Gili Manuk

Gili Manuk

Gili Manuk er en mindre havneby, der ligger på en lille tange i det vestlige Bali lige ved siden af West Bali Nationalpark. I den fredede park er der virkelig mulighed for at komme i ét med den vilde natur – her er næsten ingen biler, og du kan gå uforstyrret rundt i regnskoven og på de savanneagtige sletter. Området er hjemsted for Indonesiens mest truede dyr. I skoven lever der 160 forskellige fuglearter, blandt andet den næsten uddøde, hvide Bali-stær, som du måske får at se, hvis du kigger op i trætoppene. Skoven er også legeplads for leoparder og asiatiske hjorte, men de skjuler sig godt, så det er ikke så nemt at få øje på dem. Langs skovkanten trasker de store, skægge Banteng-okser rundt og græsser – du kan kende dem på de kæmpestore horn. Inde i selve byen er et lille museum, Museum Situs Purbakala, hvor der er en interessant samling skeletter og fortidslevn, som er op til 4.000 år gamle. Du kan også slentre en tur langs havnen. Herfra kan du sejle den korte vej over vandet til Java eller til den lille ø, Menjangan Island, hvor der er helt fantastisk at snorkle og dykke. Der er masser af skønne strande nær Gili Manuk, og her er rig mulighed for at få slappet af og nydt den dejlige natur i rolige omgivelser.

Hoteller i Gili Manuk

Mimpi Resort Menjangan er et dejligt sted, der ligger ud til Banyuwedang bugten tæt ved Bali Barat Nationalpark, og du kan køre til Gili Manuk på 40 minutter. Resortet er stort, så afhængig af, hvor på grunden, du bor, er der måske 10 minutters gang gennem den smukke have ned til vandet. Det er ikke en rigtig strand, et lille stykke sand og en masse mørke sten, men her er en herlig pool med udsigt ud over vandet, som du kan plaske rundt i i stedet for. Resortet har flere bassiner med vand fra undergrundens varme kilder, hvor du kan slappe af i det termiske vand og lade op til din dykkertur. Den største aktivitet, området har at byde på, er naturligvis dykning og snorkling, så besøg dykkershoppen og tag på en dykkertur eller tag kurser hos dem – Menjangan er kendt for sine fantastiske dykkersteder! Du kan også slappe af med en behandling i resortets spa og en times yoga, hvis du vil forkæle din krop og dit sind. Du bor i små, gode værelser, der ikke er helt nye, men de har både marmorgulv og højt til loftet. Her har du bl.a. en skøn, lille veranda og et halvåbent badeværelse, hvor du kan tage bad i det fri. Restauranten har ikke et lille udvalg af god mad, og de har deres egen økologiske køkkenhave, hvor de gror deres egne bønner, græskar, agurker, citrongræs, tomater, auberginer og meget mere! 

The Menjangan er et skønt og smukt resort, der ligger ved stranden i Barat National Park. Her kan du opleve den vilde natur, du kan sikkert både se og høre dyrene fra dit værelse, og der er gode muligheder for udflugter og for at slappe af ved stranden. Værelserne er alle smagfuldt indrettet med aircondition og badeværelse med lækre sæber osve. Her er en dejlig swimmingpool, og du kan komme på internettet i biblioteket. Maden er god, omend i den lidt dyre ende af skalaen, og servicen er rigtig god på dette lækre sted,