Rejser til Indien - Snabelsko & Smagsoplevelser

Indien er en intens oplevelse for alle sanser! Fra det øjeblik du lander, til det sekund du tager af sted igen, bombarderes du med syn, lyde og lugte. Du kommer ustandselig tæt på andre i menneskemasserne, og dine smagsløg udfordres ved ethvert måltid. Smukke templer, forter og paladser, markeder med menneskemylder, propfyldte toge, busser og rickshaws, boder og skønne restauranter, tiggere, gadesælgere og ganske almindelige mennesker – alt vidner om, at her er et land med en gammel og stærk kultur.  

En tur igennem Indiens markeder er én stor dufttunnel med farvestrålende krydderier, der ligger side om side med eksotisk frugt, spændende grøntsager og friskfanget fisk. 

Indien har mange forskellige landsdele: ørkenstaten Rajastan med barsk natur og smukke byer med vidunderlige paladser. Den travle hovedstad Delhi med trafik og trængsel, Goa med de berømte strande, Kerala med de kendte ”backwaters” og kokospalmer, Nordindiens bjerge med sne, klostre, tigerreservater og den smukke by Amritsar.  
 

Ferie i Indien - oplev alt det bedste på en rundrejse  

Indien er et kæmpemæssigt land, og du kan godt forberede dig på lidt af en rundrejse, hvis du vil opleve det hele. Der er mere end 2500 km fra Delhi i nord til Madurai i syd, og indimellem er alverdens oplevelser. Vi har udplukket lidt til dig, som du kan læse om.

 

Den gyldne trekant – Delhi, Taj Mahal og Jaipur  

Den bedste start på din rundrejse i Indien får du ved at besøge den gyldne trekant imellem byerne Delhi, Jaipur og Agra.  

De tre byer rummer alle hver deres kulturskatte, der er præget af vidt forskellige religioner og traditioner. En rejse i den gyldne trekant starter ofte i Delhis mennesketravle gader. Her kan du virkelig opleve organiseret kaos, som du næppe har set det før! Delhi skal virkelig opleves på godt og ondt.  

Herfra går turen videre til Agra hvor du vil tabe både næse og mund ved synet af Taj Majal – et af verdens syv nye vidundere. Mausoleet blev bygget af den stormogulske kejser Shan Jahan som en grav til sin foretrukne kone Mumtaz Mahal. Sikke en kærlighed! Du kan ikke andet end at blive imponeret når du kommer frem – du må selv finde de ord, der beskriver det bedst…  

Byen Jaipur fuldender trekanten, og det bringer os videre til Indiens smukke byer. 

 

Indiens farvestrålende byer  

Jaipur er en farvestrålende by! Rajastans gamle, smukke hovedstad er også kendt som “den lyserøde by”. Byen er mest kendt for Jai Singhs Palace, et utrolig smukt palads, der er udhugget af over 10.000 arbejdere. Især den 5 etager høje facade til haremmet, der også kaldes Palace of Winds, er helt utrolig. Den specielle konstruktion tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.   

Jodhpur har fået tilnavnet ”den blå by”, da næsten alle husene i den gamle by er malet blå. Dette skulle gøre det køligere inde i husene, og ifølge den lokale videnskab holder det også myggene væk. Byen er kendt for det smukke Meherangarh Fort, der ligger på en stor bakketop og vogter over byen. 

Jaisalmer bliver kaldt “den gyldne by”, fordi alle husene er bygget af gyldne sandsten. Det store sandstensfort, der i eftermiddagssolen får et gyldent skær, troner over byen, der ligger for dets fødder med markedspladser og hundredevis af gamle huse.  

Udaipur er måske Indiens hyggeligste og smukkeste by. Den har særprægede templer, et slot, der ligner noget fra 1001 nats eventyr, et palads i midten af en sø, små og spændende gyder med den ene lille, smukke forretning efter den anden.  

Varanasi er den mest hellige by i Indien. Ifølge den hinduistiske tro bliver du renset for dine synder ved at bade i Ganges, og hvert år kommer der mere end en million pilgrimme til Varanasi for at bade i floden.  

 

Oplev vilde elefanter i den indiske jungle  

Indien byder på masser af frodig jungle med vilde dyr, og det er denne jungle, der har inspireret Rudyard Kiplings "Junglebogen". Du oplever bedst junglen og dens dyreliv i nationalparkerne, og her har vi to favoritter.  

I Sydindien finder du Periyar Nationalpark, der er over 900 kvadratkilometer stort og består af skov, floder og den flotte, kunstige sø Lake Periyar. Her kan du være heldig at spotte både vilde elefanter og de sjældne bengalske tigere – og tusindvis af andre spændende dyr.  

Rejser du rundt i Rajasthan, er det Ranthambore Nationalpark, du skal tage til for at få jungleoplevelser. Ranthambore er endnu et af de få steder i verden, hvor du kan være heldig at spotte tigere. På safarier i åbne jeeps kører du igennem den flotte og afvekslende natur, hvor der hist og her ligger ruiner fra fordums tid.  

