Siem Reap

Ingen rejse til Cambodia uden et besøg til Siem Reap - og Angkor Wat! Siem Reap er en større by i den nordvestlige del af landet med ca. 230.000 indbyggere. Det er en hyggelig by, specielt det gamle franske kvarter og området omkring det gamle marked, hvor der er mange kolonotidsbygninger og kinesisk arkitektur. Her finder du også både spændende museer, souvenirbutikker, silkefabrikker, det hyggelige natmarked og en gade med masser af pubber og dejlige restauranter, hvor du kan spise god mad til billige penge. Her er også et splinternyt, udendørs shoppingområde, der er bygget som en landsby, og hvor der er butikker, boder, caféer og restauranter i alle afskygninger. Men det, alle kommer til Siem Reap for, er det imponerende Angkor Wat, som ligger lidt udenfor byen. Angkor Wat blev bygget af Khmer folket omkring det tolvte århundrede. Templerne blev senere forladt og “forsvandt” næsten fuldkomment i junglens bevoksning. Stedet blev kun brugt af enkelte munke, der kom forbi en gang i mellem. Deraf opstod der legender, og i 1863 fandt den franske opdagelsesrejsende, Henri Mouhot, til verdens store undren dette enorme tempelområde, der var totalt overgroet af store gummitræer. I dag bruges nogle få af templerne igen, de er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. Du kan bruge flere dage på at se området, som kan besøges på flere forskellige måder. Du kan tage en tuk tuk, leje en bil med chauffør eller leje en cykel - uanset hvad du vælger, er det et prægtigt syn! 

Rejser til Siem Reap

290
Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Siem Reap, Phnom Penh
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville
361
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
811
Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Battambang, Siem Reap, Sihanoukville
365
Hanoi, Hue, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Samet
816
Ho Chi Minh City, Vinh Long (Mekong), Ha Tien (Mekong), Kep, Sihanoukville, Phnom Penh, Siem Reap
804
Bangkok, Chiang Mai, Pai, Soppong, Siem Reap, Phnom Penh.
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang
808
Siem Reap, Tatai, Sihanoukville, Kirirom Nationalpark og Phnom Penh
803
Siem Reap, Phnom Penh, Kep, Sihanoukville og Koh Rong Samloem
362
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
812
Siem Reap, Tatai, Sihanoukville, Phnom Penh
801C
Bangkok, Siem Reap, Phnom Penh, Kirirom Nationalpark, Sihanoukville
805C
Bangkok, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Chang
454
Bangkok, Vientiane, Cruise, Pakse, Siem Reap, Phnom Penh
360
Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
809
Bangkok, Phnom Penh, Banlung, Stung Treng, Kratie, Kampong Cham, Kampong Thom, Siem Reap
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
815
Siem Reap, Phnom Penh, Mekong, Ho Chi Minh City, Mui Ne
802
Siem Reap, Sihanoukville, Koh Rong Sanloem, Phnom Penh

Hoteller i Siem Reap

Angkor Holiday Hotel ligger rigtig godt, ti minutters kørsel fra det kendte Angkor Wat-tempel og to minutter i tuk tuk fra det kongelige palads og natmarkedet. Her er store værelser, som er en anelse slidt, men her er er det, du skal bruge, som fx minibar, kaffemaskine, trådløst internet og meget andet. Efter en lang dag ved Angkor Wat-templet trænger du måske til en afkølende dukkert i hotellets lille swimmingpool, eller du kan forkæle dig selv med en skøn massage i spaen. Hvis du har brug for at røre dig endnu mere, kan du selvfølgelig også gå i det lille træningslokale - der dog ikke er så moderne. Du spiser godt i restauranten, og servicen er tip top.

Angkor Village Resort er et vidunderligt sted i udkanten af Siem Reap, og her er bare ro og idyl! Indretningen er virkelig smuk og meget cambodjansk med charmerende træmøbler og en skøn, tropisk have. Værelserne er gode og hyggelige, men der er kun wifi i lobbyen. Det dejlige poolområde er næsten som en hel flod, der løber rundt i haven, så hvis du trænger til en kølig dukkert er det bare om at hoppe i. Der er endda en kano, så du kan sejle rundt i vandet. Forkæl dig selv med en lækker massage i spaen eller dask rundt i haven og nyd roen. Her er både en åben, udendørs restaurant og en smuk indendørs restaurant, og begge steder får du super lækker mad. De ansatte er søde og smilende, og de hjælper dig gerne med transport ind til centrum, hvis du vil udforske byen.

