Gå tilbage

Rejser til Gangtok

Gangtok betyder Hillside på tibetansk, og den ligger da også smukt højt oppe i bjergene med den mest fantastiske udsigt! Bjergbyen er hovedstad i den indiske stat Sikkim, og her bor rigtig mange mennesker på meget lidt plads – men alligevel er her pinligt rent overalt.

Blandingen af kulturer er en sjov oplevelse, og på en tur ned gennem markedsgaden Lal Bazaar støder du gerne både på tibetanske munke, nepalesere og sikkimesere, som går rundt blandt trekkere og weekendturister fra Kolkata. Det er nemlig både et yndet feriested for inderne selv og for turister!

Byens gader byder på masser af gode restauranter med lækker tibetansk mad, og i de mange kagebutikker kan du let få tilfredsstillet din søde tand! Er du til shopping, er det Mahatma Gandhi Road, du skal ose på, for det er her, alle souvenirbutikkerne og tøjbutikkerne ligger.

Byen vrimler med buddhistiske stupaer og klostre, og de mest kendte er Enchey klosteret og Rumtek klosteret, som ligger lidt uden for byen.

Der er selvfølgelig masser af smukke vandreruter omkring byen, men du kan også køre en tur til Nathu La, den næsthøjeste bjergkæde i verden. På den tur kommer du både forbi den smukke Tsomgo sø i goldt bjerglandskab og Jhakri vandfaldene, som ligger grønt og frodigt.

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rumtek klosteret
1 ud af 8
Yakokse ved Tsomgo søen
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Rejser til Indien
1 ud af 8
Gangtok by