 

Husbådseventyr i Keralas Backwaters 

Kerala i det sydlige Indien er kendt for sine “backwaters”. Disse backwaters består af ca. 44 floder, kanaler og søer, der løber over et enormt område gennem rismarker, kokospalmer og lav jungle. Her oplever du landlivet og den smukke natur fra første parket på dækket af din husbåd. Vandvejene snor sig frem i de frodige omgivelser, og langs bredden foregår hverdagslivet. De gamle bedstemødre vasker tøj, børnene bader og pjatter, mens mændene padler af sted i kanoer fyldt med kokosnødder og andre handelsvarer.   

 

Badeferie i Indien 

Slut din rundrejse i Indien af med strand og vand. Eller måske ønsker du udlukkende strandferie? 

De fleste har hørt om staten Goa, der er kendt for de lækre, gyldne strande! En gang var det her hippierne tog til, men i dag er det turister i alle kategorier. Og der er en strand, der passer til dem alle - fra de helt rolige til dem med masser af hurlumhej. 

I Kerala finder du også nogle af landets bedste strande, nemlig Marari- eller Cherai Beach. Her kan du nyde det varme vejr med en kølig drink i hånden og slentre en tur på de kilometerlange strande, inden du kaster dig ud i de brusende bølger.
 

Kulinariske oplevelser i Indien

Uanset hvor du kommer hen i Indien, så kan du ikke andet end at blive imponeret og begejstret over det alsidige, velsmagende og nuvel – til tider meget krydrede – indiske køkken! Overalt kan du dufte lækker spicy mad og krydderier på de mange madmarkeder.  

Ligesom resten af dets kultur byder Indien på massevis af smags- og sanseoplevelser. Indien skal smages, spises og ikke mindst drikkes. Glæd dig til at prøve en Chicken Tiki Masalla-ret eller bare et vaskeægte naanbrød, der kommer ud af en rygende varm stenovn! Husk dog at få skyllet det hele ned med lækker og cremet Mongo-lassi.  
 

Skræddersy din Indien rejse sammen med os

Det store land kan næsten kun opleves i mindre bider ad gangen, uanset om du tager på en lang eller kort rundrejse. Men hvilken bid af landet, du vil opleve og i hvilken rækkefølge, du vil have oplevelserne, er helt op til dig selv.

Vi hjælper dig med at skræddersy din drømmerejse til Indien med lige præcis de oplevelser, du ønsker. Bestil et rejsetilbud til Indien her!

 

Vi har mere spændende læsning om Indien på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 9
Rejser med et menneskeligt ansigt
1 ud af 9
Kerala Backwaters
1 ud af 9
Tigere i Ranthambore
1 ud af 9
Den blå by Jodhpur
1 ud af 9
Taj Mahal i Agra
1 ud af 9
Farvestrålende sarier
1 ud af 9
Taj Mahal i Agra
1 ud af 9
Rejser med et menneskeligt ansigt
1 ud af 9
En af Goas strande

Byer i Indien

Indiens byer er noget helt særligt. De er en sanseeksplosion af farver, dufter, krydderier og menneskemylder! Fra kæmpemæssige Delhi til de smukke, romantiske og farvestrålende byer. Men det stopper ikke ved byerne, for her er naturligvis også smuk natur, jungle og backwaters, smukke strande og frodige nationalparker fulde af elefanter og tigere. Hvilke byer i Indien, vil du opleve? Er du i tvivl, får du vores favoritter her, men udforsk endelig endnu flere byer i Indien under “Alle byer”.

Flere byer i Indien

Hoteller i Indien

På en rejse i Indien er det ofte en oplevelse i sig selv at bo på hotel! Prøv at bo på en husbåd, der sejler stille afsted på floden, føl dig som en maharaja på et historisk hotel, bo midt i storbyens livlige mylder eller bo roligt ved stranden og lyt til vinden i palmerne. Vi har fundet frem til de nogle af vores yndlingshoteller Indien, men udforsk endelig endnu flere hoteller under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Indien

Oplevelser i Indien

I Indien har du alle muligheder for at få store oplevelser med hjem i bagagen! Deltag i en traditionel ceremoni, få en guidet rundtur i det imponerende smukke Taj Mahal eller tag på udflugt i naturen, hvor det ene vilde natursceneri efter det andet venter. Vi har håndplukket et par af vores mange udflugter i Indien, men det er dig, der har drømmene, så udforsk endelig endnu flere store oplevelser under “Alle udflugter”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Indien

Indien er et af de største lande i Asien og er mere end en halv gange større end Mexico. På grund af størrelsen varierer både landskabet og klimaet også i landet. I den nordlige del af landet dominerer Himalaya Bjergene landskabet og klimaet, imens du finder alt fra ørken, frodig jungle og smukke strande i resten af landet. 

