Trinidad

Trinidad er dansen og livsglædens by! Den lille, romantiske by er på mange af vores Cuba rejser - og af god grund, den rummer nemlig mange flotte, arkitektoniske oplevelser og er endda på UNESCOs verdensarvsliste! En tur igennem Trinidads gader bør gøres i flade gummisko. Her er gaderne stadig brostensbelagte, og alle husene er malet i sarte pastelfarver. Overalt møder du venlige mennesker, men også mange turister. Trinidad har et lille marked, hvor du blandt andet kan købe små, hjemmelavede souvenirs og flotte træudskæringer. Du kan også besøge nogle af de lokale museer, og gå på jagt efter en god, cubansk cigar. På byens centrale torv kan du om aftenen opleve salsaen, så livsglæden kun kan smitte. Det er netop musikken og dansen, der gør Trinidad til en perle i Cuba, og byen mangler absolut ikke oaser, hvor du kan nyde livet og en kold øl eller mojito, mens du lader dig underholde af forskellige musikformer og shows – spørg eventuelt efter Café Don Pepe, hvor de har 39 forskellige slags drikke med kaffe og en rigtig dejlig stemning. Fra Trinidad er der gode udflugtsmuligheder. Tag ud i landskabet på hesteryg eller tag på udflugt til Valle de los Ingenios – 3 meget smukke dale, der var centrum for Cubas tidligere sukkerproduktion. Her arbejdede mere end 30.000 slaver på plantagerne, og op mod 70 møller var i gang for at male sukkeret. Du kan også besøge Topes de Collantes, et naturområdet 800 meter højere oppe i bjergene og har du brug for en dasedag, ligger den lækre strand Playa Ancon kun 12 kilometer væk.

Hoteller i Trinidad

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Hostal Paola er et charmerende casa, der ligger ca. 8 minutters gang fra Plaza Mayor i dejlige, rolige omgivelser. Casa particular betyder, at du bor i et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Stedet ejes af Yosmany, og det er hans datter, der har lagt navn til, så dette er et rigtigt familiested. Du får en dejlig morgenmad serveret i den hyggelige gård, og aftensmaden kan også arrangeres. Værelserne er i flotte farver, og de er enkle, men her er køleskab, aircon og pæne badeværelser. Værtsparret taler engelsk, så du kan få en god snak med dem og livet i Cuba, få ideer til hvad du skal lave og høre, om der sker noget specielt i byen, mens du er her. Her er også en tagterrasse, som er ved at blive bygget lidt om, så den bliver rigtig hyggelig! C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på! 

Hotel Las Cuevas er et flot hotel, der ligger på bakken over Trinidad. Hotellet råder over en række forskellige bungalows, alle med fantastisk udsyn over byen og vandet. Her får du både plads og fred, samtidig med, at du er tæt på Trinidads charmerende byliv. Hotellet har halvpension morgen og aften samt underholdning hver aften, hvis du da ikke er nede i byen, hvad absolut anbefales. Der er safetybox, tv og aircondition og i receptionen er en computer med adgang til internet til rådighed mod betaling. Her er også en lille pool, hvor du kan ligge i en liggestol og nyde synet af palmer og blomster.

Iberostar Grand Hotel Trinidad er meget flot, ja faktisk er det nok byens bedste hotel. Her er kølige marmorgulve og springvand i lobbyen, så stilen fejler ikke noget. Hotellet ligger ved byens største og hyggeligste plads, så du behøver bare sætte fødderne uden for døren, så er du midt i det charmerende byliv. Værelserne er stilfulde og enkle, morgenmaden er dejlig og personalet er meget imødekommende. Her er også WiFi imod betaling.

Rejser til Trinidad