Cebu

Havnebyen Cebu er den næststørste by i Filippinerne. Det var landets første hovedstad under spansk herredømme, og Cebu er i dag en moderne by med alt, hvad dertil hører. Så her er masser af byvirvar, kontorbygninger, boder, butikker og store shoppingcentre samt gamle, spanske kirker og fæstninger. Her findes naturligvis også Magellans kors, der blev opført i 1521 på ordre af Ferdinand Magellan - den portugisiske søfarer, der sejlede under spansk flag og blev dræbt få dage efter, korset var blevet rejst i spaniernes første forsøg på at få fodfæste i Filippinerne. Du kan se statuen på det sted, han blev dræbt, når du besøger Lapulapu Shrine. I Cebu ligger også den spændende Santo Niño kirke, og i samme omgang kan du se katedralen, som nok er Cebus vigtigste kirke. Det er her, de rigeste og mest betydningsfulde mennesker bliver gift. En af de mest spændende seværdigheder i Cebu City er The Taoist Temple. Der er kæmpestort og virkelig prægtigt med sit pagodetag og dragefigurer. Cebu er også kendt for sine guitarværksteder, hvor du kan se, hvordan håndværkerne fremstiller dette instrument. Her er også gode shoppingcentre, hvor du kan købe et par gode, billige skjorter, noget lækkert tøj til sommergarderoben eller et par lokale souvenirs med hjem. Uden for byen ligger øen Mactan, hvor der ligger flere store resorts og Cebu lufthavn.  

Hoteller i Cebu

Bayfront Hotel Cebu er et rigtig godt hotel, der har en flot udsigt over byen og havnen. Her bor du godt, tæt ved Cebu Lufthavn, der kun ligger en halv times kørsel derfra. Du bor på et stort, moderne og rigtig flot værelse. Her har du både aircondition, gratis internetadgang og køleskab, hvis du får lyst til at købe nogle kolde drikkevarer eller snacks til værelset. Du kan stille sulten i restauranten - maden er ikke noget særligt, men så er det jo godt, at hotellet ligger centralt, så du kan gå på opdagelse i byen og finde andre hyggelige steder at spise. I den moderne lobby er er der hektisk aktivitet med gæster, der tjekker ind eller skal have opbevaret deres bagage. Personalet er heldigvis effektivt. 

Crown Regency Suites and Residences er et stort, lidt ældre og slidt hotel, der ligger på Mactan Island i praktisk afstand til lufthavnen. Værelserne er store med eget køkken, og du har udsigt ud over den travle by. Hotellet har et godt poolområde, hvor du kan slappe af med en lækker drink. Der er også fitnesscenter, sportshal, festsal og butik på hotellet, så du kommer ikke til at kede dig under dit ophold. Hotellet har gratis lufthavnsshuffle, så du bliver transporteret gratis til og fra lufthavnen.

Dive Spot Asia er et rigtig godt hotel, der blot ligger 15 km fra de små byer Alcoy og Boljoon, hvor du kan besøge hyggelige markeder og dejlige lokale restauranter. Hotellet er helt perfekt til dig, som elsker at dykke, eller dig som gerne vil lære det – der er 20 gode divespots lige i nærheden. Det er et lille og hyggeligt hotel med kun 10 værelser. Værelserne er enkle med en lille sommerhusagtig stemning, men du har både aircondition og fladskærms TV. Du spiser rigtig dejlig mad i restauranten med den skønneste udsigt ud over det smukke turkisblå vand – måske er du heldig at spotte delfiner eller skildpadder, mens du fylder depoterne op. De tyske dykkerinstruktører Joachim og Gerhard sørger med deres mange års erfaring for, at dykningen foregår i trygge rammer – så du kan være helt rolig, hvis ikke du har dykket så meget før. Hotellet ligger lige ned til vandet, men her er ikke nogen strand - blot et lille stykke med sand.

Maribago Blue Water er et rigtig lækkert resort på øen Mactan Island, ca. 16 kilometer fra Cebu City, hvor du kan forkæle dig selv! Du bor på et skønt værelse eller bungalow i smukke grønne omgivelser, med kæmpestore gamle træer. Du kan nyde en dejlig dukkert i de dejlige pools, gå i spa eller nyde dejlig mad i de lækre restauranter. Her er en lille privat strand, dog er her rimelig lavvandet, så du skal ud til den lille sandtange for at kunne bade rigtigt.