Colombo

Colombo er Sri Lankas største by med omkring 5,5 mio. indbyggere med forstæderne. Byen er ikke landets hovedstad - det er Sri jayawardenapura Kotte - men Colombo er meget pulserende og travl med et mix af moderne og vestlig livsstil kombineret med ruiner og gamle kolonibygninger fx de to tvillingetårne og fortet fra den portugisiske og hollandske periode. Her er også en herlig strandpromenade, som er et stort areal med græs, hvor du på den ene side mødes af havet og anden side af storbyen. Et af de steder, hvor befolkningen tager et pusterum fra den hektiske hverdag, er ved Beira Lake, som er en stor sø midt inde i Colombo by. Her er der storke og pelikaner, og du kan gå en dejlig tur ved søen eller sejler en tur i den. Mange steder i byen oplever du en stor kontrast blandt befolkningen, her findes alt fra de virkelig rige til de fattigste tiggere. Hvis du er til god gademad, skal du prøve Kottu Rotti, som efter dit valg bl.a. indeholder kylling, oksekød, æg, løg, tomater og grøn chili. Du kan også shoppe i byen, gå på nationalmuseumet eller opleve nattelivet på en af de mange natklubber. Er du kulturel så besøg de mange flotte gallerier eller se landets kommende kunstnere udstille gratis i Viharamahadev parken.

Hoteller i Colombo

Galle Face Hotel er et historisk hotel fra 1864. Det var det første større hotel i Colombo, og her har mange berømtheder boet igennem tiderne bl.a. også vores egen Dronning Ingrid. Her er et flot indgangsparti, panoramisk udsigt over havet og en imponerede lyd fra bølgerne, når de rammer kysten. Her kan du hurtigt fornemme den stemning, der har været, når englænderne sad og fik deres ”afternoon tea”. Hotellet har ikke nogen strand, men en dejlig swimmingpool og spa og nogle utrolig flotte værelser med stemning..

Mount Lavinia Hotel er oprindeligt en britisk guvernørbolig, opført af Sir Thomas Maitland i 1806, da han mente han som guvernør skulle bo godt. Der er senere blevet bygget meget om, men hotellet har bevaret stilen og stemningen, og er i dag et af de flottest beliggende hoteller i hele Sri Lanka. Det er placeret på toppen af en stor klippe, og en lang trappe fører ned til hotellets private strand. De har en flot swimmingpool og flere forskellige restauranter, der er en oplevelse i sig selv. Dette er hotellet for dem, der vil bo godt og bare nyde livet.