Indien

Jaisalmer

Gå tilbage

Rejser til Jaisalmer

Når du kører til ørkenbyen Jaisalmer, vil byen rejse sig for dine øjne, som en drøm lavet af sand. Det ser helt uvirkeligt ud, som om den nærmest svæver oppe i luften. Det store sandstensfort, der i eftermiddagssolen får et gyldent skær, troner over byen, der ligger for dets fødder med markedspladser og hundredevis af gamle huse.

På balkonerne sidder gamle damer med deres ansigter tildækket og opretholder traditionen med at beskytte Rajasthans største skat, der er mere værdifuld end alle paladserne tilsammen: Kvindernes skønhed…

Byen har fået tilnavnet "Den gyldne by", fordi alle husene er bygget af gyldne sandsten.

Tag en gåtur rundt om byens lille sø, hvor der ligger masser af templer og smukke bygninger, der desværre er ved at forfalde. Søen er helt rolig og de sandfarvede huses spejling i vandet er noget af det smukkeste, du kan forestille dig.

Gå også en tur op til det store fort, tag en slentretur rundt i alle de små gader og mærk historiens vingesus. Tænk hvad der er foregået her af hemmelige romancer, enorme royale fester og store, drabelige slag.

Når sulten melder sig, bør du besøge en af de mange restauranter med tagterrasse. Her sidder eller ligger du på store puder og får serveret veltilberedt mad, mens du kan kigge ud over denne skønne ørkenby.

Fra Jaisalmer kan du komme ud og overnatte i ørkenen – en oplevelse, du aldrig vil glemme. Landskabet er ørken, så langt øjet rækker, kun afbrudt af sløve, gyngende kamelkaravaner og små landsbyer, hvor kvindernes farverige sarier lyser stærkt op i det støvede landskab. I udkanten af landsbyerne kan du også være heldig at se en stor påfugl, der strækker sine fjer i skyggen af et stort træ. 

Billeder

1 ud af 8
Gadi Sagar søen
1 ud af 8
De kongelige gravmonumenter
1 ud af 8
Kameler i ørkenen uden for byen
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Jaisalmer

Flere hoteller i Jaisalmer