Siem Reap

Ingen rejse til Cambodia uden et besøg til Siem Reap - og Angkor Wat! Siem Reap er en større by i den nordvestlige del af landet med ca. 230.000 indbyggere. Det er en hyggelig by, specielt det gamle franske kvarter og området omkring det gamle marked, hvor der er mange kolonotidsbygninger og kinesisk arkitektur. Her finder du også både spændende museer, souvenirbutikker, silkefabrikker, det hyggelige natmarked og en gade med masser af pubber og dejlige restauranter, hvor du kan spise god mad til billige penge. Her er også et splinternyt, udendørs shoppingområde, der er bygget som en landsby, og hvor der er butikker, boder, caféer og restauranter i alle afskygninger. Men det, alle kommer til Siem Reap for, er det imponerende Angkor Wat, som ligger lidt udenfor byen. Angkor Wat blev bygget af Khmer folket omkring det tolvte århundrede. Templerne blev senere forladt og “forsvandt” næsten fuldkomment i junglens bevoksning. Stedet blev kun brugt af enkelte munke, der kom forbi en gang i mellem. Deraf opstod der legender, og i 1863 fandt den franske opdagelsesrejsende, Henri Mouhot, til verdens store undren dette enorme tempelområde, der var totalt overgroet af store gummitræer. I dag bruges nogle få af templerne igen, de er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. Du kan bruge flere dage på at se området, som kan besøges på flere forskellige måder. Du kan tage en tuk tuk, leje en bil med chauffør eller leje en cykel - uanset hvad du vælger, er det et prægtigt syn! 

Hoteller i Siem Reap

Angkor Holiday Hotel ligger rigtig godt, ti minutters kørsel fra det kendte Angkor Wat-tempel og to minutter i tuk tuk fra det kongelige palads og natmarkedet. Her er store værelser, som er en anelse slidt, men her er er det, du skal bruge, som fx minibar, kaffemaskine, trådløst internet og meget andet. Efter en lang dag ved Angkor Wat-templet trænger du måske til en afkølende dukkert i hotellets lille swimmingpool, eller du kan forkæle dig selv med en skøn massage i spaen. Hvis du har brug for at røre dig endnu mere, kan du selvfølgelig også gå i det lille træningslokale - der dog ikke er så moderne. Du spiser godt i restauranten, og servicen er tip top.

Angkor Village Resort er et vidunderligt sted i udkanten af Siem Reap, og her er bare ro og idyl! Indretningen er virkelig smuk og meget cambodjansk med charmerende træmøbler og en skøn, tropisk have. Værelserne er gode og hyggelige, men der er kun wifi i lobbyen. Det dejlige poolområde er næsten som en hel flod, der løber rundt i haven, så hvis du trænger til en kølig dukkert er det bare om at hoppe i. Der er endda en kano, så du kan sejle rundt i vandet. Forkæl dig selv med en lækker massage i spaen eller dask rundt i haven og nyd roen. Her er både en åben, udendørs restaurant og en smuk indendørs restaurant, og begge steder får du super lækker mad. De ansatte er søde og smilende, og de hjælper dig gerne med transport ind til centrum, hvis du vil udforske byen.

Cheathata Angkor Hotel er et super hotel, som ligger centralt i byen – kun 100 meter fra natmarkedet og Pub Street. Den gode beliggenhed betyder dog ikke larm fra gaden, så du kan sove roligt om natten. Manageren Sean og de andre ansatte er utrolig imødekommende og hjælpsomme, så du vil straks føle dig hjemme. Værelserne er gode og har bl.a. gratis wifi, TV og aircondition. Hotellet er søsterhotel til Cheathata Suites Hotel, som ligger lige på den modsatte side af den lille vej foran hotellet. Her kan du helt gratis bade i hotellets pool på tagterrassen, og herfra kan du også nyde en af de smukke solnedgange over byen. På Cheathata Suites Hotel finder du også en bar og to restauranter – hvor maden er fantastisk. Du kan selvfølgelig også spise på nogle af de mange andre gode restauranter, der ligger i kort gåafstand fra de to hoteller. Det er også på søsterhotellet Cheathata Suites Hotel, at du skal nyde din morgenmad, som er rigtig god!

Cheathata Angkor Hotel er et virkelig dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed centralt i byen, kun få minutters gang fra natmarkedet og Pub Street. Du vil straks føle dig godt tilpas her, for Sim og John i receptionen og de andre ansatte yder en rigtig god servie. Værelserne er gode og rummelige og har bl.a. gratis wifi, TV, aircondition og minibar. Morgenmaden er rigtig god, den består bl.a. af sæsonens friske frugter, og du kan også bestille alverdens retter med æg ved ægstationen. Efter en lang dag på farten kan du tage en dukkert i hotellets pool, som ligger på taget med en fantastisk udsigt udover byen, og her skal du skal ikke snyde dig selv for at opleve en af de smukke solnedgange. Oppe på tagterrasen ligger også hotellets bar, hvor du kan nyde en af de mange farvestrålende drinks. Her er to forskellige restauranter – på den ene kan du spise gode cambodianske og internationale retter – hvorimod den anden har barbecue på menuen – og maden er fantastisk. 

Rejser til Siem Reap

809
Bangkok, Phnom Penh, Banlung, Stung Treng, Kratie, Kampong Cham, Kampong Thom, Siem Reap
360
Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap