Jodhpur

Jodhpur har fået tilnavnet ”den blå by”, da næsten alle husene i den gamle by er malet blå. Dette skulle gøre det køligere inde i husene, og ifølge den lokale videnskab holder det også myggene væk…Så snart du ankommer til Jodhpur, bør du straks tage op at besøge Meherangarh Fort. På en stor bakketop ligger dette frygtindgydende fæstningsværk og vogter over byen. Lær om dagligdagen i paladsets forskellige sale og historien bag de udstillede genstande, lige fra gyldne bærestole til smukt indgraverede, men drabelige sværd. Tag til sidst en tur rundt på fortets mure - de strækker sig hele 40 meter over byens tage. Jodhpur byder også på et flot klokketårn og et gigantisk palads, Umaid Bhawan Palace, der også kaldes ”det hvide og lyserøde monster”. Paladset blev bygget på ordre af Maharajen i en tid med stærk tørke og hungersnød – det er måske et tidligt eksempel på jobaktivering? Besøg også byens store marked. Her er snævre gader fyldt med de mest vidunderlige dufte og farver, du kan forestille sig. Store 50-kilos sække med stærkt gult og rødt pulver - er det mon chili? Åben alle sanser for at nyde dette utroligt flotte galleri.

Tæt på Jodhpur ligger der nogle landbyer, hvor der bor tilhængere af Bisnoi princippierne. Bisnoi betyder 29, og tilhængerne følger de 29 principper, der blev fastlagt af guruen Jambheshwar for lidt over 500 år siden. Jambheshwars principper tilskynder ikke bare personlig sundhed og social harmoni men også miljøvenlig adfærd. Bisnoi tilhængere fælder således ikke levende træer og bruger kun regnvand fra monsunen til både afgrøder og drikkevand.

Hoteller i Jodhpur

Park Plaza er et lækkert hotel i udkanten af byen ikke så langt fra lufthavnen. Bygningen er gammel, og indretningen er nærmest royal med guld, blomster og antikke møbler, men det hele er selvfølgelig i fin stand. Værelserne er gode, og du har både gratis wifi, skrivebord, TV, te og kaffe og minibar. Her er en lille pool og en restaurant, hvor du både kan få lækker indisk og international (dog lidt dyr) mad. På taget er der bar og lounge, og herfra kan du nyde udsigten til Umaid Bhawan Palace og Mehrangarh fortet. Her er også et lille træningslokale, hvis lysten til at forbrænde lidt kalorier skulle komme over dig. Hotellet kæmper med duer, og her er rigtig mange af dem – det effektive personale gør, hvad de kan for at holde dem væk, men du kan altså godt forvente duer på udendørsområderne. 

Hotel Ranbanka Palace er en fantastisk bygning lavet i sandsten bygget til Maharajaen af Jodhpur. Hotellet ligger med smuk udsigt til Mehrangarh Fort på den ene side, og Umaid Bhawan Palace på den anden. Hotellets værelser er dejlige. Møbler fra kolonitiden og kæmpe badeværelser. Der er pool og en dejlig restaurant på taget.

Zone by the Park er et mellemstort hotel midt i Jodhpur, som også kaldes ”the sun city” eller på godt dansk - solbyen. Hotellet ser ikke ud af det store udefra, men værelserne er sjove og farverne er glade og der er smæk på! De indeholder ellers hvad du har brug for, om enten det er godter fra minibaren, en tandbørste hvis du skulle have glemt din egen derhjemme, gratis wifi eller en kop kaffe fra kaffemaskinen. De ansatte er virkelig søde og imødekommende og gør en stor indsats for, at du skal have det så behageligt som muligt. Generelt er der bare god stemning. Den tilhørende restaurant har et stort udvalg af god mad – og flotte kager! Efter du har mæsket dig i krydret mad og syndige desserter, kan du tage en tur i hotellets fitnessrum, inden du går på opdagelse i smukke Jodhpurs gader og stræder. 

Rejser til Jodhpur

860
Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur og Agra