Rejs til Indien - et sandt festfyrværkeri af oplevelser

Indien er en intens oplevelse for alle sanser! Fra det øjeblik du lander, til det sekund du tager af sted igen, bombarderes du med syn, lyde og lugte. Du kommer ustandselig tæt på andre i menneskemasserne, og dine smagsløg udfordres ved ethvert måltid. Smukke templer, forter og paladser, markeder med menneskemylder, propfyldte toge, busser og rickshaws, boder og skønne restauranter, tiggere, gadesælgere og ganske almindelige mennesker – alt vidner om, at her er et land med en gammel og stærk kultur. En tur igennem Indiens markeder er én stor dufttunnel med farvestrålende krydderier, der ligger side om side med eksotisk frugt, spændende grøntsager og friskfanget fisk. Indien har mange forskellige landsdele: ørkenstaten Rajastan med barsk natur og smukke byer med vidunderlige paladser. Den travle hovedstad Delhi med trafik og trængsel, Goa med de berømte strande, Kerala med de kendte ”backwaters” og kokospalmer, Nordindiens bjerge med sne, klostre, tigerreservater og den smukke by Amritsar. Agra med en af verdens smukkeste bygninger, Taj Mahal, hvis lige du slet ikke kan forestille dig. Den hellige by Varanasi, hvor pilgrimme strømmer til for at bade i Gangesfloden. Og meget, meget mere...

Vi har mere spændende læsning om Indien på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Argentina billedbog

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser med et menneskeligt ansigt
Kerala Backwaters
Tigere i Ranthambore
Den blå by Jodhpur
Taj Mahal i Agra
Farvestrålende sarier
Taj Mahal i Agra
Rejser med et menneskeligt ansigt
En af Goas strande

Byer i Indien

Indiens byer er noget helt særligt. De er en sanseeksplosion af farver, dufter, krydderier og menneskemylder! Fra kæmpemæssige Delhi til de smukke, romantiske og farvestrålende byer. Men det stopper ikke ved byerne, for her er naturligvis også smuk natur, jungle og backwaters, smukke strande og frodige nationalparker fulde af elefanter og tigere. Hvilke byer i Indien, vil du opleve? Er du i tvivl, får du vores favoritter her, men udforsk endelig endnu flere byer i Indien under “Alle byer”.

Alle byer i Indien

Hoteller i Indien

På en rejse i Indien er det ofte en oplevelse i sig selv at bo på hotel! Prøv at bo på en husbåd, der sejler stille afsted på floden, føl dig som en maharaja på et historisk hotel, bo midt i storbyens livlige mylder eller bo roligt ved stranden og lyt til vinden i palmerne. Vi har fundet frem til de nogle af vores yndlingshoteller Indien, men udforsk endelig endnu flere hoteller under “Alle hoteller”.

Alle hoteller

Oplevelser i Indien

I Indien har du alle muligheder for at få store oplevelser med hjem i bagagen! Deltag i en traditionel ceremoni, få en guidet rundtur i det imponerende smukke Taj Mahal eller tag på udflugt i naturen, hvor det ene vilde natursceneri efter det andet venter. Vi har håndplukket et par af vores mange udflugter i Indien, men det er dig, der har drømmene, så udforsk endelig endnu flere store oplevelser under “Alle udflugter”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Indien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle både USD og EURO til den lokale møntfod rupi stort set alle steder (det er bedst med store sedler). Det er kun muligt at betale med kreditkort og hæve i pengeautomater i de større byer. Bemærk, at du kun kan veksle rupis tilbage til USD/EURO, hvis du har kvittering, fra da du vekslede til rupis.

Mobiltelefoner og internet
De fleste danske mobiltelefoner virker i Indien, tjek med din udbyder og husk også, at der ikke er så god dækning alle steder, og at det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset i mindre byer og ikke eksisterende ude i helt små landsbyer.

Elektricitet og stik
Der er 220 V i Indien og mange forskellige slags stik.

Tidsforskel
Indien er 3 1/2 time foran Danmark (dog 4 1/2 time ved sommertid).

At have med hjemmefra
Det er en god ide at tage noget desinficerings-gel og lidt piller til maven med hjemmefra.

Prisniveau
Priserne er generelt meget lavere end i Danmark,

Drikkepenge
På mange restauranter lægges der automatisk drikkepenge på regningen. Der, hvor det ikke gøres, forventes du at give 10-15 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb (ca. 50 rupees) til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger mv. Mindre beløb kan gives til præster, og hvis du har en guide forventes ca. 500 rupees for en halv dag/1.000 rupees for en hel dag (ved 2 personer). Din chauffør kan du give 5-600 rupees per dag (ved 2 personer).

Opførsel/påklædning
I Indien er det ikke velset med kæresteri i offentligheden, så det er en god idé at holde sig fra at kysse og holde i hånden på åben gade mv. Det er også en god idé at tage mere end bare shorts og top på, når du går rundt i byerne, og er du i  Rajasthan, er det også godt at have et tørklæde med. Skal du besøge et tempel, skal du ikke have bare ben eller arme, og når du ligger på stranden er det nok rarest at have lidt mere på end kun en bikini eller badedragt.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere for indrejse til Indien. Du skal selv søge om visum. Søg i så god tid som muligt.

Der er muligt at søge visum online ved indrejse i disse lufthavne: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin,   Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum & Varanasi. Visummet er gyldigt for ophold op til 30 dage og bemærk, at et online visum ikke kan forlænges i Indien. Du kan ansøge (når der er under 120 dage til afrejsen) her. I terioen tager det kun et par dage, men vi anbefaler, du søger i så god tid som overhovedet muligt, da det ikke altid, ansøgningen godkendes.

Du skal bruge:

  • Pas (gyldigt min. 6 måneder efter afrejse fra Indien og med to blanke sider).
  • Flybillet ud af Indien.
  • Pasfoto på hvid baggrund (det skal vedhæftes 2 gange, først som JPG fil og dernæste som PDF fil).
  • Bevis for at du har penge nok til opholdet i Indien.
  • Kreditkort til at betale gebyret.

Hvis din on-line ansøgning skulle blive afvist uden grund, så prøv at søg gennem ambassaden. I teorien tager det kun et par dage, hvis du indleverer ansøgningen på ambassen og ca. 2 uger, hvis du sender med posten, men vi anbefaler, at du søger i så god tid som overhovedet muligt, da disse behandlingstider varierer meget.

For mere information – kontakt den indiske ambassade:

Embassy of India
Vangehusvej 15,
2100 Copenhagen
Tel: 39 18 28 88 og 39 29 92 01
E-Mail: visa@indian-embassy.dk
Web: www.indian-embassy.dk

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Indien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Indien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Indien.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Indien fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Indien. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.