Cebu

Havnebyen Cebu er den næststørste by i Filippinerne. Det var landets første hovedstad under spansk herredømme, og Cebu er i dag en moderne by med alt, hvad dertil hører. Så her er masser af byvirvar, kontorbygninger, boder, butikker og store shoppingcentre samt gamle, spanske kirker og fæstninger. Her findes naturligvis også Magellans kors, der blev opført i 1521 på ordre af Ferdinand Magellan - den portugisiske søfarer, der sejlede under spansk flag og blev dræbt få dage efter, korset var blevet rejst i spaniernes første forsøg på at få fodfæste i Filippinerne. Du kan se statuen på det sted, han blev dræbt, når du besøger Lapulapu Shrine. I Cebu ligger også den spændende Santo Niño kirke, og i samme omgang kan du se katedralen, som nok er Cebus vigtigste kirke. Det er her, de rigeste og mest betydningsfulde mennesker bliver gift. En af de mest spændende seværdigheder i Cebu City er The Taoist Temple. Der er kæmpestort og virkelig prægtigt med sit pagodetag og dragefigurer. Cebu er også kendt for sine guitarværksteder, hvor du kan se, hvordan håndværkerne fremstiller dette instrument. Her er også gode shoppingcentre, hvor du kan købe et par gode, billige skjorter, noget lækkert tøj til sommergarderoben eller et par lokale souvenirs med hjem. Uden for byen ligger øen Mactan, hvor der ligger flere store resorts. 

Hoteller i Cebu

Crown Regency Suites and Residences er et stort, lidt ældre og slidt hotel, der ligger på Mactan Island i praktisk afstand til lufthavnen. Værelserne er store med eget køkken, og du har udsigt ud over den travle by. Hotellet har et godt poolområde, hvor du kan slappe af med en lækker drink. Der er også fitnesscenter, sportshal, festsal og butik på hotellet, så du kommer ikke til at kede dig under dit ophold. Hotellet har gratis lufthavnsshuffle, så du bliver transporteret gratis til og fra lufthavnen.

Maribago Blue Water er nok det bedste resort i området. Det ligger ca. 16 kilometer fra Cebu City og er et lækkert sted, hvor du kan forkæle dig selv! Skønne værelser og bungalows, dejlig pool, spa, wellness og flere lækre restauranter. Her er en lille private strand, dog er her rimelig lavvandet, så du skal ud til den lille sandtange for at kunne bade rigtigt.

Summit Circle er et stort hotel lige i hjertet af byen, med de fleste ting der er værd at se, inden for kort afstand. Er du til shopping, så ligger hotellet faktisk ovenpå et shoppingcenter. Bygningen er måske lidt kedelig, men den er nyrenoveret og værelserne er nydelige og med gode faciliteter - herunder internetadgang.

Vacation Hotel Cebu er et lille hyggeligt hotel, der ligger stille, men centralt midt i byen. Personalet er godt, og her er rent og pænt. Så stedet er rigtig godt til prisen og for dig, der vil have alt inden for kort afstand. Her er også en lille swimmingpool, hvis du trænger til en dukkert efter en varm dag i byen.