Luang Prabang

De fleste af vores rejser til Laos kommer forbi Luang Prabang - og med god grund! Luang Prabang er nemlig en dejlig og hyggelig by, der ligger naturskønt omgivet af bjerge, der hvor Khanfloden og Mekongfloden flyder sammen. Luang Prabang er en af de ældste byer i Laos, og har igennem årene været hovedstad for både det flere forskellige kongeriger. Det har sat sine smukke spor på byen, der i dag har både tidligere paladser og over 30 forskellige templer specielt fra det 15. århundrede. Her er også landets nationalmuseum, der ligger i det tidligere kongelige palads. Her er også smukke bygninger fra den franske kolonitid, og der er tænkt på bevarelse af byens skønhed ved opførelsen af de mere moderne byggerier. Byen er stadigvæk et af Laos’ religiøse centre, og det afspejler sig i gadebilledet, hvor de mange munke blander sig med resten af befolkningen. Byens vigtigste templer, Wat Xieng Thong er kendt som Det Gyldne Træs tempel på grund af den flotte mosaik, der viser livets træ. Få et overblik over byen fra Phousi Hill - en bakke i centrum af byen, hvorfra der er den smukkeste udsigt, og ellers kan du gå eller cykel rundt i byen. Husk at tage en kop kaffe og en croissant på en af de mange fortovscaféer. Der er et super godt marked og også et natmarked, hvor du kan købe mange flotte ting og få et billigt, men godt måltid, fx grillet fisk fra floden med nudler. Ca. 30 km. syd fra Luang Prabang ligger de flotte Tat Kuang Si vandfald og ca. lige så langt i den modsatte retning, finder du de imponerende Pak Ou grotter, hvor der findes over 1000 guldbelagte buddhastatuer i alle størrelser.

Hoteller i Luang Prabang

Ancient Luang Prabang Hotel Ban Phoneheuang ligger i en roligt område tæt på Wat Xieng Thong-templet, natmarkedet og floden, og du kan gå ind til centrum på 10 minutter. Værelserne er rigtig gode og holdt i moderne, orientalsk stil. Badekaret og håndvasken er inde i selve værelset ved siden af sengen - det lyder mærkeligt, men det passer rigtig godt ind i værelsets unikke indretning. Hotellet udlåner cykler, så du kan udforske byen og det smukke landskab på egen hånd. Derudover byder hotellet på gratis Wi-Fi.

Elephant Lodge ligger ned til floden lige uden for Elephant Park Project. Det er et 100 år gammelt farm house, der er blevet renoveret, og hvor du kan bo dejligt midt i naturen. Morgenmaden serveres på terrassen, og hvis du er tidligt oppe, kan du tage dig en svømmetur for at oparbejde appetitten.
Værelserne er simple, men pæne og rene og rigtig hyggelige.

Indigo House Hotel er et lille, hyggeligt og centralt beliggende hotel. Du kan sidde på hotellets tagterrasse og følge med i, hvad der sker på byens hovedgade, og natmarkedet ligger lige ved siden af. Værelserne er dejlige og pæne, personalet er rigtig venligt, og her er wifi.

Le Bel Air Boutique Resort er en lille perle lidt uden for byen! Det ligger fantastisk, lige ud til Nam Khan floden, og du kan gå over broen ind til byen på 15 minutter. Værelserne er dejlige og lidt rustikke, og her er aircondition, gratis internet, minibar og en lille balkon, hvor du bare kan sidde om aftenen og nyde tilværelsen. I den skønne, grønne have er der opstillet liggestole og parasoller, hvor du kan ligge og kigge ud over floden. Restauranten serverer skøn mad, og det er også her, du spiser morgenmad. Alle de ansatte er søde og hjælpsomme, og især resortets manager Jean Paul er super imødekommende - han vil gøre alt for, at du føler dig hjemme her.

Rejser til Luang Prabang

456
Bangkok, Chiang Rai, Huay Xai, Pakbeng, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane
290
Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Siem Reap, Phnom Penh
458
Luang Prabang, Oudomxay, Muang Ngoi, Trekking, Nongkiau, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane og Bangkok
466
Luang Prabang, Pakse, Nong Luang, Pakse, Bangkok, Koh Samet