Munduk

På vores Bali rejser er det muligt at komme forbi den lille by, Munduk, der ligger fredfyldt i højlandet omgivet af regnskov, vandfald, rismarker og kaffeplantager. Det er et af Balis mest frodige områder, og udbuddet af frisk frugt og grønsager er i sig selv et besøg værd. Munduk har et hyggeligt marked og er kendt for sin dyrkning af vanilje, kaffe og kakao. En del af kaffen dyrkes efter en traditionel metode, der har sine rødder i hinduismen og er baseret på tanken om, at lykke opnås gennem gode relationer til Gud, mennesker og miljøet. Ikke overraskende dyrkes der en del økologisk og ’fair trade’ kaffe på Bali! Du kan trekke gennem det maleriske bjergrige område og besøge kaffeplantager, vandfald eller små nærliggende landsbyer. Her er virkeligt fredfyldt og ikke mange turister. Du er heller ikke mere end 40 minutters kørsel fra det smukke Ulun Danu tempel i Bedugul, som ligger smukt ud til Beratan søen.

Rejser til Munduk

419
Ubud, Munduk, Seminyak, Rinca Island, Labuan Bajo, Sanur
421
Sanur, Ubud, Munduk, Lovina og Sanur

Hoteller i Munduk

Lesong Hotel & Restaurant er virkelig et dejligt sted med en smuk beliggenhed midt i rismarkerne og bjerge. Værelserne er enkle, men gode med egen balkon, hvor du kan nyde den skønne udsigt, og der er gratis wifi i fællesområderne. Hotellet ligger i den lille landsby Gesing Village omkring 30 minutters gang fra Munduk – du kan gå igennem de flotte rismarker eller tage en taxa, og du har også mulighed for at leje cykler. Hvis du ikke har den store lyst til at vandre eller cykle, så nyd istedet den rolige og afslappede stemning fx med en god bog på hotellets terrasse til lyden af kvækkende frøer. Det er dog ikke sikkert, at du vil få læst ret meget for udsigten er næsten ikke til at slippe! Du spiser skøn balinesisk mad lavet på gode råvarer – dog er det en god idé at bestille i forvejen, for det går ikke altid så stærkt i køkkenet.

Melanting Cottage ligger i smukke omgivelser med udsigt ned over dalen. Hotellet ligger 15 minutters kørsel fra Munduk vandfaldet og 20 minutters kørsel fra Tamblingan sø. Hytterne er bygget på pæle i traditionel balinesisk stil med møbler i mørkt træ. De er lidt gammeldags, men rigtig hyggelige! Alle er med privat balkon med skøn udsigt over området. Der er ingen internetadgang på hotellet eller i hytterne. Der er en skøn restaurant, der serverer lækker mad, især Kolak Piseng desserten er et godt valg.

Munduk Moding Plantation er et virkelig lækkert og stilfuldt hotel i naturskønne omgivelser. Hotellet ligger 5 minutters kørsel fra Buyan søen og Tamblingang søen, og 15 minutters trekking fra Munduk-vandfaldet. Værelserne er rummelige og smukt indrettet i en enkelt balinesisk stil – alle er med gratis trådløst internet og TV – men kig hellere ud af vinduet på den smukke udsigt. Der er en smuk og lækker infinity swimmingpool med smuk udsigt udover dalen. Der arrangeres trekkingture i området, og der er også en tilbyder gratis shuttlebus til de omkringliggende byer og seværdigheder. Når du kommer tilbage til hotellet, kan du nyde en lækker massage i det dejlige spaområde, og om aftenen kan du sidde ved den hyggelige bålplads og nyde stemningen. Hotellet er en del af et økoturismeprojekt, og det meste af personalet kommer fra lokalområdet og har rigtig godt kendskab til området.

Puri Lumbung Cottages er et skønt og lækkert hotel beliggende i den smukke natur. Hytterne er bygget i traditionel balinesisk stil med en balkon, der har udsigt udover områdets risterrasser. Her er en klogt udtænkt solnedgangsbar ude i risterrasserne, hvor du kan nyde - ja det giver vel sig selv - den smukke solnedgang. Hotellets restaurant serverer dejlig varieret mad, med råvarer fra egen køkkenhave. Har du lyst, arrangeres både yogatimer og madlavningskursus.

Puri Sunny Hotel er et ægte naturhotel i bjergene omgivet af rismarker. I den ene del af hotellet ligger campingområdet med ferskvandspool, og 10 minutter shuttlebus væk ligger den anden del med små bambushytter. Dit værelse er en bambushytte med myggenet og toilet. Bade er fælles, så du kommer tæt på de andre gæster – det varme vand kommer og går, du er jo helt ude i naturen. Spis din mad i den lille restaurant inden du skal ud og trekke til de nærmeste vandfald. Vil du slappe af i poolen, så er det en god idé lige at tjekke, hvornår på ugen den bliver rengjort, for det tager lidt over en dag – en tom pool er der ikke meget ved. Der er ingen WiFi, så tag dig god tid til at nyde den fantastiske solnedgang over bjergene og se, hvor flot naturen kan være.

Village Above the Clouds er et helt fantastisk sted med en dejlig beliggenhed og udsigt udover Munduk Andong dalen. Det er et sted, der på alle måder er godt for krop og sjæl – og solopgangen over dalen skal du simpelthen opleve! Hotellet består af tre hytter og to værelser, der alle har en skøn udsigt. Til sunset suiterne hører et delt yogastudie, hvor du rigtig kan komme i zen til den flotte udsigt. Der er ingen aircondition på værelserne, fordi luften her i bjergene er kølig, ren og frisk. De ansatte er utroligt søde og hjælpsomme, og de står altid til rådighed. Tæt på hotellet ligger flere templer og kilder, som du kan udforske til fods. Når du vender hjem fra vandreturen, kan du nyde de lækre retter i restauranten, som bruger økologiske råvarer dyrket i egen have. Morgenmaden er også super, og her kan du bl.a. nyde kokospandekager og omelet lavet på egne, økologiske grøntsager. Når du bor på Village Above the Clouds støtter du samtidig den nærliggende skole Sareng Sami med en procentdel af hotelopholdets pris. Du kan også støtte skolen ved at tage lidt billedbøger, tandbørster, tandpasta, bolde, førstehjælpssæt eller andet med til børnene – eller måske bare spille et spil med dem?