Malapascua

Malapascua er en lillebitte paradis-ø, som er kendt for at være et af de bedste dykkersteder i Filippinerne! Du kan gå hele vejen rundt om øen på en enkelt formiddag - her er gode steder at spise, hyggelige strande, en dejlig, tilbagelænet stemning, og ikke alt for mange turister. Biler er forbudt på Malapascua, og musik kan kun spilles til kl. 22. - dog til kl. 01 i weekenden. Der er kun en lille by på øen, der blev døbt af spanske skibsbrudne i 1500-tallet. Her findes en charmerende lille kirke, som huser den berømte Desamparados shrine - en lille trædukke, der har ry for at have reddet beboerne fra både brande og tsunamier. Ifølge legenden kan den ikke brænde, og den vokser efter sigende også. Afslapning, badning, snorkling og dykning er de mest almindelige aktiviteter her. Malapascua er faktisk i top 5 over de bedste dykkerdestinationer i Filippinerne, fordi her næsten er garanti for at se rævehajer. Normalt lever de på meget dybt vand, men her ved øen kommer de sjældne hajer helt op til 15-20 meter for at blive renset af småfisk. Tag også på snorkelture i en båd, spis BBQ på en øde strand, eller brug en dag på at sejle til en af de omkringliggende øer.

Hoteller i Malapascua

Hippocampus Beach Resort er et lille hyggeligt hotel, der ligger ud til den hvide sandstrand, hvor en del af hotellets restaurant ligger – resten af restauranten er på første sal, og her er der den mest fantastiske udsigt over det smukke turkisblå hav. Resortet har 18 pæne værelser med privat bad og veranda. Her har du enten udsigt til den grønne have eller det blå hav. Der er ingen pool, men det er også ligegyldigt, da du bor lige ned til den dejlige strand. Gear ned i en af strandens hængekøjer eller udforsk livet under vand, mens du dykker – resortet er nemlig et dykkercenter, hvor du kan tage forskellige dykkercertifikater.

Malapascua Exotic Island Dive and Beach Resort ligger skønt direkte på den smukke, hvide sandstrand. Dit værelse er pænt og helt enkelt. Vi anbefaler at du reserverer et deluxeværelse, da standardværelset er til dem, der bare skal bruge et værelse at sove i. Restauranten er rigtig god, med en helt bog af et menukort, så her kan du vælge lige hvad du har lyst til. Her er en rigtig fin bar på 1. sal med en fantastisk udsigt ud over havet, og her er også en lille spa. Personalet er helt fantastisk og gør alt for, at dit ophold bliver lige sådan.

Ocean Vida er et rigtig flot sted, der ligger midt på den livlige strand på Malapascua, og det er nok det mest populære sted at dykke og ”hænge ud” om aftenen. Her er en lille hyggelig have bagved receptionen, som du kan tage en lille slentretur i. Dit værelse er pænt og du har en fin terrasse eller balkon, der enten ligger ud mod stranden eller de grønne omgivelser bagved. Dykkershoppen og baren ligger i stuen, og der er en god restaurant på 1. sal, men du kan også vælge at spise i deres sækkestole ud til stranden - og det er bare så hyggeligt.  

Tepanee Beach Resort ligger på sin egen private smukke strand, der er omgivet af klipper. Her har du den smukkeste udsigt ud over havet fra en af solstolene på stranden. Du bor i hyggelige bungalows, der er bygget på højdedraget, så herfra har du også en god udsigt. Du spiser god mad i restauranten Amihan, som ligger højt oppe i den anden ende af hotellet. Så her kan du se udover den lille bugt og byen til den anden side, mens du fylder depoterne op. Brug dagen ved stranden, eller på at være aktiv i det lille fitnesscenter. Afslut dagen på stranden, hvor du kan nyde solnedgangen med en dejlig kold cocktail – ikke den værste måde at slutte dagen af på.

Rejser til Malapascua