Munduk

På vores Bali rejser er det muligt at komme forbi den lille by, Munduk, der ligger fredfyldt i højlandet omgivet af regnskov, vandfald, rismarker og kaffeplantager. Det er et af Balis mest frodige områder, og udbuddet af frisk frugt og grønsager er i sig selv et besøg værd. Munduk har et hyggeligt marked og er kendt for sin dyrkning af vanilje, kaffe og kakao. En del af kaffen dyrkes efter en traditionel metode, der har sine rødder i hinduismen og er baseret på tanken om, at lykke opnås gennem gode relationer til Gud, mennesker og miljøet. Ikke overraskende dyrkes der en del økologisk og ’fair trade’ kaffe på Bali! Du kan trekke gennem det maleriske bjergrige område og besøge kaffeplantager, vandfald eller små nærliggende landsbyer. Her er virkeligt fredfyldt og ikke mange turister. Du er heller ikke mere end 40 minutters kørsel fra det smukke Ulun Danu tempel i Bedugul, som ligger smukt ud til Beratan søen.

Hoteller i Munduk

Bali Rahayu Homestay & Restaurant er en skøn, lille oase i en frodig have omgivet af kaffeplantager og rismarker, omkring 1 kilometer fra Munduk Village. Du bor i pæne, enkle værelser, som alle er forskellige, og har privat badeværelse og egen balkon eller terrasse. Du har mulighed for at lære om traditionel balinesisk kaffefremstilling eller madlavning, hvis du ikke hellere vil tage en dukkert i den lille infinity pool. I restauranten serverer de lækker mad, og imens du spiser kan du fortabe dig i udsigten over markerne og Balis bjerge. Der er gratis wifi.

Lesong Hotel & Restaurant er virkelig et dejligt sted med en smuk beliggenhed midt i rismarkerne og bjerge. Værelserne er enkle, men gode med egen balkon, hvor du kan nyde den skønne udsigt, og der er gratis wifi i fællesområderne. Hotellet ligger i den lille landsby Gesing Village omkring 30 minutters gang fra Munduk – du kan gå igennem de flotte rismarker eller tage en taxa, og du har også mulighed for at leje cykler. Hvis du ikke har den store lyst til at vandre eller cykle, så nyd istedet den rolige og afslappede stemning fx med en god bog på hotellets terrasse til lyden af kvækkende frøer. Det er dog ikke sikkert, at du vil få læst ret meget for udsigten er næsten ikke til at slippe! Du spiser skøn balinesisk mad lavet på gode råvarer – dog er det en god idé at bestille i forvejen, for det går ikke altid så stærkt i køkkenet.

Melanting Cottage ligger i smukke omgivelser med udsigt ned over dalen. Hotellet ligger 15 minutters kørsel fra Munduk vandfaldet og 20 minutters kørsel fra Tamblingan sø. Hytterne er bygget på pæle i traditionel balinesisk stil med møbler i mørkt træ. De er lidt gammeldags, men rigtig hyggelige! Alle er med privat balkon med skøn udsigt over området. Der er ingen internetadgang på hotellet eller i hytterne. Der er en skøn restaurant, der serverer lækker mad, især Kolak Piseng desserten er et godt valg.

Munduk Moding Plantation er et virkelig lækkert og stilfuldt hotel i naturskønne omgivelser. Hotellet ligger 5 minutters kørsel fra Buyan søen og Tamblingang søen, og 15 minutters trekking fra Munduk-vandfaldet. Værelserne er rummelige og smukt indrettet i en enkelt balinesisk stil – alle er med gratis trådløst internet og TV – men kig hellere ud af vinduet på den smukke udsigt. Der er en smuk og lækker infinity swimmingpool med smuk udsigt udover dalen. Der arrangeres trekkingture i området, og der er også en tilbyder gratis shuttlebus til de omkringliggende byer og seværdigheder. Når du kommer tilbage til hotellet, kan du nyde en lækker massage i det dejlige spaområde, og om aftenen kan du sidde ved den hyggelige bålplads og nyde stemningen. Hotellet er en del af et økoturismeprojekt, og det meste af personalet kommer fra lokalområdet og har rigtig godt kendskab til området.

Rejser til Munduk