Du er her: Lande > Canada > Rejser > Rejse CA03

Canadas fantastiske nationalparker

12 dages rejse: 2 nætter Edmonton, 2 nætter Jasper Nationalpark, 2 nætter Banff Nationalpark, 1 nat Mount Revelstoke Nationalpark, 1 nat Penticton og 2 nætter Vancouver
Rejse: 
CA03
Rejser til Canada - Lake Louise, Banff Nationalpark
Du oplever imponerende Rocky Mountains og de smukkeste af landets nationalparker, nemlig Banff, Jasper og Mount Revelstoke! Undervejs ser du byerne Edmonton og Vancouver og kører igennem Pentictons smukke vindistrikt.

Din rejser starter i Edmonton, som er en af Nordamerikas største og grønneste byer. Byens hovedattraktion er helt klart floden North Saskatchewan, der løber igennem byen, og her kan du oplev skøn natur i River Valley. Brug tiden på shopping og sightseeing og besøg måske den centrale Winston Churchill plads, hvor der altid er liv. De næste par dage står i naturens tegn! Du skal nemlig en tur til Banff Nationalpark - Canadas mest berømte nationalpark. Her er dybe kløfter, fossende vandfald og turkisblå søer omgivet af sneklædte klippebjerge. Det er virkelig et imponerende syn! I Jasper kan du se den berømte Maligne Lake, der ligner noget fra et postkort - og det er ikke så underligt, for søen er blevet afbilledet på postkort tusindvis af gange. Måske ser du bjørne, elge, rensdyr eller ulve? Den sidste nationalpark du besøger er Mount Revelstokes sneklædte bjerge langt oppe i Rocky Mountains, før turen går videre til vindistriktet Penticton. Du slutter af i Vancouver, som er en herlig blanding af storby og natur. En god måde at udforske byen på er i hestevogn gennem de hyggelige skove og blomstrende rosenmarker, og så er her selvfølgelig også Robson Street, hvor du hurtigt kan købe dig fattig! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Edmonton
 2. Edmonton
 3. Edmonton - Jasper Nationalpark
 4. Jasper Nationalpark
 5. Jasper Nationalpark - Banff Nationalpark
 6. Banff Nationalpark
 7. Banff Nationalpark - Mount Revelstoke Nationalpark
 8. Mount Revelstoke Nationalpark - Penticton
 9. Penticton - Vancouver
 10. Vancouver
 11. Vancouver
 12. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne . Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Edmonton!

I dag ankommer du til Edmonton, der ligger i Alberta provinsen og er en af Nordamerikas største og grønneste byer! Floden North Saskatchewan løber tværs igennem byen, og langs med den strækker River Valley sig med dejlig natur og et utal af vandre- og cykelstier.

Gå ud og oplev byen og find et hyggeligt spisested - måske kan du smage den meget canadiske ret Putin, der minder om pomfrittes med brun sovs, og få en lækker canadisk Caesar drink, som smager lidt hen i retningen af Bloody Mary. Hvis du trænger til lidt fred og ro, kan du slentre en tur i en af de mange parker, som ligger i floddalen. Her er også en hyggelig Zoologiskhave, hvor du kan se en masse spændende dyr.

Dag 2: Besøg Edmontons mange parker

Nu har du rigtig tid til at opleve hele byen. Hvis du endnu ikke har besøgt en af de mange parker, så gør det i dag! Fort Edmonton Park er nok den mest kendte, for det er Canadas største, levende museum, hvor tiden står stille, og folk spankulerer rundt i fine kostumer i de gamle, historiske gader.

Sir Winston Churchill Square er byens livsnerve. Det er en pæn, moderne plads, hvor du kan tage en kop kaffe på en lille café eller bare sidde på den brede trappe ned til pladsen og kigge på folk, der optræder eller læse en god bog. Her ligger det interessante Art Gallery of Alberta. Den sjove bygning er et besøg værd i sig selv, men hvis du er kunstinteresseret, bør du også gå inden for og se de over 5000 spændende stykker kunst. Ud til pladsen ligger også Edmonton City Hall med en glastrekant på toppen i stil med Louvre i Paris - et meget moderne klokketårn.

Dask en tur i byens gader, der byder på masser af shopping, og besøg måske også Nordamerikas største shoppingcenter, West Edmonton Mall, hvor der både er skøjtebane, svømmehal, forlystelsespark, hele butiksgader (med i alt 800 butikker!) og et kæmpestort sørøverskib. Her kan du næsten bruge en hel dag på at ose rundt og købe dig fattig!

En af dagene kan du også tage en tur til Elk Island Nationalpark, som ligger 50 km. fra byen. Her kan du se bisonokser og skøn natur og sejle en tur i kano på en af parkens mange søer.

Hvis du er sportsinteresseret, skal du næsten se en ishockeykamp. Ishockey er kæmpestort i Canada, og i Edmonton er det især byens lokale klub, Edmonton Oilers, der bliver dyrket.

