Salento (Zona Cafetera)

Salento er en hyggelig og farvestrålende kolonitidsby, der ligger i Colombias kaffeområde. I de charmerende gader kan du købe dig fattig i gode kunsthåndværksting eller bare slentre rundt. Fra byens hovedtov kan du følge Calle Real til et såkaldt ”Mirador”, hvor du har den flotteste udsigt ud over kaffeområdet.

Det er nemlig Zona Cafetera, du kommer for at opleve. Det er det område i Colombia, hvor der er allerflest kaffeplantager, og du er omgivet af flotte bjerge og grøn natur. Det er et sted, du næsten SKAL se, når du er i Colombia. Vidste du, at Colombia er den tredjestørste eksportør af kaffe? Kafferegionen er af UNCESCO erklæret et World Heritage Site. Du kan også besøge Cocora Valley eller Carbonera, hvor du begge steder kan vandre gennem den smukke natur og se palmer så høje som højhuse. 

Rejser til Salento (Zona Cafetera)

CO01
Bogota, Zona Cafetera, Cartagena
CO04
Bogota, Villa de Leyva, Salento (Zona Cafetera), Tayrona Nationalpark og Cartagena.
CO05
Bogotá, Salento (Zona Cafetera), Cartagena og Isla Mucura
CO16
Bogotá, Leticia (Amazonas), Salento (Zona Cafetera), Medellin, Palomino og Cartagena.

Hoteller i Salento (Zona Cafetera)

Ecohotel La Cabaña ligger 2 km fra Salento og tæt på Colombias kaffelandskaber og Cocora Valley. Stedet er familieejet og har de hyggeligste, grønne omgivelser med græs, planter og skråninger, hvor du kan hike rundt. Her er bæredygtighed en vigtig ting, og hotellet driver faktisk en gård med bondegårdsdyr samtidig, så de kan være så selvforsynende som muligt og råvarerne er så vidt muligt lokale. De har også heste, så du kan tage på en ridetur i området og spejde efter de smukke kolibrier og sommerfugle. Du kan også hjælpe med at malke stedets fritgående køer. Værelserne er lyse og fine. Hector og hans familie er meget imødekommende og vil gøre deres for, at du føler dig hjemme. Der er gratis wifi, og i dette famøse kaffeområde kan du selvfølgelig få en kop lokal kaffe på alle tidspunkter af døgnet. Om aftenen bliver der nogle gange tændt op i grillen, hvor både personale og gæster samles.

Hotel Salento Real er et dejligt hotel centralt i Salento, i gåafstand til byens torv og masser af spisesteder. Du bliver budt velkommen af det venlige personale i receptionen, og på fællesområderne er der gjort en del ud af at indrette i hyggelig kolonitidsstil. Du bor på ganske pæne værelser med bl.a. wi-fi, TV og minibar. Her er dog ret lydt, så det kan være en idé at medbringe ørepropper, hvis ikke d sover så tungt. Vandet i bruseren bliver opvarmet med hjælp af solceller, og hotellet prøver i det hele taget at holde en grøn profil. På hotellet bliver der serveret en dejlig morgenmad, så du kan tanke op til dagens mange oplevelser. Du kan også spise din aftensmad i den populære restaurant, der serverer velsmagende, traditionel mad.