Adam's Peak

Adam's Peak er et 2.243 meter højt bjerg i det centrale Sri Lanka. Bjerget anses for at være helligt, og hvert år er der flere tusinde pilgrimme, der rejser til Sri Lanka for at bestige det. På toppen af bjerget er der en fordybning i klippen, der ligner aftrykket af en stor fod. Både kristne og muslimer hævder, at det er Adams fodaftryk, mens hinduer mener, at det er Shivas, og buddhisterne holder på, at det er Buddhas. Fodaftrykket bliver i dag passet af buddhistiske munke, men pilgrimme af alle religioner kommer her for at bede. Turen op ad de 3.306 trin tager godt 3 timer og de fleste vælger, at gøre det i tusmørket før daggry for at se solopgangen fra toppen. Der er gadelamper langs trappen hele vejen op, så du kan godt se, hvor du går, men det er en hård tur! Der er mange boder og små butikker på vejen op, hvis du bliver tørstig eller har brug for en lille snack. Jo længere op du kommer af Adam's Peak, jo dyrere bliver varerne, da alt skal bæres hele vejen op. Kommer du til toppen i god tid til solopgang, køb da en kop te ved den sidste bod, da der kan være lidt koldt og blæsende på toppen (det tager små 10 minutter at gå fra boden til toppen). Belønningen opvejer dog strabadserne, da udsigten over bjergene, mens solen står op, er helt utrolig – man bliver nærmest religiøs eller overtroisk af, at opleve noget så stærkt så smukt - det er virkelig verdensklasse. Chancen for klart vejr og god udsigt er bedst fra december til april.

Hoteller i Adam's Peak

Slightly Chilled Guest House er et charmerende lille gæstehus, der ligger på kanten af klippen med udsigt over Kelani floden og panorama over Adams Peak Mountain. Det er et hyggeligt, familiedrevet sted med god stemning, men selvfølgelig meget simpelt - det gør dog ikke noget, for du skal ikke rigtig være her. Værelserne er helt enkelt indrettet, de fleste har balkon, og her serveres dejligt frisklavet morgenmad, når du er retur fra turen op på Adams Peak.

Wathsala Inn er et lille gæstehus med meget enkle værelser. Fra restauranten er der en storslået udsigt til Adams Peak og den omgivende grønne skov. Kelani floden løber lige nedenfor restauranten, så omgivelserne er dejlige, men ja det er meget enkelt.De fleste sover her kun en ½ nat, turen op til toppen af Adams Peak begynder allerede ved 3 tiden om morgenen.

Rejser til Adam's Peak

SL16
Sigiriya, Kandy, Adam's Peak, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL21
Sigiriya, Kandy, Adams Peak, Kitulgala og Unawatuna