San Martin de los Andes

San Martin de los Andes ligger omkring tre timer nord for Bariloche ud til den kæmpestore sø Lago Lácar. Det er en lille, rolig by, der ligger omgivet af søer, skove og bjerge, og det vrimler med øde åndehuller, hvor du bare kan nyde naturen, de smukke udsigter og den friske luft. Om vinteren kan du stå på ski, og om sommeren er det vandreture, bjergklatring og mountainbiking, der trækker mest. Her er masser af fugle at se, og vandfaldet Cascada Chachin ligger fantastisk flot i den vilde natur. Når du går rundt i byen, ser du masser af små butikker med kunst og kunsthåndværk, og her er også virkelig gode spisesteder. Hvis vejret er til det, kan du hoppe en tur i Lago Lácars klare, kolde vand. I Quila Quina omkring 18 km væk er der et stykke søbred, der fungerer som en herlig, gylden sandstrand, hvor det er nemt at bade. Du kan selvfølgelig også sejle ud på søen i båd eller kajak og nyde udsigten til de smukke bjerge herfra. Lige ved siden af byen ligger nationalparken Parque Nacional Lanín, hvor de talrige floder simpelthen er ved at flyde over med laks, så det er bare om at gribe fiskestangen. Hvis du er heldig, ser du både oddere, rådyr, ræve, pumaer, lamaer, papegøjer og kondorer. Fra de fleste steder kan du skimte den sneklædte Lanín vulkan, der ligger længere nordpå på grænsen til Chile. 

Hoteller i San Martin de los Andes

Hotel del Viejo Esquiador er et godt hotel i gåafstand til alt i byen, men i passende afstand fra den værste larm i centrum. Værelserne er små og enkle, men de er rene, og her er både wifi, tv og et lille, privat badeværelse. Lobbyen er rigtig hyggelig – lidt ligesom en dagligstue med sofa, tæpper og ild i pejsen, så her kan du sidde om aftenen, når du kommer hjem fra udflugter i og omkring byen. Morgenmadsbuffeten er helt fin og har et stort udvalg af forskellige ting, og servicen på hotellet er venlig og effektiv. 

Hotel Plaza Patagonia er et godt hotel, der især vinder på sin super gode beliggenhed i hjertet af byen, hvor du nemt kan gå til Lago Lácar på få minutter. Den centrale beliggenhed betyder dog også, at der kan være lidt støj fra gaden. Værelserne er små og gode og har alt, hvad du har brug for, som fx minibar, TV, værdiskab og wifi (når det ellers virker), men møblerne er lidt slidt. De ansatte på hotellet er meget opmærksomme, og de vil meget gerne hjælpe. Der er både en restuarant og en bar på hotellet, hvor de severer god mad, men prøv også byens mange andre gode restauranter. Lobbyen er stor, men hyggelig med sofaer og pejs, så her kan du sidder om aftenen – måske med en god bog, eller du kan planlægge næste dags oplevelser. Efter traveturen rundt i byen kan du nyde en massage på hotellet eller snuppe en svømmetur i den indendørs opvarmede pool – måske du har lyst til at gøre begge ting?