Calamian Islands (Coron)

Calamian Islands ligger mellem Palawan og Mindoro og består af en masse store og små øer, der er helt fantastisk smukke! Nogle er klippeøer, der rejser sig flere hundrede meter op ad havet, mens andre byder på vaskeægte paradisstrande. Øerne er kendt for at have nogle af verdens bedste dykkerdestinationer, og det turkisblåvand er fuldt af koralrev og spændende dyr. Havet byder på spændende oplevelser som dykning ved verdensberømte skibsvrag fra Anden Verdenskrig, svømmeture ved siden af kæmpemæssige hvalhajer og måske et møde med de meget sjældne dugonger – søkøer. Den mest kendte by er Coron, som ligger på Busuanga øen omgivet af skøn natur. Du kan nyde de skønne strande, sejle i kajak i mangrove-skovene eller tage på vandretur i junglen. En halv times sejlads fra Coron by ligger Coron Island, og her er områdets allerstørste attraktion, den blå lagune, som gemmer sig imellem de skarpe kalkstensklipper med helt eventyrligt vand. På Calauit Island kan du opleve en afrikansk safaripark med giraffer, zebraer og krokodiller – en skæg oplevelse her midt i Asien! Øerne byder også på masser af trekkingoplevelser i den dejlige natur, men du kan selvfølgelig også bare vælge at dase på en palmestrand med en drink i hånden?

Hoteller i Calamian Islands (Coron)

Casa Coron Hotel er et simpelt lille 8-værelses hotel midt i Coron Town på Palawan. Her er oplevelser i fokus, så du bor ikke i luksus – men det er helt fint til et par overnatninger. Du har det, du behøver på værelset med aircondition, badeværelse og TV, men Coron Town er en by, hvor du skal ud på opdagelse! Udfordr dig selv med dykning til skibsvrag, koralrev, fodring af fisk, hiking og cykelture! Saml energi til næste dags udfordringer på Casa Coron og fyld maven op med burger, nachos eller pizza på den mexikanske restaurant i stueetagen. Hotellet ligger dejligt centralt, så du har ikke langt til restauranter og barer, hvor du kan få en drink ovenpå dagens oplevelser.

Club Paradise er et af de her steder, som bare er specielt! Det ligger på en smuk ø midt i det blå hav nord for Busuanga. Hytterne er nydelige og ligger spredt rundt på øen og har du pengepungen i orden, så bestil en hytte ned til vandet, det er bare lækkert at vågne op og kigge ud over det blå hav! Opholdet er inkl. fuld pension. Her er både swimmingpool, tennisbane og der er fine snorkel- og dykkermuligheder omkring øen. På Club Paradise er der adgang til strøm hele døgnet.

Coral Bay Beach & Dive Resort ligger på en smuk ø midt i det blå hav syd for Busuanga. Stedet er ejet af danske Ulf, der sørger for, at stemningen er god og hyggelig. Du bor i en simpel og hyggelig hytte bygget i lokale materialer, og du har mulighed for at opgradere til lidt bedre hytter med udsigt over havet fra terrassen. Der er et rev lige for enden af badebroen, der bare indbyder til snorkling.

Coron Ecolodge er et mindre hotel med en blanding af stille ø-ferie og gode oplevelser. Du har TV og aircondition på værelset, men du besøger ikke Coron by for at opholde dig på hotelværelset. Tag på et hav af oplevelser som dykning, hiking, koralsnorkling og cykelture i byen eller nyd den omkringlæggende natur! Start dagen med morgenmad fra restauranten, inden din dag begynder og gå på opdagelse uden for hotellets døre, hvor du kan finde restauranter, barer og butikker. Hotellet er måske ikke af den største størrelse, men til gengæld er personalet helt fantastisk.