Cheathata Angkor Hotel er et super hotel, som ligger centralt i byen – kun 100 meter fra natmarkedet og Pub Street. Den gode beliggenhed betyder dog ikke larm fra gaden, så du kan sove roligt om natten. Manageren Sean og de andre ansatte er utrolig imødekommende og hjælpsomme, så du vil straks føle dig hjemme. Værelserne er gode og har bl.a. gratis wifi, TV og aircondition. Hotellet er søsterhotel til Cheathata Suites Hotel, som ligger lige på den modsatte side af den lille vej foran hotellet. Her kan du helt gratis bade i hotellets pool på tagterrassen, og herfra kan du også nyde en af de smukke solnedgange over byen. På Cheathata Suites Hotel finder du også en bar og to restauranter – hvor maden er fantastisk. Du kan selvfølgelig også spise på nogle af de mange andre gode restauranter, der ligger i kort gåafstand fra de to hoteller. Det er også på søsterhotellet Cheathata Suites Hotel, at du skal nyde din morgenmad, som er rigtig god!

Cheathata Angkor Hotel er et virkelig dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed centralt i byen, kun få minutters gang fra natmarkedet og Pub Street. Du vil straks føle dig godt tilpas her, for Sim og John i receptionen og de andre ansatte yder en rigtig god servie. Værelserne er gode og rummelige og har bl.a. gratis wifi, TV, aircondition og minibar. Morgenmaden er rigtig god, den består bl.a. af sæsonens friske frugter, og du kan også bestille alverdens retter med æg ved ægstationen. Efter en lang dag på farten kan du tage en dukkert i hotellets pool, som ligger på taget med en fantastisk udsigt udover byen, og her skal du skal ikke snyde dig selv for at opleve en af de smukke solnedgange. Oppe på tagterrasen ligger også hotellets bar, hvor du kan nyde en af de mange farvestrålende drinks. Her er to forskellige restauranter – på den ene kan du spise gode cambodianske og internationale retter – hvorimod den anden har barbecue på menuen – og maden er fantastisk. 

City Angkor Hotel er et nydeligt hotel bygget i traditionel cambodiansk stil. Det ligger et stykke fra centrum og har enkle værelser med TV, air-con og gratis trådløst internet. Udenfor er der en stor dejlig tropisk have, og her er også en spa. Morgenmaden er god.

City River Hotel er et deligt 3* hotel, beliggende ned til Siem Reap floden. Hotellet har sin swimming pool på toppen, så du kan nyde solnedgangen fra poolen. Hotellet gør meget for lokalsamfundet (de fattige og forældreløse) og du vil derfor her komme i tæt kontakt med disse mennesker, da de bliver udlært på hotellet, så de kan få sig et bedre liv. Værelserne har alle aircondiotion, internet, bad/toilet, minibar mm.

Frangipani Villa Hotel er et rigtig godt sted tæt ved floden og restauranterne på Pub. Street – og kun et kvarters tuktuktur fra Angkor Wat. Hele hotellet er holdt i fine blå og hvide farver og indrettet i enkel, nordisk stil. Det består af to bygninger, som er forbundet med en lille fin gangbro i træ, og her er et lille siddeområde, hvor du kan slappe af undervejs på broen. Her er dejlige værelser med skrivebord, og alt hvad du skal bruge af minibar, te- og kaffe og gratis wifi. Du får den gode morgenmadsbuffet serveret på terrassen, og du kan også roligt spise på hotellets restaurant til frokost og aften, for maden er helt fin med masser af lækre fiskeretter og salater. Og så ligger restauranten i den dejlige have, så du kan næsten lege, at du har din egen lille oase her midt i byen. Det er poolen med til at sætte en streg under, og her kan du dyppe dig i det lave vand, når du har trasket rundt i byen hele dagen. Personalet er venligt og hjælpsomt, så spørg dem til råds, hvis du har brug for hjælp til at arrangere transporter eller låne cykler.

