Campeche

Campeche var oprindeligt en maya-landsby, men blev i 1540 koloniseret af spanierne, der omdannede byen til en handelsby på grund af dens beliggenhed ved den Mexicanske Golf. Byen blev angrebet gentagne gange af pirater, og i 1686 begyndte byggeriet af en bymur hele vejen rundt om byen - den var over 2,5 kilometer lang. Bymuren og dens fæstninger er mange stedet meget vedligeholdt, og dette har gjort, at Campeche er blevet erklæret bevaringsværdig af UNESCO. Her er også mange fine, gamle gader med brosten og farvestrålende huse fra kolonitiden. Gå rundt og nyd den skønne stemning. Når du bliver træt af at gå, så sæt dig på Plaza Principal og kig på alle de dejlige farver o g hverdagen, der glider forbi.

Hoteller i Campeche

Hotel del Paseo er et udmærket hotel, som ligger rigtig godt - 100 meter fra havnen, og 5 minutters gang fra den gamle bydels butikker og restauranter. De 42 værelser er meget enkle og har TV, aircondition og eget badeværelse. Her er ikke elevator, og du kan kun gå på internettet i hotellets lobby, men selv her er kvaliteten lidt svingende. De ansatte taler ikke så godt engelsk, så det er om at have rejseparløren klar, hvis du ikke taler spansk - til gengæld er de rigtig venlige. Hotellet har både restaurant og bar, men prøv også at snuse rundt i byens gader efter gode spisesteder.

Hotel Plaza Colonial er et hyggeligt hotel, der ligger tæt på byens historiske centrum lige overfor den botaniske have og tæt på masser af restauranter. De pæne værelser har aircondition og wifi. Der er en skøn, lille udendørs pool.

Plaza Campeche er et godt hotel, der ligger helt centralt - lige ved Parque San Martin, og 10 minutters gang fra vandet. Hotelbygningen er fin og gul med pæne, rene og meget enkle værelser, hvor du har TV, seng, badeværelse og aircondition, men ikke så meget andet. I den lille, hyggelige gårdhave er en minipool, hvor du kan dyppe dig, hvis du trænger til at blive kølet af - eller du kan bare ligge og dase i solen på en liggestol. Her er både en restaurant, et cafeteria og en bar, og maden er ret god, men priserne er altså i den dyrere ende. Personalet er sødt og smilende, så spørg dem, hvis du har brug for hjælp. Du kan gå på internettet i fællesområderne, men kvaliteten svinger lidt.

Rejser til Campeche

MX33
Mexico City, San Cristobal, Palenque, Campeche, Merida og Playa del Carmen
MX42
Playa del Carmen, Merida, Campeche, Calakmul, Bacalar og Tulum