Isla San Andres

Isla San Andrés er en ø midt ude i det smukke Caribiske Hav ud for Nicaraguas kyst – så altså en god flyvetur fra fastlandet. Det er i dag et af colombianernes foretrukne feriesteder. Øen har en lang historie og har både været besøgt af pirater, beboet af slaver og været under engelsk og spansk indflydelse. Den multikulturelle fortid kommer blandt andet til udtryk i sproget – på øen tales der både creol, spansk og engelsk. Når du flyver ind mod Isla San Andrés, er det første, der møder dig synet af en grøn og frodig ø omgivet af helt klart lyseblåt vand. Øen genlyder af reggaerytmer og emmer i det hele taget af caribisk stemning med creolsk mad og hvide sandstrande. Lokalbefolkningen lever tydeligvist "isleño" – ølivet, der foregår i et helt andet tempo end på fastlandet. Her tager de tingene, som de kommer. Det kan også ses på de lidt slidte huse og ruiner overalt på øen. Her går de altså ikke op i at fjerne det gamle, når de bygger noget nyt, og det ser måske lidt snusket ud – men det er også en del af charmen ved øen. Lej en golfvogn en hel dag og kør rundt på øen, der både har smuk natur og dejlige strande, du kan gøre stop ved. Stop også op i byerne og køb lidt ind – øen er tax free, så du kan købe alkohol og andre ting rigtig billigt, og du kan betale med Visa de fleste steder. Isla San Andrés er erklæret bevaringsværdig af UNESCO på grund af de mange koralrev, der omkranser øen, så du må helt sikkert ud med snorkelgrej og opleve livet under vandet. Du kan også dykke eller dyrke andre former for vandsport, danse til et beach-party, smage på øens lækre specialiteter og ikke mindst komme helt ned i gear. Ud for San Andrés' hovedstrand Playa Principal ligger øen Johnny Cay, der er som taget ud af et postkort. Det er en lille grøn bountyø med kridhvidt sand, hvor du kan ligge i en solseng og nyde livet eller snorkle rundt med nogle af de rokker, der ofte kigger forbi. Indrømmet, her er du ikke alene på Robinson Crusoe-måden, for her er masser af andre turister, men den lille ø er stadig et besøg værd.

Rejser til Isla San Andres

CO08A
Bogota, Salento (Zona Cafetera), Isla San Andrés, Isla Providencia og Cartagena
Nyhed

Hoteller i Isla San Andres

Hotel Casablanca er et pænt hotel, der ligger kun et par skridt fra den skønne strand. Det ligger i et livligt område lige ud til strandpromenaden, hvor mange strandglade mennesker lægger vejen forbi. På hotellet har du flere restauranter at vælge imellem, men på grund af beliggenheden, kan du også nemt finde andre spisesteder i nærheden, hvis du trænger til at prøve noget nyt. Du bor på flotte, rummelige værelser, der er moderne indrettet - her er ikke meget personlighed, men til gengæld har du aircondition, TV og wi-fi. Vær opmærksom på, at nogle værelser har vinduer til indvendige atriumgårde, mens andre har udsigt til havet. Snak med din rejsekonsulent om, hvad du kunne tænke dig. Hotellet byder på en lille pool, hvor der kan være rift om solstolene, men så er det jo godt, at stranden kun ligger et stenkast væk. Efter en dag med saltvand og havbrus er det skønt at nyde en drink i hotellets bar - eller at skylle dagens oplevelser ned med en kop god, colombiansk kaffe!

Cocoplum Hotel er et godt men ældre hotel, der ligger midt øens østlige kyst Cocoplum Bay Beach. Du bor lidt væk fra byens centrum omgivet af andre hoteller. Om dagen står den på reggaerytmer og strandcocktails fra de nærliggende hoteller, men om aftenen er her ro. Og så bor du lige ud til den hvide sandstrand med krystalklart vand – nok en af de smukkeste strande på San Andres øen. Men du har den altså ikke for dig selv, her er andre solbadende feriegæster. Hotellets bygninger er omgivet af masser af grønne buske og palmetræer og er malet i de fineste farver. Værelserne er godt udstyret med det, du har brug for, som fx minibar, aircondition, sofa og kabel TV. De er dog lidt slidt, og badeværelserne er ikke så store. Der er ok wifi-forbindelse, men generelt på øen er internettet ikke det hurtigste. Du kan spise på hotellets restaurant eller på en af de få andre i nærheden. Forvent, at maden generelt er enkel, men helt fin. Du bor næsten lige ud for den kendte lille ø Rocky Cay, hvor du kan snorkle, se flotte koraller og fisk. Og har du brug for et lille afbræk fra mange timer i saltvandet, kan du med trække hen til det lille pool-område, hvor du kan tage en dukkert eller slænge dig i solsengen.