Dag 3: Videre til enestående Jasper Nationalpark

I dag skal du til Jasper Nationalpark. Du kører igennem smuk natur, forbi floder og søer, og snart når du op i bjergene. Her er udsigten endnu flottere, og før du ved af det, er du fremme i Jasper, som er en lille charmerende bjergby.

Jasper Nationalpark er den største nationalpark i den canadiske del af Rocky Mountains. De enorme bjerge danner en smuk ramme for nåleskove, isblå søer og floder, der snor sig gennem landskabet. Lige gyldigt, hvorhen du kigger, ser du det ene smukke syn efter det andet.

Dag 4: Tag på opdagelse i smuk natur i Jasper Nationalpark!

Stå tidligt op og se så at komme ud og udforske den fantastiske natur! Omkring 100 kilometer inde i nationalparken ligger Nordamerikas største samling af gletsjere, og du kan tage en tur ud og udforske dem. Når du går gennem den hvide, eventyrlige sneverden med røde kinder og vind i håret, glemmer du næsten alt andet omkring dig. Du kan udforske naturen på en vandretur - måske støder du på gråbjørne, elge, rensdyr og ulve, som gemmer sig imellem skovens nåletræer. De holder sig på afstand af dig, men husk alligevel, at det er vilde dyr, så du skal også holde dig på afstand af dem.

Besøg Maligne Canyon, den længste kløft i bjergkæden og tag en rask vandretur langs gletsjersøen, Maligne Lake. Hvis du har læst om Jasper Nationalpark før, kender du nok allerede Maligne Lake - eller også har du måske set det ikoniske billede af nåletræerne, der står på en lille tange ude i det krystalblå vand med isklædte klippebjerge i baggrunden og frodige grønne skove langs vandkanten. Smukkere bliver det næsten ikke... og det er selvfølgelig endnu smukkere virkeligheden! Hvis du har ømme føder efter vandreturen, kan du dase i de varme kilder ved Miette Hot Springs og komme til kræfter igen.

Dag 5: Vend næsen mod berømte Banff Nationalpark

Nu skal du videre til Banff Nationalpark. Dagens strækning er nok turens smukkeste køretur! Du kører ad Athabasca Highway og kommer blandt andet forbi flotte Lake Louise. Hele tiden har du udsigt til floder, bjerge og søer, og du kan måske gøre et stop ved Peyto Lake med den afsindigt smukke isblå farve.

Snart er du fremme i Banff - Canadas ældste og mest berømte nationalpark, hvor du kan opleve fantastisk natur!

Gå en tur i byen og gå ikke glip af en lækker, saftig Alberta Steak på en hyggelig restaurant. Sørg for at få hvilet benene, for i morgen skal du ud og opleve nationalparken!

Dag 6: En hel dag i fantastiske Banff!

Nu skal du ud og nyde naturen!

Du kan vandre i de enorme bjerge, hvor du går forbi brølende vandfald, isblå gletsjere og blomstrende sætere - og her er simpelthen den smukkeste udsigt! Du ser også dybe kløfter og sjove klippeformationer, der stikker lodret op ad jorden. Disse sjove klipper bliver kaldt for "hoodoos". Gå en tur ved de smukke søer med skinnende turkis vand eller hop i en båd og sejl ud midt på vandet - her har du god udsigt til bjergene. Forhåbentligt har du husket badetøjet, for du kan også dyppe dig i bassiner med vand fra de varme kilder. Nogle af bassinerne ligger i fri natur, andre i grotter. Tag på udflugt i de spændende grotter, som har nogle af Canadas længste gange inde i bjergene - men pas endelig på, at du ikke farer vild derinde! Gå en tur ved de smukke søer med skinnende turkist vand eller hop i en båd og sejl ud midt på Lake Louise – her har du god udsigt til bjergene. Om sommeren kan du riverrafte på de brusende floder, sejle i kano, fiske og tage på guidede ture rundt i området. Fra november til maj kan du stå på ski i de sneklædte bjerge, mens du nyder den friske, iskolde luft i ansigtet og bare suser derudad.

Her er masser af dyr, og hvis du er heldig, får du et glimt af nogle af dem. Dyr som elge, big horn får, bjørne, ulve, prærieulve, pumaer og rensdyr har hjemme i parken, så der er nok af dyr at holde udkig efter. Men du skal selvfølgelig altid holde dig på afstand, for det er vilde dyr.

Dag 7: Velkommen til Revelstoke Nationalpark

I dag skal du videre til Revelstoke! Du kører igennem den smukke Yoho Nationalpark - kig ud af vinduet og skimt den ældgamle, snørklede jernbane i det fjerne ved Kicking Horse Pass. Revelstoke ligger lige mellem Banff Nationalpark og Kelowna, så det er klart, at her er smuk, smuk natur overalt! Undervejs kører du også igennem Glacier Nationalpark - stop indimellem og nyd den den smukke natur og de helt fantastiske udsigter!

Dag 8: Videre til vinlandet, Penticton!

I dag skal du til Penticton, der er kendt som Canadas frugtkurv! Det er et af de eneste steder i Canada, hvor der er varmt nok til, at palmer kan vokse, og det varme, tørre vejr gør, at vin gror helt fantastisk her! På vejen kører du igennem Coastal Mountains og Manning Provincial Park, og her kan du stoppe og se dig omkring, mens du strækker benene.