La Niche D’Angkor Boutique er et super godt og charmerende familieejet hotel. Hotellet er en skøn ”jungle”-agtig og grøn oase, som samtidig ligger i hjertet af byen. Du kan indenfor få minutters gang hurtigt komme til shopping-områder, barer, markeder og restauranter. Du bor i et af de 36 værelser, som er moderne cambodiansk indrettet og udstyret med fx minibar, TV og wifi-forbindelse – og din egen lille terrasse! Slap af og nyd den lille oase imens du spiser i ”open air”-restauranten, hvor du kan bestille gode traditionelle cambodianske- og internationale retter. De ansatte er rare og hjælpsomme, og du er omgivet af masser af skønne planter, træer og buske, og så er der en swimmingpool lige midt i det hele. Hotellet tilbyder ”Tuk Tuk”-service, så du nemt kan komme rundt og udforske området. 

Hotel Prince D Angkor er et meget flot hotel med elegant indretning og en stor pool. Hotellet ligger i hjertet af byen, og du kan derfor nemt og hurtigt nå det meste af hvad byen har at byde på. Superior værelserne har alle wi-fi, bad/toilet, aircondition, the/kaffe faciliteter, tv m.m.

Sala Lodges er et helt unikt og super dejligt sted i udkanten af byen. Her er 11 specielle og smukke pælehytter, der er blevet fragtet fra landsbyer i omegnen og ombygget i luksus stil. Her er flotte, rustikke træmøbler, og så er de veludstyrede med wifi, aircondition, vifte og minibar. Stedet er anlagt som en landsby, og den store have har masser af palmer, små rismarker og en skøn pool. Det er en ren oase, du her er kommet til! Restauranten serverer lækker mad, og du kan nyde en drink under åben himmel. Servicen er naturligvis helt i top, og du vil straks føle dig hjemme. 

Somadevi Angkor Hotel er et dejligt hotel med en god beliggenhed, kort afstand til den populære Pub Street. På hotellet er der en dejlig spa, fitness center og en lækker udendørs swimming pool. Værelserne er elegant indrettet - alle er med TV og air-con. Der er ikke gratis internet på hotellet, men det kan du finde på restauranter i nærheden. Restaurant serverer lækker mad i både cambodiansk og vestlig stil, og morgenmads buffeten er rigtig god.

Steung Siem Reap Hotel ligger i det franske kvarter - en helt fantastisk beliggenhed tæt ved markedet og floden. Det er et smukt hotel, der er indrettet i en moderne og lys stil, men samtidig bibeholder karakteristiske træk fra den franske kolonitid. Her er restaurant og bar, og værelserne er rummelige og smukt indrettede, med alle nødvendige faciliteter. Du kan blive kørt gratis til en spa, som ligger et andet i sted i byen.

Dette hotel er en perle, beliggende centralt i Siem Reap - kun en tuktuktur på omkring 5-10 minutter fra centrum. Hotellet er åbnet i 2007 og derfor i flot stand med hele 206 værelser - men det er altså rigtig hyggelige på trods af størrelsen. Værelserne er flotte med fin stil i mørkt træ. Du kan nyde den lille, charmerende saltvandspool med servering, og her er også en lille café i den ene side af lobbyen. Hvis du er den sporty type, er her et træningslokale, og hvis du er lidt mere magelig, så gå en tur i hotellets dejlige spa.

Treasure Oasis Hotel (tidligere Angkor Home hotel) er et dejligt, smukt hotel i udkanten af byen, omkring 10 minutters gang fra centrum. Det er et hyggeligt sted indrettet i Khmer-stil og med en herlig stemning. I den imponerende lobby, kan du sidde og nyde den lille koi-dam i de hyggelige siddeområder. Her er en dejlig pool, hvor du kan slappe af efter en lang dag fuld af oplevelser. Morgenmaden er også rigtig god, og værelserne er enkelt men smagfuldt indrettet med bl.a. tv og air condition, og de er både pæne og rene.

Victoria Angkor Resort & Spa er et smukt 5* hotel i skønne omgivelser med store damme og åkander. Værelserne er fantastisk dejlige - alle stilfuldt indrettet med en balkon, badeværelse med badekar, wi-fi og alle faciliteter. Poolen har varmt vand og hyggelige liggestolsområder, hvor du bare kan dase efter masser af oplevelser ved Angkor Wat. Og mens du ligger der, skal du ikke blive overrasket, hvis der - vupti - dukker en drink op ud af det blå med en lille, våd klud til. Du bliver rigtig forkælet af personalet! Hotellet byder også på et bibliotek, souvenir-butik, spa, sauna, massage, swimmingpool og jacuzzi. Og hvis du er en spillehaj, kan du udfordre dine medrejsende i bordtennis, pool, dart eller diverse brætspil. Hotellet ligger en tuktuktur på 10-15 minutter fra Siem Reap by.