantastisk regnskov på Borneo

Her i C&C Travel har vi forelsket os fuldstændigt Sabahs regnskovsoplevelser. I Danum Valley, hvor regnskoven nærmest breder sig ud i det uendelige. Her kan du opleve det, man kalder ”Bornos Big 5” – altså Borneos regnskovs fem største dyr: pygmæelefanter, næseaber, krokodiller, næsehornsfugle og orangutanger! Gå på hængebroer i regnskoven og oplev naturen helt tæt på.

Også Sukau Rainforest i Sabah byder på store oplevelser! Her bor du ud til Kinabatangan floden og kan sejle gennem regnskoven og forhåbentligt spotte vilde orangutanger og elefanter langs flodens bred.

Rejser du rundt i Sarawak, er det derimod Kampung Semadang du bør tage til. Her kan du bo på homestay midt i regnskoven hos den danske Lars og hans malaysiske familie og tage med dem på udflugt i regnskoven.

Strand på Borneo

Borneo er er ikke kendt for sine strande, men vores favorit er nok Damai Beach Resort i Sarawak. Her er stranden gylden, og omgivelserne frodige.

Vores favorit er dog uden tvivl Gaya Island, der ligger 30 minutters sejltur fra Kota Kinabalu i staten Sabah. Her er strandene hvide og vandet helt turkisblåt med flotte koralrev, hvor du kan snorkle eller dykke. Det er en skøn bountyø oplagt til afslapning og badeferie.

Borneos mest interessante byer

Kota Kinabalu er et besøg værd, hvis du er i Sabah! Her er sjove markeder med friske frugter, madvarer og grøntsager fra højlandet, krydderier i massevis og spændende anderledes specialiteter. Her er madboder, restauranter og spisesteder i massevis, og fra Signal Hill har du en enestående udsigt ud over byen.

Rejser du rundt i Sarawak, er det derimod Kuching, du skal til. Her er en spændende Chinatown, de berømte katte-monumenter og et city tower med udsigt ud over byen og floden. Gaderne er spændende og byder både på pælehuse, moskeer, bazarer og markeder i alle afskygninger.

Kombinér Malaysia med Singapore eller Thailand

Vil du have endnu vildere storbyoplevelser, så kombinér Malaysia med Singapore, hvor seværdighederne og skyskraberne venter på stribe! Det er en af Asiens smukkeste og reneste byer, og arkitekturen er på én gang moderne og kunstnerisk. Lige fra det berømte pariserhjul ved havnepromenaden, det berømte Marina Bay Sands Hotel med en Skypark på toppen til det charmerende nationalmuseum, der ligner et slot, og den smukke botaniske have med gangbroer mellem de ikoniske ”supertræer”.

Koh Lipe i Thailand ligger ikke langt fra Malaysias grænse, og du kan nemt kombinere Malaysias regnskove med Thailands lækre strande. Koh Lipe er kendt som Thailands Maldiverne, fordi sandet er så kridhvidt og sandet nærmest lysende turkisblåt.

Hvorfor rejse med os?