Anuradhapura

Anuradhapura er en by med masser af historie!  Det var nemlig Anuradhapura kongeriget, der var var det første rigtige kongerige i Sri Lanka. Det eksisterede fra år 377 f.Kr. til år 993 e. Kr. og blev ledet af kong Pandukabhaya. Byen blev grundlagt omkring dét figentræ, der eftersigende skulle stamme fra det træ, som Siddhartha Gautama befandt sig under, da han opnåede indsigt og blev til Buddha. Træet er altså over 2.000 år gammelt! Selve byen er lille og rolig, og her kan du gå rundt på markedet og se på de farvestrålende boder med grøntsager, frugter, tøj og krydderier. Her er en afslappet atmosfære, og beboerne udviser en imødekommenhed, der nok kan forbindes med, at byen er en buddhistisk højborg. Der findes mange flot bevarede ruiner af bygninger i Anuradhapura, herunder 8 hellige steder, der eftersigende blev besøgt af selveste Buddha. Du kan også se en af verdens største stupaer, Ruwanwelisaya, der blev bygget af Kong Dutugemunu i år 140 f.Kr. og Thuparama Dagoba, som er den ældste buddhistiske stupa i Sri Lanka. Den er formet som en klokke og blev bygget til at huse et af Buddhas kraveben. Besøg også Isurumuniya, der er et buddhistisk tempel, som blev bygget af kong Devanampiyatissa i år 300 før vores tidsregning. Templet er mest kendt for de mange stenudhugninger, blandt andet en udhugning af to elskere, der viser prins Saliya (søn af den store kong Dutugamunu) og hans elskerinde Asokamala. Han opgav sin ret til tronen for at gifte sig med Asokamala, der var af lavere status. Her er flere muligheder for udflugter - måske skal du på en trekkingtur til Mihintale? Det er en bjergtop af stor religiøs betydning. Det siges, at det er her, at buddhismen i Sri Lanka udsprang, da den buddhistiske munk Mahinda mødte kong Devanampiyatissa. Men den største seværdighed er og bliver nok Wilpattu Nationalpark, som ligger 30 kilometer fra byen - her kan du være heldig at opleve leoparder, påfugle, elefanter og mange andre dyr.

Hoteller i Anuradhapura

Hotel Randiya er et lille, enkelt hotel i Anuradhapura beliggende tæt på en smuk sø. Værelserne er små og af ældre dato, men har dog aircondition og WiFi (når det ellers virker). Hotellet har for nylig opført en nyere afdeling, hvor værelserne fremstår lidt mere moderne. Trænger du til at køle lidt af, kan du tage en dukkert i poolen. Hotellet har desuden også en restaurant, der serverer udmærket mad, men vil du gerne prøve noget andet, kan du tage ind til bymidten, der ligger et par kilometer væk. Tidligere gæster roser især de dejlige omgivelser og det venlige og hjælpsomme personale.

Palm Garden Village hotel er et dejligt men lidt slidt hotel, beliggende midt i naturskønne og rolige omgivelser uden for byen. Hotellet er fredfyldt omgivet af planter og fuglelyde og ligger lidt udenfor byen, hvor du rigtigt kan slappe af i de dejlige omgivelser. Her kan du mærke, at du er tæt på Anuradhapura, hvor buddhismen startede i Sri Lanka. På hotellet kan du købe deres lokale safari og være heldig at se elefanter om aftenen ved Elephant Lake. Værelserne er helt fine og rene - alle med air-con og satellit TV. Her er en dejlig stor swimming pool og en spa, hvor du kan nyde at blive forkælet med lækre behandlinger. Restauranten er lidt kedelig, men personalet er venligt og servicen god, så tag en tur en tur ind til byen og spis lækker mad derinde.

Rejser til Anuradhapura

SL32
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Kitulgala, Ella, Udawalawe Nationalpark og Unawatuna
Nyhed
SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna