Bentota

Bentota er en mindre by beliggende på Sri Lankas sydvestlige kyst, ca. midt i mellem hovedstaden Colombo og den sydlige by Galle. Det, som Bentota er kendt for i Sri Lanka, er produktionen af den alkoholiserede drik Toddy, som er en slags vin udvundet af saften fra forskellige palmer. Men det, som byen er mest kendt for uden for Sri Lanka, er luksusresorts og store flotte hoteller langs stranden. Bentota by er en af de største charterdestinationer i Sri Lanka, og byen tilbyder alt det, du kan forvente af en charterdestination med restauranter, natklubber osv. Stranden er bred og god, men du skal være opmærksom på, at her kan være bølger og understrøm. Ellers er her gode muligheder for vandsport, da du her er beskyttet af bølgerne fra det åbne hav. Lagunen er faktisk samtidig en flodudmunding, hvor du har mulighed for både at svømme, men også prøve windsurfing, jetski eller en hyggelig flodsafari.

Hoteller i Bentota

Avani Bentota Resort

Bentota Beach Hotel er måske et af de flotteste hoteller i området. Her er pæne moderne værelser, der er lavet med et charmende lokalt islæt, og mange har flot udsigt over området. Du kan opgradere værelset, så kan du få udsigt ud mod havet. Hotellet har en meget stor parklignende have, der ligger direkte ned til havet, og her er også en flot swimmingpool, hvis havet er lidt for voldsomt.

No 1 Indian Ocean er en moderne villa, som ligger i den lille by, to timers kørsel fra Colombo og en times kørsel fra Galle. Her bor du rigtig dejligt med havet på den ene side og floden på den anden. Villaen består af to dele, der hver har en stor nedre etage med spisestue og stue, som kan åbnes helt op ud mod haven, og derudover er der et stort soveværelse. Du lejer som udgangspunkt en del af villaen (2 værelser), men du kan også leje hele villaen (4 værelser). I den store grønne have er endnu et spiseområde og en stor pool, hvor du kan flyde rundt eller slænge dig i en af liggestolene. Du kan også gå ned til den dejlige strand og bade, men her er store bølger. Villaen har en butler tilknyttet, som serverer morgenmaden - du kan købe frokost og aftensmad gennem ham eller få hjælp til at arrangere udflugter og vandsportsaktiviteter.