Gå tilbage

Rejser til Badami

Badami er en lille by, som er mest kendt for de ældgamle Badami Grotter. Agasthya søen ligger i udkanten af byen, og den er omkranset af store klippebjerge med grotter og templer hugget ind i de røde sandstensklipper. Det ligner næsten, at de altid har været der, så godt falder de i ét med bjerget.

Her er fire templer, som alle er fra sidst i det sjette århundrede. To af templerne er bygget til ære for guden Vishnu, et af dem til ære for Guden Shiva, mens det fjerde tempel tilhører den jainistiske tro. De fine stenskulpturer i templerne fortæller historier om Guder og mennesker, og når du går rundt mellem templerne, vil du mærke, at her er en helt særlig, religiøs stemning.

Nogle af templerne ligger helt ude i søen, og de røde klipper spejler sig i vandet. Når du går langs søen kan du også se byens beboere vaske tøj i vandet - folk sidder i lange rækker langs breddens stentrapper og slår tøjet tørt på trinene.

Selvfølgelig er der turister i byen, men her bor også mennesker, og du kan støde på deres okser i gaderne eller se skolebørn læse lektier på dørtrinnet. 

Billeder

1 ud af 4
Agasthya søen
1 ud af 4
Byen og søen
1 ud af 4
Rejser til Indien
1 ud af 4
Udsigt ud over byen fra klipperne

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af