Gå tilbage

Rejser til Agra

Agra ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har den i fordums tider været en meget betydningsfyld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858.

Mogulerne satte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her. I Agra er det naturligvis først og fremmest Taj Mahal, men også det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri.

Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres.

Stå tidligt op og tag ud til Taj Mahal ved solopgang, så du kan opleve hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.  Find en guide derude, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie, ifør dig de udleverede skobetræk, så ikke marmoren bliver ødelagt, og gå så langsomt ind. Pludselig ser du det, og mødet med dette vidunder er så stærkt, at  alle omkring dig forstummer, ja nogle fælder endda en tåre.

Tænk at noget så smukt eksisterer i denne verden. Det kan ikke beskrives med ord, det skal opleves, føles og nydes. Myten fortæller, at arkitekten, der stod bag byggeriet, fik hugget sin højre hånd af, da byggeriet stod færdigt. Dette skulle forhindre ham i at bygge et lignende.

Billeder

1 ud af 7
Stå tidligt op og se Taj Mahal i solopgangen
1 ud af 7
Det røde fort
1 ud af 7
Rejser til Indien
1 ud af 7
Byen med Taj Mahal og Fatehpur Sikri i baggrunden
1 ud af 7
Rejser til Indien
1 ud af 7
Rejser til Indien
1 ud af 7
Udsigt ud over byens tage

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Agra

Flere hoteller i Agra

Oplevelser