Hvornår er det bedst at rejse til Indien?  

Indien er en dejlig helårsdestination, da landet er så stort at det altid er godt vejr et sted og klimaet veksler meget fra Himalaya i nord til Madurai i syd. 

Højsæsonen i Indien varierer alt afhængig af, hvor i Indien du skal rejse hen. Hvis du skal rejse til den sydlige del af landet, er den bedste periode fra januar til marts, da vejret er til at håndtere og monsunsæsonen endnu ikke er begyndt. Hvis du i stedet skal rejse til den nordlige del af landet, vil vi anbefale, at du rejser fra juni til september. Vil du trekke i Himalaya-bjergene i nordvest, er de bedste måneder i sommerferien fra juni til september. Det er meget behageligt at rejse til Indien fra november til marts, da vejret er tørt og lunt og solen skinner. April og maj er de tørreste måneder og det skaber gode forhold for at spotte dyr som tigre og elefanter. 

Monsunen starter i syd i maj måned og bevæger sig de følgende måneder nordøst over landet og stilner af i september. Monsunen bringer kraftige regnskyl og høj luftfugtighed, men der er sjældent heldagsregn.  

Lavsæsonen i Indien er fra april til september. April og maj er generelt de varmeste måneder, og i de nordlige provinser omkring Delhi kan temperaturen komme helt op over 45 grader. Der kan også komme kraftige regnskyl i løbet af dagen, men til gengæld er her færre turister og bedre plads ved seværdigheder i denne sæson.  

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Indien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle både USD og EURO til den lokale møntfod rupi stort set alle steder (det er bedst med store sedler). Det er kun muligt at betale med kreditkort og hæve i pengeautomater i de større byer. Bemærk, at du kun kan veksle rupis tilbage til USD/EURO, hvis du har kvittering, fra da du vekslede til rupis.

Mobiltelefoner og internet
De fleste danske mobiltelefoner virker i Indien, tjek med din udbyder og husk også, at der ikke er så god dækning alle steder, og at det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset i mindre byer og ikke eksisterende ude i helt små landsbyer.

Elektricitet og stik
Der er 220 V i Indien og mange forskellige slags stik.

Tidsforskel
Indien er 3 1/2 time foran Danmark (dog 4 1/2 time ved sommertid).

At have med hjemmefra
Det er en god ide at tage noget desinficerings-gel og lidt piller til maven med hjemmefra.

Prisniveau
Priserne er generelt meget lavere end i Danmark,

Drikkepenge
På mange restauranter lægges der automatisk drikkepenge på regningen. Der, hvor det ikke gøres, forventes du at give 10-15 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb (ca. 50 rupees) til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger mv. Mindre beløb kan gives til præster, og hvis du har en guide forventes ca. 500 rupees for en halv dag/1.000 rupees for en hel dag (ved 2 personer). Din chauffør kan du give 5-600 rupees per dag (ved 2 personer).

Opførsel/påklædning
I Indien er det ikke velset med kæresteri i offentligheden, så det er en god idé at holde sig fra at kysse og holde i hånden på åben gade mv. Det er også en god idé at tage mere end bare shorts og top på, når du går rundt i byerne, og er du i  Rajasthan, er det også godt at have et tørklæde med. Skal du besøge et tempel, skal du ikke have bare ben eller arme, og når du ligger på stranden er det nok rarest at have lidt mere på end kun en bikini eller badedragt.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere for indrejse til Indien. Du skal selv søge om visum.

Der er muligt at søge visum online ved indrejse i disse lufthavne: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin,   Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum & Varanasi. Visummet er gyldigt for ophold op til 30 dage og bemærk, at et online visum ikke kan forlænges i Indien. Du kan ansøge (når der er under 30 dage til afrejsen) her. I terioen tager det kun fire dage, men vi anbefaler, du søger i så god tid som muligt.

Du skal bruge:

  • Pas (gyldigt min. 6 måneder efter afrejse fra Indien og med to blanke sider).
  • Flybillet ud af Indien.
  • Pasfoto på hvid baggrund (det må ikke være større end 1 mb).
  • Bevis for at du har penge nok til opholdet i Indien.
  • Kreditkort til at betale gebyret.

Hvis din on-line ansøgning skulle blive afvist uden grund, så prøv at søg gennem ambassaden. I teorien tager det kun et par dage, hvis du indleverer ansøgningen på ambassen og ca. 2 uger, hvis du sender med posten, men vi anbefaler, at du søger i så god tid som overhovedet muligt, da disse behandlingstider varierer meget.

For mere information – kontakt den indiske ambassade:

Embassy of India
Vangehusvej 15,
2100 Copenhagen
Tel: 39 18 28 88 og 39 29 92 01
E-Mail: visa@indian-embassy.dk
Web: www.indian-embassy.dk

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Indien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Indien.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Indien fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Indien. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.