Varanasi

Varanasi er den mest hellige by i Indien. Ifølge den hinduistiske tro bliver du renset for dine synder ved at bade i Ganges, og hvert år kommer der mere end en million pilgrimme til Varanasi for at bade i floden. Ved selve floden er der ca. 100 såkaldte ghatter – trapper, der leder ned til vandet. Nogle af ghatterne kan du bade fra, andre bliver brugt til kremationer, mens andre igen forbindes med en bestemt legende. Der er altid et sandt menneskemylder i området ned til floden, med små snørklede gader, butikker og boder, hindutempler og mennesker over det hele – pilgrimme, guider, sælgere, tiggere osv. Varanasi er også et handelscentrum, og her kan du finde flotte silkevæverier, kobberting, smykker, træfigurer og udskæringer, vægtæpper og, specielt for Varanasi, flotte masker af hindu-guder.

Hoteller i Varanasi

Hotel Meraden Grand er et udmærket hotel, der ligger roligt men dog i tæt afstand til byens liv og shoppinggader. Hotellet har en bar og flere restauranter. Værelserne er godt indrettede med gode faciliteter bla. aircondition og te- og kaffefaciliteter. Der er wifi i lobbyen.

Hotel Palace on Ganges er gammelt og støvet, men det ligger pragtfuldt lige ved floden. Du kan kun spise grøntsager, og du kan heller ikke få øl eller alkohol, så det er også en sund oplevelse – men der er nu altså bedre restauranter rundt omkring i byen. Værelserne er lidt gammeldags, men her er minibar, safetybox og varmt vand (for det meste). Tagterrassen er hyggelig med masser af planter og blomster!

Rejser til Varanasi

855
Delhi, Jaipur, Agra, 1 nat i tog, Varanasi og Goa Beach