Gå tilbage

Rejser til Jaipur

Rajastans gamle, smukke hovedstad er også kendt som den lyserøde by. I Indien er farven lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele byen blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales i 1876.

Jaipur er bygget i overensstemmelse med “Shilpa-Shastra”, et ældgammelt hinduistisk værk om arkitektur, der gør at gaderne er brede og lige – et princip man ikke så tit oplever i indiske byer!

Byen er mest kendt for Jai Singhs Palace, et utrolig smukt palads, der er udhugget af over 10.000 arbejdere. Især den 5 etager høje facade til haremmet, der også kaldes Palace of Winds, er helt utrolig. Den specielle konstruktion tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set.

Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory, hvor du kan se gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor!

Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuld blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum, og blev opført over en periode på to århundreder.

Besøg også basarerne - sikke farver, sarier og pragtfulde små forretninger. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier - og en ekstra kuffert til at have det hele i. Og hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvad fremtiden bringer, kan du blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Billeder

1 ud af 9
Rejser til Indien
1 ud af 9
Rejser til Indien
1 ud af 9
Rejser til Indien
1 ud af 9
Amber Fort og Maota søen
1 ud af 9
Udsigt ud over Jaipur fra fortet
1 ud af 9
Jaigarh fort
1 ud af 9
Hawa Mahal Paladset
1 ud af 9
Folk i Jaipurs gader
1 ud af 9
Rejser til Indien

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Jaipur

Flere hoteller i Jaipur