St. Paul Nationalpark

St. Paul Nationalpark er et naturskønt område på øen Palawan. Det nationalparken er mest kendt for, er den spektakulære Underground River – kåret som en af de nye ”7 wonders of Nature”, og derfor i samme liga som blandt andet Iguazu-vandfaldene, Halong Bay og Amazonas. Floden er den længste sejlbare underjordiske flod i verden, og hvis du køber en udflugt til St. Paul Nationalpark, vil du opleve imponerende stalaktitter, enorme klippeformationer og laguner med vand i de flotteste farver. Underground River er virkelig en naturoplevelse i særklasse! Her er også smukke koralrev, kridhvide sandstrande, tropisk skov, mangroveskov og bjerge af marmor. Området har markerede stier til vandreture, måske møder du aber og øgler undervejs, og aftenerne kan sluttes af med at spise lækker, friskfanget fisk. Palawan er det mindst udbyggede område i Filippinerne, og i St. Paul Nationalpark er der kun elektricitet mellem kl. 18 og 24.

Hoteller i St. Paul Nationalpark

Balay Balay Travel Lodge ligger centralt lige ved molen, hvorfra du kan sejle til den spektakulære Underground River. Her er hyggeligt, billigt og simpelt, men på den gode måde. Værelserne er ikke specielt store, men de er pæne omend lidt finurligt indrettet. I receptionen kan du købe det mest fornødne - ellers ligger der små butikker i nærområdet, hvor du kan få det, du mangler.

Daluyon Beach & Mountain Resort er et godt, klassisk, filippinsk resort, hvor alt fungerer godt. Nydelige værelser og en dejlig restaurant. Resortet ligger lidt tilbagetrukket fra stranden, det har en flot swimmingpool, og en fin, lille børnepool - ja, det har alt, hvad man kan forvente af et godt resort, så langt fra storbyen. Det ligger kun et par kilometer fra den kendte underjordiske flod, som er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er en af grundene til, at resortet bliver drevet med omtanke på miljø og bæredygtighed! Her anbefaler vi at bo, hvis du vil have fred og ro væk fra byen, eller hvis du ønsker flere dages strandferie på et dejligt hotel.

Hotellet ligger 100 meter fra bådene til ”underground river”, så skal du på en sejltur på Underground River og skal have en enkelt overnatning, så anbefaler vi,  at du bor her. Stedet har kun otte værelser, to standardværelser med to enkeltsenge, og seks værelser med en dobbeltseng og en enkeltseng. Hotellet er slidt, og du vil kunne opleve en revne i væggen eller maling, der er skaldet af, men de ansatte er flinke og hjælper med udflugten til floden, og stedet har elektricitet fra kl. 18-6. Der er wifi i lobbyen. Du finder de bedste restauranter langs stranden 5-10 minutter herfra.

Sheridan Beach Resort & Spa er det største og mest luksuriøse hotel i området. Her er en rigtig flot swimmingpool, en dejlig restaurant, der ligger lige ud til stranden. Er vejret godt, kan du spise på stranden med fødderne i det bløde sand og bare nyde udsigten til det blå, blå vand. Værelserne er moderne og af god standard - nogle med udgang til swimmingpoolen, andre med balkon på 1. sal og med udsigt over poolområdet eller bjergene.

Rejser til St. Paul Nationalpark

F67
Manila, Coco Beach, Laoag, Vigan, Baguio, Sagada, Banaue, El Nido, St. Paul Nationalpark, Panglao Island, Siquijor
F32
Manila, St. Paul Nationalpark, Cacnipa (Port Barton), El Nido og Modessa Island