Rejser til Jodhpur

Jodhpur har fået tilnavnet ”den blå by”, da næsten alle husene i den gamle by er malet blå. Dette skulle gøre det køligere inde i husene, og ifølge den lokale videnskab holder det også myggene væk…

Så snart du ankommer til Jodhpur, bør du straks tage op at besøge Meherangarh Fort. På en stor bakketop ligger dette frygtindgydende fæstningsværk og vogter over byen. Lær om dagligdagen i paladsets forskellige sale og historien bag de udstillede genstande, lige fra gyldne bærestole til smukt indgraverede, men drabelige sværd. Tag til sidst en tur rundt på fortets mure - de strækker sig hele 40 meter over byens tage.

Jodhpur byder også på et flot klokketårn og et gigantisk palads, Umaid Bhawan Palace, der også kaldes ”det hvide og lyserøde monster”. Paladset blev bygget på ordre af Maharajen i en tid med stærk tørke og hungersnød – det er måske et tidligt eksempel på jobaktivering?

Besøg også byens store marked. Her er snævre gader fyldt med de mest vidunderlige dufte og farver, du kan forestille sig. Store 50-kilos sække med stærkt gult og rødt pulver - er det mon chili? Åben alle sanser for at nyde dette utroligt flotte galleri. 

Tæt på Jodhpur ligger der nogle landbyer, hvor der bor tilhængere af Bisnoi princippierne. Bisnoi betyder 29, og tilhængerne følger de 29 principper, der blev fastlagt af guruen Jambheshwar for lidt over 500 år siden. Jambheshwars principper tilskynder ikke bare personlig sundhed og social harmoni, men også miljøvenlig adfærd. Bisnoi tilhængere fælder således ikke levende træer og bruger kun regnvand fra monsunen til både afgrøder og drikkevand.

Billeder

Rejser til Indien
Rejser til Indien
Smukke Jodphur
Byens flotte fort
En ko i den blå by
En kvinde sælger sarier i Jodphur
Rejser til Indien
Rejser til Indien
Rejser til Indien
Den blå by - Jodphur

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Jodhpur

Flere hoteller i Jodhpur