Du er her: Lande > Malaysia (Borneo) > Rejser > Rejse 71

Regnskov, orangutanger og strand på Borneo

13 dages rejse: 3 nætter Kota Kinabalu, 3 nætter Sukau Rainforest og 4 nætter Kinarut
Rejse: 
71
Orangutangcenteret i Sepilok
Udflugter til øer og bjerge fra Kota Kinabalu, orangutanger og næseaber i Sukau Rainforest og afslapning ved stranden i Kinarut.

Første stop er Kota Kinabalu, der er hovedbyen i den malaysiske stat Sabah på Borneo. Herfra skal du på udflugt til smukke Gaya Island, der har smukke strande og et hyggeligt marked, og her skal du blandt andet på en vandretur og lære om de medicinske planter i regnskoven. Du kommer selvfølgelig også på tur til Mount Kinabalu, hvor du kan vandre mellem orkidéer, rododendron og bregner i det kølige bjergområde. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ud over skyerne. På vej videre til Sukau Rainforest besøger du orangutangcenteret i Sepilok, og fremme i regnskoven skal du ud på spændende udflugter. Du skal både ud at vandre og sejle, mens du kigger efter næseaber, orangutanger, flagermus og næsehornsfugle. Rejsen rundes af ved stranden i den mindre by Kinarut, der ligger ca. en halv times kørsel fra Kota Kinabalu. Her er masser af fred og ro, så du kan slappe af ved poolen og fordøje alle de mange indtryk, som du har fået på din rejse. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst Kota Kinabalu
 3. Kota Kinabalu
 4. Kota Kinabalu
 5. Kota Kinabalu - Sukau Rainforest
 6. Sukau Rainforest
 7. Sukau Rainforest
 8. Sukau Rainforest - Kinarut
 9. Kinarut
 10. Kinarut
 11. Kinarut
 12. Kinarut
 13. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Malaysia (Borneo). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag starter din rejse mod et land, der i den grad er unikt. Malaysia byder på frodig regnskov, grønne bjergområder, levende storbyer, strande i verdensklasse, et rigt kulturliv og et fantastisk dyreliv, du ikke møder andre steder i verden. Det er et mekka for naturelskere - og ligegyldigt om du er til afslapning eller aktive oplevelser, ja så kan du godt læne dig tilbage, nyde flyveturen og glæde dig til de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Kota Kinabalu på Borneo!

I dag bliver du budt velkommen til Kota Kinabalu i Sabah på Borneo.

Kota Kinabalu er en stor og pulserende by med over 600.000 indbyggere og dermed er den en af de største byer på Borneo!

Tag på en byrundtur og se Kota Kinabalu. Turen kan arrangeres gennem hotellet, eller af en af de mange rejsebureauer på gaden. Eller tag en tur op på Signal Hill og se den fantastiske udsigt over hele Kota Kinabalu by. Fortsæt til Sabah Foundation Building, som er en af de eneste hængende bygninger. Tag også forbi Sabah State Museum, hvor du kan lære om Sabahs historie og se mange nye kunstgenstande. Atkinson Clock Tower er også et besøg værd. Dette klokketårn er noget af det eneste, der overlevede bombningen af Kota Kinabalu i 1945. Det blev bygget i 1905 af træ og har sit navn efter F.G. Atkinson, som var den første distrikt officer på stedet, indtil han døde af malaria i en alder af 28.

Dag 3: Udflugt fra Kota Kinabalu til Gaya Island

Du bliver hentet på dit hotel, nu skal du ud og opleve den dejlige natur på Gaya Island, der ligger 30 minutters sejltur fra Kota Kinabalu. Vælg imellem en kort vandretur på 2 kilometer eller en lidt mere udfordrende vandretur på 4,5 kilometer - så får du selvfølgelig lidt kortere tid på stranden bagefter. Når du vandrer i det dejlige landskab, komme du til at lære om medicinplanter, tropiske træer og regnskoven. Efter vandreturen får du en lille madpakke på stranden, hvor du kan bade eller dovne lidt, før turen går tilbage til dit hotel.

