Malapascua

Malapascua er en lillebitte paradis-ø, som er kendt for at være et af de bedste dykkersteder i Filippinerne! Du kan gå hele vejen rundt om øen på en enkelt formiddag - her er gode steder at spise, hyggelige strande, en dejlig, tilbagelænet stemning, og ikke alt for mange turister. Biler er forbudt på Malapascua, og musik kan kun spilles til kl. 22. - dog til kl. 01 i weekenden. Der er kun en lille by på øen, der blev døbt af spanske skibsbrudne i 1500-tallet. Her findes en charmerende lille kirke, som huser den berømte Desamparados shrine - en lille trædukke, der har ry for at have reddet beboerne fra både brande og tsunamier. Ifølge legenden kan den ikke brænde, og den vokser efter sigende også. Afslapning, badning, snorkling og dykning er de mest almindelige aktiviteter her. Malapascua er faktisk i top 5 over de bedste dykkerdestinationer i Filippinerne, fordi her næsten er garanti for at se revhajer. Normalt lever de på meget dybt vand, men her ved øen kommer de sjældne hajer helt op til 15-20 meter for at blive renset af småfisk. Tag også på snorkelture, spis BBQ på en øde strand, eller brug en dag på at sejle til en af de omkringliggende øer.

Hoteller i Malapascua

Hippocampus Beach Resort er et dejligt sted, der ligger midt i en frodig have med orkideer, blomstrende buske og kokospalmer. Her er ingen pool, men det er også ligegyldigt, da resortet ligger lige ned til en dejlig strand. Der er i alt 18 simple, men rene og pæne værelser med privat bad og tilhørende veranda med udsigt til enten haven eller havet. Til resortet hører et dykker-center, hvor du kan tage forskellige dykkercertifikater. Der ligger en restaurant tæt på resortet, hvor du kan få lækre fiskeretter eller komme på dinner-cruise, hvor du nyder din mad om bord på restaurantens egen båd.

Malapascua Exotic Island Dive and Beach Resort er et af de bedste resorts på Malapascua. Enkelt, men meget pæne værelser, en eksotisk indrettet spa på taget og en rigtig god restaurant. Der er desværre ingen swimming pool, men havet er dejligt med plads til nogle gode svømmeture. Bemærk dog at stedet er et dykker sted, så der er mest fokus på dette.

Ocean Vida er et rigtig flot sted, der ligger midt på den livlige strand på Malapascua, og det er nok det mest populære sted at dykke og ”hænge ud” om aftenen. Her er en lille hyggelig have bagved receptionen, som du kan tage en lille slentretur i. Dykkershoppen og baren ligger i stuen, og der er en god restaurant på 1. sal, men du kan også vælge at spise i deres sækkestole ud til stranden.

Tepanee Beach Resort er et dejligt sted, hvor du har den flotteste udsigt over havet. Stedet har sin egen private strand, hvor du kan nyde solnedgangen med en kold cocktail - ikke den værste måde at slutte dagen af på!

Rejser til Malapascua

F24
Manila, Malapascua og Panglao Island (Bohol)