San Pedro de Atacama

San Pedro er en lille by i den nordlige del af Chile, der blev grundlagt af Atacameña-folket. Tag på en lille byrundtur og se landsbykirken, Le Paige museet og håndværksmarkedet. Det smukke kurveflet og keramik-potterne et typiske varer for området, da det var noget Atacameña-folket mestrede til perfektion. Den lille by er et rigtig godt udgangspunkt for spændende udflugter. 17 km fra San Pedro ligger Månedalen, der er et af de mest berømte steder i omegnen. Her vil du se de mest fantastiske sten- og sandformationer, der er flere tusinde år gamle. Dalen har fået sit navn fordi stedet minder om månens overflade, og solnedgangen her er et spektakulært syn med skiftende farver og konturer – et naturligt lysshow! Vil du på en god dagsudflugt, så kan du måske besøge lagunerne Miscanti og Miñiques, der ligger 4.200 meter over havets overflade. Begge laguner får deres vand fra kilder og tiltrækker et stort udvalg af dyr, fx en masse flamingoer. Søerne og deres dyreliv står i skarp kontrast til de omgivende snebeklædte bjerge, der afspejler sig i søernes vand. Herfra kan du tage videre til landsbyen Toconao og derefter Atacama Salt Lake, der er en kæmpe sø - ca. 100 km lang og 80 km bred! Her kan du se, hvordan salt og mineraler ligger tilbage som store flader, når det salte vand fordamper. Kig ud over det imponerende landskab - dette er selveste scenen, hvor Atacameña-kulturen startede. På grænsen til Bolivia ligger Licancabur vulkanen, der troner majestætisk op i landskabet.

Rejser til San Pedro de Atacama

912
Santiago de Chile, San Pedro de Atacama, Puerto Varas
913
Santiago de Chile, San Pedro, Santiago de Chile, Puerto Varas, Puerto Natales, Punta Arenas, Santiago de Chile.
915
Santiago de Chile, San Pedro de Atacama og Val Paraiso

Hoteller i San Pedro de Atacama

Hotel Poblado Kimal er et charmerende hotel, som ligger tæt på hovedvejen i den lille by, San Pedro de Atacama. Du bor centralt i nærheden af både butikker og underholdning. Hotellet er rustikt og de naturlige jordfarver er det, du ser mest af. Du bor i charmerende hytter, hvor du har køleskab, gasvarme, WiFi og terrasse, hvor du kan sidde og nyde den naturlige og uredte have, som er helt tæt på. Du bor simpelt og hyggeligt, hvor du rigtig kan slå hverdagshjernen fra. Morgenmaden spiser du på Hotel Kimal, som ligger lige på den anden side af vejen. Køl af i poolen eller få hjælp af det venlige personale til at finde en udflugt, så du kan få fyldt oplevelseskontoen op. Spis lækker mad på restauranten efter en tur i spa, hvor du får løst op i hele kroppen.

La Casa de don Tomas er et lille, men rigtig godt sted, der ligger i udkanten af byen kun en kort gåtur til hovedgaden. Her er en skøn, lille pool, hvor du kan blive kølet ned efter en lang dag med sightseeing, og her er også hyggelige opholdsområder, hvor du kan sidde og slappe af. De dejlige værelser er rene og har det mest nødvendige, blandt andet terrasse og et lille bitte badeværelse med ekstra badehåndklæder. Der er gratis internet og tøjvask på hotellet, og sidstnævnte er altså guld værd i den støvede ørkenby. Restauranten er udmærket, og betjeningen er helt i top - de er simpelt hen så hjælpsomme.