Puerto Ayora

Puerto Ayora er en dejlig, travl havneby og den største by på vulkanøen Isla Santa Cruz. Her bor omkring 12.000 mennesker, og rundt omkring på øen er der en masse små landsbyer med kvægfarme og marker. Selvom byen er forholdsvist stor, så skal du ikke gå langt for at få flot natur, øde områder og dejlige strande. På Darwin Research Station kan du se opdrætscentrene for unge skildpadder, og det er altså sjovt at se de herlige dyr og høre, hvad der bliver gjort for at beskytte dem. Byen har masser af hyggelige gallerier, restauranter og små butikker, så det er hyggeligt med en slentretur ned gennem gaderne. De fleste udflugter på Galapagos øerne starter fra havnen i Puerto Ayora – blandt andet er det her, de fantastiske dykkereventyr starter! 

Hoteller i Puerto Ayora

Hotel Fernandina er et centralt beliggende, rigtig hyggeligt familiehotel med øens bedste swimmingpool og en god restaurant. Det ligger lige ved siden af Charles Darwin stationen, så du kan nemt komme rundt, men det er et stykke fra vandet. Hotellet er ejet af Maria Fernandina og hendes dejlige familie. Maria og resten af familien vil sørge godt for jer, de er venner gennem mange år af C&C. Hvis du skal slappe af, kan du dase i poolen eller sidde i det lille, grønne gårdhaveområde med en god bog.

Hotel Fiesta er et rigtig hyggeligt hotel, som ligger fredeligt og dejligt, kun fem minutters gang fra havnen og byens centrum. Værelserne er ret små, men pæne, og du har aircondition, sikkerhedsboks og pæne træmøbler – internetforbindelsen er dog stort set ikkeeksisterende. Hvis du ikke orker at tage de omtrent 5 km til smukke Tortuga Bay, så kan du nøjes med en dukkert i poolen, der er omgivet af en stor terrasse med liggestole, hvor du kan få læst nogle af alle de bøger, du ikke når at få læst derhjemme. Ud mod poolen er også et spilleområde, hvor du kan banke familien i billard eller bordtennis, og her er selvfølgelig også restaurant og bar. Morgenmaden har et lille men godt udvalg af frugt, yoghurt, brød og æg, og servicen er god. Her er en hel del trapper, fordi hotellet er bygget på en skråning, så du er forhåbentligt lidt let til bens.

Hotel Sol y Mar er et super dejligt sted, og så er det ikke særlig dyrt! Det ligger med kysten på den ene side og hovedgaden på den anden side, så det er nem adgang til badning, shopping og gode restauranter. Hotellets egen restaurant serverer skøn og frisk mad, og du kan blandt andet få sushi! Værelserne er gode og rene, men der er kun gratis internet i fællesområderne. Hotellet ligger ikke ud til en rigtig strand, det er mere end kystlinje, men du kan godt bade, og hotellets pool og terrasse vender ud mod havet, så du kan ligge og dase i en liggestol med skøn udsigt til vandet. Søløver og pelikaner kommer ofte et smut forbi poolen, så måske er du heldig at hilse på et af de sjove dyr!

Rejser til Puerto Ayora

952C
Quito, Lasso, Baños, Quito, Puerto Ayora (Galapagos), Guayaquil
946
Quito, Baños, Alausi, Cuenca, Guayaquil, Puerto Ayora (Galapagos)
947
Quito, Banos, Alausi, Cuenca, Guayaquil, Puerto Ayora (Galapagos), Cruise (Galapagos), Guayaquil
948
Quito, Cuyabeno, Quito, Puerto Ayora (Galapagos) og Guayaquil.