Den dejlige by Penticton er ret stor, og så ligger den super smukt mellem Okanagan søen, høje bjerge og nationalparker - så her er både byliv og skøn natur. Bag byen ligger Munson bjerget, hvor der er fantastiske vandreruter, og du kan se langt ud over søen, vinmarkerne og kirsebærplantagerne, der ligger vidstrakt i landskabet. Du kan komme på vinture rundt i området, og det ville næsten være en skam ikke at smage lidt på vinen, når nu du er her!

I havnen ligger et hundrede år gammelt dampskib, som er lavet om til museum. Et besøg dér tager ikke mange timer, men det er en hyggelig oplevelse, og bagefter kan du slentre en tur ned ad molen. Byen har masser af gode spisesteder og også lidt shopping - som fx Cherry Lane shopping centre, men det er naturaktiviteterne, der fylder mest. Søen byder på masser af muligheder for vandsport og sejlture, og du kan spille golf på en af de mange baner imellem vinmarkerne. 25 kilometer oppe ad søens kyst ligger ZipZone Peachland, hvor du kan flyve i liner gennem luften - hvis du ellers tør... For de lidt mindre ligger LocoLanding Adventure Park også i nærheden, hvor der er masser af forlystelser.

Dag 9: Velkommen til Vancouver!

I dag ankommer du til Vancouver – en dejlig blanding af storby og skøn natur, og den ligger smukt mellem søer og bjerge, med højhuse der rejser sig op imod himlen. Her er masser af muligheder for shopping og gode restaurantbesøg – i West End ligger Robson Street, som er den ultimative shoppinggade. På hver side af vejen er der spændende butikker og hyggelige caféer, som bare venter på at blive besøgt. Vancouver kan også bryste sig af at have en af de største byparker i verden, nemlig dejlige Stanley Park.

Dag 10: Gå på opdagelse i spændende Vancouver

Du har hele dagen i Vancouver. Prøv måske at gå en tur ned ad Robson Street, tag en slentretur i Stanley Park eller prøv måske en hyggelig hestevognstur gennem smukke skove, forbi cricketmarker, rosenhaver og totempæle i massevis.

Du kan også besøge Vancouver Aquarium, hvor du ser dyr, fugle og planter fra hele verden. På The Amazon Gallery kan du se tropiske fugle, piratfisk og jungleplanter, og i de kæmpemæssige pools svømmer spækhuggere, hvidhvaler og havoddere. Hvis du vil have lidt ro kan du gå en tur i den hyggelige kinesiske have, Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden - det føles næsten som at være i Kina! Den er bygget af helt naturlige elementer som sten, træ, planter og vand.

Lidt uden for Vancouver kan du besøge Capilano Suspension Bridge, den kæmpemæssige hængebro, som løber 70 meter over Capilano floden. Du kan også køre op til den store sø og gå en hyggelig tur med udsigt til smukke skove og sneklædte bjerge.

Dag 11: Afrejse fra Canada

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 12: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din . Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores .

Alle hoteller

Delta Edmonton Centre Suite Hotel

Delta Edmonton Centre Suite Hotel

Delta Edmonton Centre Suite Hotel er et ældre hotel, der ligger super - i et shoppingcenter midt...

Alle hoteller

Lobstick Lodge

Lobstick Lodge

Lobstick Lodge er et godt sted til et par dage i Jasper Nationalpark. Det ligger tæt på...

Alle hoteller

Tunnel Mountain Resort

Tunnel Mountain Resort

Tunnel Mountain Resort er et godt sted, som ligger lidt uden for byen, tæt på fantastiske...

Alle hoteller

The Sutton Place Hotel

The Sutton Place Hotel

The Sutton Place Hotel er et skønt skiresort, som ligger lige ved bjergene, kun 10 minutters...

Alle hoteller

Ramada Inn & Suites Penticton

Ramada Inn & Suites Penticton

Ramada Inn & Suites Penticton ligger smukt i udkanten af byen omkring en kilometer fra søen...

Alle hoteller

Century Plaza Hotel

Century Plaza Hotel & Spa

Century Plaza Hotel & Spa er et lidt ældre men godt hotel, som ligger centralt i Vancouver,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til . Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores .

Edmonton

-113.480216
53.541395

Jasper

-118.080679
52.873579

Banff

-115.570761
51.178482

Revelstoke

-118.194244
50.998999

Penticton

-119.590290
49.500117

Vancouver

-123.120137
49.282265

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Inkluderet: 

Fly København-Edmonton og Vancouver-København.
Billeje.
10 overnatninger.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Transfer fra lufthavn til hotel t/r.
Entre til nationalparker.
Evt. parkeringsgebyr på hoteller.
Evt. ekstrabetaling på billeje, ekstra forsikringer mv.
Evt. leje af GPS.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Fly København-Edmonton.
Fly Vancouver-København. 
Al transport rundt i Canada foregår i lejet bil.