Luang Prabang

De fleste af vores rejser til Laos kommer forbi Luang Prabang - og med god grund! Luang Prabang er nemlig en dejlig og hyggelig by, der ligger naturskønt omgivet af bjerge, der hvor Khanfloden og Mekongfloden flyder sammen. Luang Prabang er en af de ældste byer i Laos, og har igennem årene været hovedstad for både det flere forskellige kongeriger. Det har sat sine smukke spor på byen, der i dag har både tidligere paladser og over 30 forskellige templer specielt fra det 15. århundrede. Her er også landets nationalmuseum, der ligger i det tidligere kongelige palads. Her er også smukke bygninger fra den franske kolonitid, og der er tænkt på bevarelse af byens skønhed ved opførelsen af de mere moderne byggerier. Byen er stadigvæk et af Laos’ religiøse centre, og det afspejler sig i gadebilledet, hvor de mange munke blander sig med resten af befolkningen. Byens vigtigste templer, Wat Xieng Thong er kendt som Det Gyldne Træs tempel på grund af den flotte mosaik, der viser livets træ. Få et overblik over byen fra Phousi Hill - en bakke i centrum af byen, hvorfra der er den smukkeste udsigt, og ellers kan du gå eller cykel rundt i byen. Husk at tage en kop kaffe og en croissant på en af de mange fortovscaféer. Der er et super godt marked og også et natmarked, hvor du kan købe mange flotte ting og få et billigt, men godt måltid, fx grillet fisk fra floden med nudler. Ca. 30 km. syd fra Luang Prabang ligger de flotte Tat Kuang Si vandfald og ca. lige så langt i den modsatte retning, finder du de imponerende Pak Ou grotter, hvor der findes over 1000 guldbelagte buddhastatuer i alle størrelser.

Rejser til Luang Prabang

463
Vientiane, Vang Vieng, Phonsavan, Luang Prabang
456
Bangkok, Chiang Rai, Huay Xai, Pakbeng, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane
290
Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Siem Reap, Phnom Penh
458
Luang Prabang, Oudomxay, Muang Ngoi, Trekking, Nongkiau, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane og Bangkok
466
Luang Prabang, Pakse, Nong Luang, Pakse, Bangkok, Koh Samet
460
Vientiane, Vang Vieng, Luang Prabang
455
Bangkok, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Vientiane, Ban Hatkhai

Hoteller i Luang Prabang

Ancient Luang Prabang Hotel Ban Phoneheuang ligger i en roligt område tæt på Wat Xieng Thong-templet, natmarkedet og floden, og du kan gå ind til centrum på 10 minutter. Værelserne er rigtig gode og holdt i moderne, orientalsk stil. Badekaret og håndvasken er inde i selve værelset ved siden af sengen - det lyder mærkeligt, men det passer rigtig godt ind i værelsets unikke indretning. Hotellet udlåner cykler, så du kan udforske byen og det smukke landskab på egen hånd. Derudover byder hotellet på gratis Wi-Fi.

Elephant Lodge ligger ned til floden lige uden for Elephant Park Project. Det er et 100 år gammelt farm house, der er blevet renoveret, og hvor du kan bo dejligt midt i naturen. Morgenmaden serveres på terrassen, og hvis du er tidligt oppe, kan du tage dig en svømmetur for at oparbejde appetitten.
Værelserne er simple, men pæne og rene og rigtig hyggelige.

Indigo House Hotel er et lille, hyggeligt og centralt beliggende hotel. Du kan sidde på hotellets tagterrasse og følge med i, hvad der sker på byens hovedgade, og natmarkedet ligger lige ved siden af. Værelserne er dejlige og pæne, personalet er rigtig venligt, og her er wifi.

Le Bel Air Boutique Resort er en lille perle lidt uden for byen! Det ligger fantastisk, lige ud til Nam Khan floden, og du kan gå over broen ind til byen på 15 minutter. Værelserne er dejlige og lidt rustikke, og her er aircondition, gratis internet, minibar og en lille balkon, hvor du bare kan sidde om aftenen og nyde tilværelsen. I den skønne, grønne have er der opstillet liggestole og parasoller, hvor du kan ligge og kigge ud over floden. Restauranten serverer skøn mad, og det er også her, du spiser morgenmad. Alle de ansatte er søde og hjælpsomme, og især resortets manager Jean Paul er super imødekommende - han vil gøre alt for, at du føler dig hjemme her.

Luang Prabang Paradise Resort ligger i udkanten af Luang Prabang og er et smukt hotel, bygget i traditionel stil. Hotellet har swimming pool og restaurant og udsigt til de smukke bjerge. Alle værelserne har aircondition, vifte i loftet og bad/toilet. Ydermere er der wi-fi omkring pool området.

Maison Dalabua er et rigtig hyggeligt sted, som bliver drevet af Marion og Rudy - de er super skønne, og de vil gøre alt for, at dit ophold bliver så godt som muligt! Værelserne er gode og veludstyrede, og her er wifi. Hotellet ligger omkring fem minutters gang fra bymidten, og du kan låne cykler gratis på hotellet, hvis du vil rundt og se området. Restauranten serverer rigtig god mad, så du skal nok blive mæt! I spaen kan du koble af med en lækker massage, eller du kan slentre rundt om den store lotusdam i den flotte, frodige have.

Phousi Hotel har en dejlig atmosfære, stor have og store pæne værelser. Receptionen er velfungerende, og betjeningen smilende. Hotellet ligger centralt i Luang Prabang, i gådistance fra diverse templer og floden.

Ramayana Boutique Hotel & Spa er et lille hotel, smukt indrettet i en historisk bygning. Værelserne har aircondition, og hotellet byder desuden på en lækker spa. Beliggenheden er god i et livligt kvarter med restauranter og markeder, og i gåafstand til flere af byens store attraktioner som National Museum og templet Wat Mai.

The Apsara er et dejligt, mindre hotel, som ligger lige ud til Nam Khan floden, der er på UNESCOs liste. Hotellet ligger kun 10 minutters gang fra byens centrum og kun 7 minutter fra det buddhistiske tempel Wat Xieng Thong, så du kan nemt gå på opdagelse på egen hånd. På dit rummelige, asiatisk inspirerede værelse har du aircondition, balkon og WiFi – du skulle jo helst kunne fortælle folk om dit dejlige ophold. Morgenmaden er simpel men lækker, så du kan sagtens fylde maven inden dagens eventyr. Nyd din mad med udsigt udover floden, og vil du ud at spise, ligger der også masser af restauranter i gåafstand til hotellet. Personalet hjælper dig med alt, du har brug for, og de gør det med et stort smil på læberne.

Villa Chitdara er et charmerende, lille, familieejet hotel, hvor du straks vil føle dig hjmme! Forholdene er simple, men alligevel super gode, og med god beliggenheden omkring 5 minutters gang fra det centrale natmarked. Værelserne er pæne og rene med hyggelige træmøbler, aircondition, gratis wifi og en balkon, hvor du kan sidde om aftenen med en god bog. Her er ingen restaurant, kun en kaffebar, hvor der bliver serveret morgenmad, og så er her en dejlig, lille have, som du kan sidde i. Personalet er skønt, og ejeren Chitdara har bare styr på det hele!

Villa Maly er en lille oase midt i Luang Prabang. Det, der tidligere var hjem for royale huser nu dette boutique-hotel, der byder på pool, en smuk have, spa, bar og restaurant. Værelserne er elegant indrettede i smukke farver og har aircondition og Wi-Fi.