Salvador

Salvador de Bahia (ofte bare Salvador) er med dens mange historiske bygninger en af Brasiliens mest kulturelle byer. Husk, at du ikke må skue hunden på hårene, for dit første møde med byen er ikke specielt spændende – men når du når ind til centrum i den gamle bydel Pelourinho, er her utrolig smukt og romantisk. Her er ældre huse i lyse pastelfarver, smalle gader, brosten, små barer, kunstgallerier og folk, der hænger ud af vinduerne for at følge med i livet på gaden. Du kan ikke undgå at drages af den ”varme”, som byen har, og du kan sidde i timevis på en af de mange helt fantastiske fortovscaféer og restauranter og bare kigge ud på byen. Af seværdigheder kan nævnes markedet, 360 forskellige kirker (en kirke til hver dag i året), og de forholdsvis simple, men ikke desto mindre interessante museer. Salvador er også Brasiliens hotteste musiksted! Det er her, at sambaen er født, og dans og musik er en stor del af livet her. Hele ugen høres der musik fra de bands, der øver sig til tirsdagsfesten, "Terças Feiras da Bençao", der, så vidt vides, afholdes hver tirsdag. Det er en enestående oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for. Ved aftentid strømmer tusindvis af brasilianere ud på gaden - det er næsten som til karneval.  Musikken bølger fra ti forskellige bands, sambaen swinger, alle danser, og nogen synger. Gå rundt på pladserne og nyd atmosfæren med en Caipirinha i hånden, der bare er helt, helt fantastisk. Dette er musik!

Hoteller i Salvador

Bahia Othon Palace har haft sin storhedstid, det er lidt slidt men under renovering. Beliggenheden er god tæt på en lille strand og med en stor pool er det et godt familiehotel. Værelserne er rummelige og har havudsigt. minibar, saftybox, aircondition og tv, der er gratis wi-fi i fællesarealerne, man kan mod betaling få WIFI på værelset. Der er en stor lækker morgenmadsbuffet.

Hotel Casa do Amarelindo ligger i hjertet af Pelourinho og er et fint botique hotel i den dyre ende. Der er kun 10 værelser, så man skal være i god tid, hvis man ønsker at bo her. Hotellet er smukt og stilfuldt indrettet med forskellige værelseskategorier. Der er en tagterrasse med smuk udsigt over vandet og en lille pool. Aldersgrænsen på hotellet er min 14 år.

Pousada Do Boqueirão er et charmerende, lille og rigtig hyggeligt hotel med en farvestrålende facade. Du bor i det rolige og historiske kvarter ikke langt fra centrum. Dit værelse er rummeligt, fint og rent, men enkelt – fx er der ikke TV. Måske det er en god undskyldning for at komme lidt mere rundt på eventyr i byen? Der er til gengæld wifi-forbindelse, som virker nogenlunde. Så en tur helt uden medier behøver det altså ikke at være. Din morgenmad er altid serveret frisk, og du kan vælge mellem forskelligt brød og kager, granola, æg og frugt. Det er generelt god mad - både morgen og aften. Du kan også være heldig at komme til at sidde og nyde dit måltid samtidig med, at du har en skøn udsigt fra terrassen. Fernanda, som leder madlavningen, og de andre ansatte sørger med deres smil, glæde og hjælpsomhed for, at der er en rigtig dejlig og varm stemning. Hotellet er indrettet i en kunstnerisk boutique-stil og er rigtig fint velholdt.

Pousada Do Pilar er C&Cs yndlingshotel i Salvador. Det et lidt gammelt og simpelt men ligger herligt i det historiske centrum af byen. Værelserne er enkle med gode faciliteter, og her er elevator og internet. Glæd dig til morgenmaden på den dejlige veranda med havudsigt. Spørg i receptionen, hvis du vil vide, hvor du skal spise, gå i teater, høre god musik eller lignende.

Rejser til Salvador

663
Salvador, Lencois, Salvador, Porto de Galinhas
668
Rio de Janeiro, Iguazu, Manaus, Amazonas, Salvador og Morro de Sao Paulo.