Indien

Aurangabad

Gå tilbage

Rejser til Aurangabad

Aurangabad er en by i Indiens Maharashtra-distrikt. Pilgrimme og turister har valfartet hertil for at se byens tre berømte seværdigheder: Ellora- og Ajanta Caves og Bibi Ka Maqbara.

Ellora Caves består af ældgamle ruiner og -skulpturer hugget ud i sten, og lige meget hvor du kigger hen får du øje på noget nyt og spændende. Området er på UNESCOs liste over verdensarv, og det er ikke svært at forstå hvorfor, når du går rundt i de meget religiøse bygninger og drømmer sig tilbage til en anden tid.

Også Ajanta Caves er på UNESCOs verdensarvsliste. Grotterne er hugget ud i sten hele vejen langs den hesteskoformede bjergside, og det er en af Indiens mest imponerende arkæologiske udgravninger! Her er buddhistiske freskoer og vægmalerier på væggene, der viser religiøse billeder af Buddha og andre Guder malet helt tilbage i det tredje århundrede, og du går også forbi detaljerede stenfigurer hugget ud i templets søjler og mure. Templerne er lyst op af lys, der falder ind fra oven på alle tider af dagen, og det er et helt eventyrligt syn!

Bibi Ka Maqbara er et guddomelig smukt, hvidt mausoleum opført af Kejser Aurangzeb til minde om hans første kone. Og navnet Bibi Ka Maqbara betyder da også "Kvindens grav". Det ligner til forveksling Taj Mahal, som blev bygget til ære for selv samme kejsers mor, Mumtaz Mahal. 

Billeder

1 ud af 6
Kailas templet i Ellora
1 ud af 6
Rejser til Indien
1 ud af 6
Ajanta grotterne indvendig
1 ud af 6
Bibi Qa Maqbara
1 ud af 6
Rejser til Indien
1 ud af 6
De imponerende Ajanta grotter

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af