Dag 4: Udflugt til Mount Kinabalu og Porings regnskov og hængebroer

I dag skal du igen på udflugt! Du kører gennem rismarker og Dunsun-landsbyer med et kort stop ved et hyggeligt marked, indtil du når til foden af Mount Kinabalu, som ligger i 1.524 meters højde. Se besøgscenteret, gå en tur i det dejlig kølige bjerg/skov-område og besøg bjerghaven, hvor der er 24 forskellige slags rododendron, 10 forskellige slags kødædende planter, ca. 1.400 slags orkidéer, mere end 600 slags bregner, mere end 40 forskellige slags egetræer og mere end 300 forskellige typer fugle. Bagefter skal du 40 kilometer ind i landet til Poring, hvor du skal udforske den tropiske regnskov på små junglestier. Du når snart til hængebroer, som er spændt ud mellem trætoppene, og nu skal du se junglen oppefra - et sjovt og anderledes syn! Bagefter skal du tilbage til dit hotel i Kota Kinabalu.

Dag 5: Se orangutanger på vej til Sukau Rainforest - og sejltur om eftermiddagen

I dag skal du videre til Sukau Rainforest.

På vejen besøger du Sepilok Orangutan Rehabilitation Center, hvor du først ser en video om centerets aktiviteter for at beskytte orangutangerne. Du går 10 minutter igennem regnskoven på en træsti og skal nu se dem få mad - du har mulighed for at se disse store, flotte dyr helt tæt på og lære lidt om dem. Nu skal du videre til "vuggestuen", hvor de små orangutanger er. Du slutter med et besøg til Borneo Sun Bear Conservation Centre for at lære lidt om verdens mindste bjørn - og søde er de altså. 

Sukau Rainforest er en frodig regnskov, der ligger lige ved Kinabatangan River omgivet af palmeplantager.

Sidst på eftermiddagen skal du på sejltur og spejde efter nogle af de dyr, som Sukau er hjemsted for: Borneo pygmæ-elefanter, orangutanger, proboscis-aber og alle otte arter af næsehornsfugle. Bagefter går turen tilbage til en middag i stearinlysets skær med udsigt over flodbredden. Aftenen afsluttes med en billedfremvisning og forklaring om stedet af guiden.

Dag 6: Sejltur på Kelenanap Oxbow søen

Kl. 6 om morgenen sejler du op ad Kinabatangan floden til Kelenanap Oxbow søen, hvor du kan kigge efter fugle og vilde dyr. Bagefter spiser du morgenmad og fortsætter så på en spændende tur, hvor du har god mulighed for at se næsehornsfugle. Om eftermiddagen skal du på endnu en sejltur.

Dag 7: Menanggol River og flagermusgrotten Gomantong Cave

Du starter dagen med en tidlig morgensejltur til Menanggol floden med en lydløs båd, så du rigtig kan spejde efter vilde dyr. Efter frokost skal du 27 kilometer ind i landet til Gomantong grotterne. Du vandrer i ca. 20 minutter igennem regnskoven, til du når indgangen til grotten. Her kan du se sjove blomster, og det vrimler med flagermus, krabber og svaler, som bor i klippevæggene. Hvis det er sæson, kan du se, hvordan folk i området har indsamlet svalerederne. Grotterne er omgivet af regnskov og figentræer, og derfor kan du også være heldig at spotte vilde orangutanger! Du bliver ved grotterne ind til solnedgang, hvor der venter dig et imponerende syn, når de over 2 millioner flagermus flyver ud for at nyde natten. Indimellem kommer en ørn forbi og snupper en flagermus til aftensmad! Så går turen tilbage til lodgen.

Dag 8: Velkommen til stranden i Kinarut nær Kota Kinabalu!

Omkring 20 kilometer fra Kota Kinabalu ligger den mindre by Kinarut, og det er her, du skal tilbringe de næste par dage. Selve byen er ikke noget specielt - og stranden er heller ikke den mest imponerende - men det er et rigtig godt udgangspunkt for udflugter!

