Palomino

Palomino er en lillebitte landsby ud til Colombias caribiske kyst – en rolig og tilbagelænet by med en hyggelig backpackerstemning. Den er endnu ikke overrendt af masseturismen (men det er noget, der kan ændre sig hurtigt i disse år), og derfor finder du endeløse dejlige strande med klart bølgende vand til den ene side og palmer og jungle til den anden. Endnu længere væk kan du skimte Sierra Nevada bjergenes tinder. Lige ved byen er et par små resorts og hostels, og på stranden vil du opleve lejrbål om aftenen, mens byens børn leger i vandkanten, men går du lidt ned ad stranden, har du den nærmest for dig selv. Du støder allerhøjst på et par små bambusskure, der sælger frugt og vand, og måske møder du fiskere eller folk, der surfer på de til tider store bølger. I Palomino kender alle hinanden, og mangfoldigheden er stor på trods af byens lille størrelse. Det skyldes, at Sierra Nevada bjergenes stammefolk også kommer i byen, så indbyggerne er en broget blanding af turister, stammefolk og lokalbefolkning. Byens måske allerstørste attraktion er floden, og det er især fordi, det er populært at drive ned ad den. Luk øjnene og bliv vugget afsted på floden gennem junglen i en kæmpestor badering. Et par steder er strømmen kraftig, og så giver det sug i maven, men ellers kan du bare læne dig tilbage og nyde udsigten. Du kan også tage de 73 km til Quebrada Valencia vandfaldene, der ligger omgivet af frodig natur. Her kan du tage en kølig dukkert og et naturligt brusebad i flotte omgivelser eller se de helt enorme figentræer, som er en oplevelse værd i sig selv! Et godt afsæt til en dagstur i Tayrona Nationalpark, hvor du kan trekke i regnskoven og langs stranden samt til Minca, hvor du kan opleve tågeskov, kaffefarme og vandfald.

Rejser til Palomino

CO16
Bogotá, Leticia (Amazonas), Salento (Zona Cafetera), Medellin, Palomino og Cartagena.
CO12
Bogotá, Zona Cafetera, Santa Marta, Lost City Trek, Palomino og Cartagena

Hoteller i Palomino

Finca la Jorara er et lille skønt familieejet hotel, der ligger omgivet af smuk natur - dog lige ud til hovedvejen.  Her er 13 hyggelige værelser med plads til i alt 38 personer, og de er pæne og enkle med privat badeværelse og egen terrasse. Hotellets varme vand svinger lidt, men hotellet ligger kun et stenkast fra en lille, privat strand - du skal ned ad en lille sti og under vejen - og her kan du selvfølgelig også slappe af og bade i de store bølger. Men bølgerne ER altså som regel rigtig store! Spis morgenmad med udsigt til det grønne, lyt til junglens mange lyde, og efter en lang slapper i hængekøjen kan du daske ned til hotellets restaurant, hvor den gode mad er lavet på friske, økologiske råvarer. Restauranten serverer blandt andet super lækre vegetar- og skalddyrsretter! Der er wifi på hotellet, og al strøm er solcelledrevet. Du vil straks føle dig godt tilpas i de hjemlige omgivelser, og de søde ejere står altid klar til at hjælpe. Du kan køre ind til Palomino by på omkring 10 minutter.

Hotel Hukumeizi er et skønt hotel med 16 bungalows, der befinder sig i Palomino – i et uspoleret og flot område! Hotellet ligger lige op ad stranden, og her ligger mange nærliggende restauranter, som du kun skal gå i 5 minutter for at besøge. Der er gratis WiFi-forbindelse på hotellets fællesområder, så du kan både tjekke mails og sende billeder til dem derhjemme, mens du holder en lille pause fra den lækre pool. Hotellets restaurant serverer lokal morgenmad, hvor du også kan nyde lokale fiskeretter senere på dagen, hvis maven begynder at knurre. Slut dagen af med en forfriskende cocktail i hotellets bar.

Reserva Natural El Matuy er et skønt eco resort, der ligger 2-3 km fra Palomino. Du bor i en af de 10 enkle men rigtig charmerende bambushytter direkte ned mod stranden, og du kan vågne op til fuglefløjt om morgenen. I hytterne har privat badeværelse og bad under åben himmel, så du kan sagtens tage en skyller efter at have boltret dig i havet. Du kan dog godt risikere, at vandet i bruseren er en kold oplevelse, for vandet er solopvarmet - resortet går nemlig meget op i at være miljøvenligt. Du bor blandt høje palmer med hængekøjer imellem, så sving benene op og slap af i en af dem. Du kommer ikke meget nærmere ægte Robinson Crusoe-stil, for her er ikke el, og du må sætte kursen mod fællesområderne, når du skal have opladeren i stikkontakten. Når mørket falder på, kan du hygge i stearinlysets skær på den overdækkede terrasse foran din hytte eller i de hyggelige fællesområder. Der er måske Wi-Fi i receptionen, men i bounty-land er det ikke lige helt så stabilt som hjemme i Danmark, så brug tiden på at nyde naturen. Der er lidt langt til et udvalg af restauranter og byliv, men bare rolig, du skal nok få noget godt at spise, det sørger personalet for. De kræser om de lokale ingredienser, fx frugt og grøntsager, og så selvfølgelig en hel masse lækker mad tilberedt over åben ild.