Kuching

Kuching er en forholdsvis stor by med omkring 330.000 indbyggere i den nordvestlige del af Borneo. Tag på en sightseeingtur rundt i Kuching by, hvor du kan se fx Chinatown, Cat monument og City Tower, hvor du har et fantastisk udsyn over Kuching by. I de travle gader i byen vil du både kunne opleve en moderne by, men samtidig også en by med et strejf af kolonitid. Du vil også se Malay husene der er bygget på stolper, den gamle moske, bazaren, Wet market, det kinesiske museum og meget mere. Kuching har også en skøn promenade langs floden, hvor der er masser af butikker som sælger alle mulige ting, samt gode restauranter og det lokale krydderimarked, hvor du måske vil købe lidt med hjem? Der er også mulighed for at du kan leje en båd fra promenaden, for at sejle ud og slappe af og bare nyde byen fra floden. Lidt udenfor byens centrum finder du Fairy Caves, som er nogle smukke grotter, hvor der er lavet små stier inde i selve grotten. Husk at medbring en lommelygte og et par gode sko, da der er mindre lys og kan være lidt glat inde i grotterne. Du kan tage på en udflugt til Bako National Park. 

Hoteller i Kuching

Bako National Park Chalets ligger i Bako National Park som er Sarawaks mindste, ældste og mest besøgte nationalpark. Her er meget enkle hytter udstyret med de mest basale faciliteter, ingen aircondition, forvent ikke den store luksus. Du skal også dele bad/toilet med andre gæster. Det hele er meget simpelt, men du bor i skønne omgivelser helt tæt på naturen!

Sarawaks første internationale hotel, Grand Margherita, ligger ved flodbredden og har derfor en smuk udsigt over Sarawak-floden og farverige malaysiske landsbyer. Hotellet ligger midt i byens underholdningsdistrikt, og turistattraktioner som Kuching Waterfront, Chinese Museum, Tua Pek Kong Chinese Temple, Fort Margherita og Main Bazaar ligger tæt ved.

Hilton Kuching Hotel er et rigtig godt hotel, der ligger lige ud til Sarawak floden, tæt på shopping og den smukke DUN bygning. Værelserne er ikke helt nye, men de er gode og rene, og her er både aircondition, tv, skrivebord, kaffemaskine og minibar - men wifi får du kun i fællesområderne mod betaling. Hvis du trænger til at røre dig, kan du svømme baner i den lille, gode pool eller svede i træningslokalet, og bagefter kan du spise på en af de hele fem restauranter. Generelt er maden rigtig god, og her er alt lige fra traditionel malaysisk mad til steaks. Personalet er venligt og hjælpsomt, så spørg i receptionen, hvis du mangler noget.

The Ranee Boutique Suites er et eksklusivt hotel, der ligger i den gamle bydel i Kuching. Her er en café og en bar og bistro. Værelserne findes i forskellige standarder, nogle med balkon, men fælles for alle er, at de er smukt indrettede og har tv, trådløst internet, minibar og køleskab.

Rejser til Kuching

61
Kuala Lumpur, Kuching, langhus, Bako Nationalpark og Damai Beach