Rejser til Udaipur

Udaipur er måske Indiens hyggeligste og smukkeste by. Den har særprægede templer, et slot, der ligner noget fra 1001 nats eventyr, et palads i midten af en sø, små og spændende gyder med den ene lille, smukke forretning efter den anden.

Byens palads, City Palace, byder på flotte malerier med ægte guldmaling, spændende våbensamlinger, spejlsale og en stor gård, hvor der indtil 1957 blev udkæmpet rigtige elefantkampe! Templet Jagdish Mandir er fyldt med fine marmorudskæringer af elefanter og dansende kvinder, og i basaren findes der mange flotte eksempler på byens specialitet: Håndlavede miniaturemalerier. Det tager ofte 2 ugers arbejde at lave et godt miniaturemaleri.

Når du trænger til et pusterum, kan du besøge haven Saheliyon Ki Bari, som blev anlagt til Maharajaens koner. Den er fyldt med store palmer og her kan du bare slappe af og nyde omgivelserne. Det er klart en velhavende by, og alt bevares og passes på – du kan slet ikke lade være med at fotografere vinduer, balkoner og – ja vi kunne blive ved…

Når mørket falder på, og du trænger til lidt at spise, er der flere gode muligheder. En romantisk middag kan du få på Udai Kothi, hvor du sidder i skrædderstilling på store puder, og nyder maden og den betagende udsigt over byen. Har du pakket det stiveste puds, skal du bestille bord på The Lake Palace Restaurant. Aftenen indledes med en kort, smuk sejltur fra havnen i City Palace komplekset ud til Lake Palace Hotel. Efter middagen kan du måske overtale hotellets concierge til at vise dig det vindue, hvor Sean Connery kravlede ind til frøken Octopussy?

Vil du også kunne spise god, indisk mad, når du kommer hjem igen, kan du tage et madlavningskursus hos Sisma. Hun vil undervise dig i traditionel, indisk madlavning, som kun en ægte husmor kan. Du vil lære, hvordan du laver forskellige basisretter i det indiske køkken, så som Butter Masala og de uundværlige Chapatti-brød. Hele køkkenets endevæg er fyldt med spændende hjemmelavede krydderiblandinger og Sisma har lovet at afsløre nogle af sine hemmeligheder for dig. Nogle af de tørrede urter skal ristes før de knuses og blandes sammen, mere skal vi ikke afsløre her…

Billeder

Rejser til Indien
Rejser til Indien
Udsigt ud over byen
Fine, gamle bygninger i Udaipur
Lake Palace Restaurant
Rejser til Indien
Solnedgang over Lake Pichola

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Udaipur

Flere hoteller i Udaipur