Bentota

Bentota er en mindre by beliggende på Sri Lankas sydvestlige kyst, ca. midt i mellem hovedstaden Colombo og den sydlige by Galle. Det, som Bentota er kendt for i Sri Lanka, er produktionen af den alkoholiserede drik Toddy, som er en slags vin udvundet af saften fra forskellige palmer. Men det, som byen er mest kendt for uden for Sri Lanka, er luksusresorts og store flotte hoteller langs stranden. Bentota by er en af de største charterdestinationer i Sri Lanka, og byen tilbyder alt det, du kan forvente af en charterdestination med restauranter, natklubber osv. Stranden er bred og god, men du skal være opmærksom på, at her kan være bølger og understrøm. Ellers er her gode muligheder for vandsport, da du her er beskyttet af bølgerne fra det åbne hav. Lagunen er faktisk samtidig en flodudmunding, hvor du har mulighed for både at svømme, men også prøve windsurfing, jetski eller en hyggelig flodsafari.

Hoteller i Bentota

Avani Bentota Resort er et rigtig lækkert og godt hotel, som ligger i naturskønne omgivelser med en stor skøn sandstrand lige foran dig, og alligevel er der kun en kilometer ind til byen. Værelserne er indrettet i typisk vestlig stil - så søger du kunstfærdigt udsmykkede værelser med masser af charme, så er det ikke her, du får det. Til gengæld får du flotte, moderne, rene og veludstyrede værelser med god wifi-forbindelse. Personalet er effektivt og venligt! På de forskellige restauranter kan du få god, varieret mad og en lækker morgenmadsbuffet. Der er to dejlige, store pool-områder og en stor, luftig have, hvor du også kan ligge i solsengene og læse en god bog. Har du brug for at slappe af, kan du efter en god lang dag tage en tur i spaen eller få en dejlig massage. Vil du samtidig udfordre kroppen lidt, kan du tage en tur i træningsrummet eller være med i en yogatime. Du bor meget tæt på togstationen, så du nogle gange kan høre toget suse forbi. Til gengæld kan du nemt komme ud og opleve området og byen!

Bentota Beach Hotel er måske et af de flotteste hoteller i området. Her er pæne moderne værelser, der er lavet med et charmende lokalt islæt, og mange har flot udsigt over området. Du kan opgradere værelset, så kan du få udsigt ud mod havet. Hotellet har en meget stor parklignende have, der ligger direkte ned til havet, og her er også en flot swimmingpool, hvis havet er lidt for voldsomt.

Lanka Princess er et dejligt hotel, der ligger på palmestranden Moragalla Beach ved Beruwala, ca. 10 kilometer fra den populære ferieby Bentota. Hotellet er kendt for deres skønne ayurveda-behandlinger, og du har mulighed for at tilkøbe et komplet behandlingsprogram med behandlinger og kost, så du kan vende hjem med fornyet energi. Der er en rolig og rar stemning på hotellet, hvor du bor i lyse, moderne værelser med aircondition, tv, minibar og egen balkon eller terrasse. Du kan endda vælge mellem forskellige hårdheder af madrasser og puder, så du kan få den bedst mulige nattesøvn. Lanka Princess byder også på gode restauranter, en dejlig pool, et lille bibliotek, og mulighed for at prøve yoga, meditation og tai-chi. Oven på sådan en omgang kan du jo passende sætte dig i poolbaren og nyde en lækker frugtjuice – eller kaste dig ud i at smage den dejlige Ceylon-te, som Sri Lanka er så kendt for.