Apo Island

Apo Island er en lillebitte ø på kun 32 hektar, der ligger  lidt syd-vest for Dumaguete. Her er sjældent mere end 20 turister ad gangen, så du føler, at du har det hele for dig selv. Et rigtigt tilflugtssted uden nogen som helst form for hurlumhej. Øen er af vulkansk oprindelse og hjemsted for en mindre befolkning af fiskere, og derudover er du bare omgivet af fantastiske klippeformationer og hvide sandstrande. Øen har krystalklart vand og et enestående koralrev, der ikke findes meget bedre andre steder i verden, og det er medvirkende til, at både snorkling og dykning er en stor oplevelse her. For at beskytte de usædvanligt flotte koraller og fisk er havet er fredet i en 300 meter bred zone rundt om øen. Glæd dig til at svømme rundt blandt havskildpadder og et væld af fisk.

Hoteller i Apo Island

Apo Island Beach Resort er et meget simpelt men rigtig hyggeligt sted. Her er intet rindende vand, men de hyggelige bungalows har eget badeværelse med en balje med naturligt kildevand. Om dagen er der ingen elektricitet, men det er der om aftenen fra kl. 18 til 23, hvor lyset bliver slukket. Restauranten serverer enkel, filippinsk mad, og omgivelserne er bare fantastiske både over og under vandet. Men du skal være indstillet på at bo simpelt.

Her kan du bo, hvis du er dykker! Libertys Lodge and Dive er et sted, du skal tage hen, hvis du vil have klart vand og koralrev i din forhave. Hotellet er ikke så stort, men rigtig hyggeligt. Det ligger lige i udkanten af fiskerlandsbyen. Standardværelserne er meget simple, der er ikke meget andet end en seng - og kun nogle af værelserne har badeværelse indenfor, men de har alle balkon med smuk udsigt over vandet. Lige neden for hotellet er der en strand, og her er der fantastiske snorkle- og dykkermuligheder. På dykkercenteret kan du leje udstyr og tage dykkertimer, så du kan udforske det fredede havreservat tæt ved. Alle dine måltider er inkluderet i prisen, og maden er simpel men god! Du skal være opmærksom på, at der ikke er rindende vand på hotellet, og at der kun er elektricitet et par timer om dagen.