Tag fx på en udflugt til Gaya Island, der ligger omkring 30 minutter med båd fra Kota Kinabalu. Øen er omkranset af flotte koralrev, hvor du kan dykke og snorkle i det lækre, turkisblå vand. Tag på en af de mange snorkle- og dykkerture fra øen, hvor du oplever korallerne og fiskene helt tæt på. Rundt i bugterne på øen kan du finde lækre strande med dejlige lyse strande og turkisblåt vand – specielt Police Beach er kendt for at være helt fantastisk. Her kan du rigtig slappe af og dovne den i solen. 

I det hele taget er det oplagt med lidt øhop, for her ligger mange smukke øer med super god snorkling.

Dag 9-11: Nyd livet på stranden i Kinarut

Hvad skal du bruge de næste dage på?

Du kan selvfølgelig slappe af ved poolen og nyde lidt ro og fred, eller du kan tage på spændende udflugter, hvis du vil have, at der sker lidt mere.

Tag fx på en udflugt til Mount Kinabalu, der ligger enormt smukt. Det er et af Sydøstasiens højeste bjerge, og det er et imponerende syn - et af de syn der pludselig vil få dig til at føle dig helt lille. En anden god udflugtsmulighed er en tur til Porings hængebroer. Poring ligger øst for Kinabalu Park, og du kan enten vælge at gå en tur i regnskoven eller at se regnskoven oppefra på en såkaldt canopy walk, hvor du går i hængebroer i trætoppene. Det er en super måde at se det hele oppefra!

Måske vil du også opleve lidt kultur? Besøg ruinerne af et af de første murstenshuse, der blev bygget i det nordlige Borneo. Bygningen, der er fra 1910, blev designet af en indisk arkitekt, bygget af håndværkere fra Java og beboet af en tysker, der var leder af en britisk gummiplantage. Og er du i byen en lørdag, så skal du ikke gå glip af markedet.

Dag 12: Afrejse fra Malaysia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 13: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Malaysia (Borneo). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Malaysia (Borneo).

Alle hoteller

Dreamtel Hotel

Dreamtel Hotel

Dreamtel Kota Kinabalu er et forholdsvist stort hotel, der ligger få minutters gang fra den...

Upgradefra 182,- kr.pr. personpr. dag
Horizon Hotel

Horizon Hotel

Horizon er et moderne og luksuriøst hotel, der ligger i gåafstand til shoppingcentre,...

Upgrade
Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa

Hotel Shangri-La Rasa Ria Resort & Spa

Hotel Shangri-La ligger i nærheden af restauranter, shopping og flere af Kota Kinabalus...

Alle hoteller

Sukau Rainforest Lodge

Sukau Rainforest Lodge

Sukau Rainforest Lodge blev bygget i 1995 og er bygget på pæle. Der er 20 værelser, lounge,...

Alle hoteller

Langkah Syabas Beach Resort

Langkah Syabas Beach Resort

Langkah Syabas Beach Resort er et dejligt sted, der ligger i udkanten af den lille by Kinarut...

Upgradefra 151,- kr.pr. personpr. dag
Beringgis Beach Resort

Beringgis Beach Resort

Beringgis Beach Resort er et hyggeligt mindre resort, beliggende ud til det sydkinesiske øhav....

Alle hoteller

Upgradefra 765,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Malaysia - Gaya Island Resort

Gaya Island Resort

Gaya Island Resort er et smukt og lækkert resort, som ligger lige ud til stranden på Gaya...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til malaysia (borneo). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Malaysia (Borneo).

Kota Kinabalu

116.158976
6.020467

Sukau Rainforest

118.282208
5.497511

Kinarut

116.045150
5.836219

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 08 okt 2018 - 31 mar 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 16.240,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu-Danmark.
Al transporter på rejsen.
11 overnatninger: 3 med fuldpension i Sukau og resten med morgenmad.
Syv fantastiske udflugter i naturen: sejltur til Gaya Island, udflugt til Mount Kinabalu, regnskov og hængebroer i Poring, besøg til orangutanger og tre sejlture i Sukau på sø, floder og i grotter.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Turistskat på 10 MYR (15 kr.) pr. nat på alle hoteller og resorts. Skatten betaler du på hotellerne.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Weekendtillæg kan forekomme.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu-Danmark.
Transport mellem lufthavn og hotel i Kota Kinabalu med bus.
Transport mellem lufthavnen i Sandakan og Sukau Rainforest med bil og båd.