Rundrejse på Borneo

En rundrejse på Borneo er en kæmpe oplevelse! Borneo er nok Malaysias mest kendte ø, og den er større, end man lige tror! Faktisk er det verdens tredjestørste ø, efter Grønland og Ny Guinea, og størstedelen af øen er indonesisk. 

Øen er dækket af tropisk regnskov og er kendt for at have noget af verdens mest unikke dyreliv. På en rundrejse i Borneo kommer du til at opleve både jungle, helt fantastisk dyreliv, spændende byer og selvfølgelig afslapning på stranden.   

På Borneos nordside finder du de to malaysiske stater Sabah og Sarawak, og på grund af øens størrelse, kan det være svært at opleve begge stater på én rundrejse. Her på siden guider vi dig til de fedeste oplevelser i begge stater!  

Rejs til Borneo om sommeren!

Du skal tage på rundrejse på Borneo om sommeren, for der er vejret bedst. Borneo består nærmest udelukkende af regnskov, og dét hedder ikke regnskov af en grund – derfor skal du altid huske regnjakken, når du rejser rundt på Borneo. Det regner en del. Men øen har de vildeste oplevelser, og de bliver på ingen måde overskygget af lidt regn. 

Borneos herlige orangutanger

Det er svært at sige Borneo uden at sige orangutanger. Du skal tage til Borneo for at møde orangutangerne i deres naturlige omgivelser! Øen værner virkelig om dyrelivet og prøver så vidt muligt at undgå at forstyrre naturen. Orangutangerne har masser af plads og frihed, men bliver fodret for at sikre deres overlevelse.  

Oplev orangutangerne i et af de mange rehabiliteringscentre. I Sabah bør du besøge Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre få kilometer fra byen Sandakan, og i Sarawak er det Seminggoh Wildlife Centre, du skal lægge vejen forbi. Begge steder har du mulighed for at overvære, at orangutangerne får mad – og du vil gå med hovedet lænet tilbage på hele turen, for aberne sidder i træernes toppe.  

Rundrejse i Sabah

Den nordlige del af Borneos malaysiske halvdel hedder Sabah. Staten Sabah er dobbelt så stor som Danmark, så du kan nemt få en hel ferie til at gå på en rundrejse. Her venter store oplevelser i regnskoven, bjergene og i statens hovedstad Kota Kinabalu.   

Regnskovsoplevelser i Sabah 

Dybt inde i Danum Valleys Regnskov finder du masser af dyr. Her kan du møde det, man kalder Borneos “Big 5” – fem kæmpestore dyr: pygmæelefanter, næseaber, krokodiller, næsehornsfugle og orangutanger. Det er en skøn naturoplevelse dybt inde i regnskoven og en oplevelse, du ikke kan få ret mange steder. Det er også her, du kan bo i langhus sammen med regnskovens stammefolk. Du sover på rad og række ligesom folket selv og får indsigt i, hvordan livet leves i regnskoven. 

Sukau Rainforest er en frodig regnskov, der ligger lige ved Kinabatangan River. Det er Borneos længste flod, og her er jungle, palmer og sjældne dyr overalt. Her kan du overnatte på et lodge, tage på vandreture, sejle en tur på floden og se en masse sjældne dyr. 

Trekking på Mount Kinabalu 

Er du mere til bjerge og åben himmel, skal du tage på trekkingtur på Mount Kinabalu, der også ligger i Sabah. Det er Sydøstasiens højeste bjerg, og naturen omkring er flot. På med vandreskoene, for det bliver en hård tur, men det er alle anstrengelserne værd – når først du står og kigger ud over de bløde skyer fra toppen af bjerget, kan du ikke andet end at blive bare en lille smule overvældet. 

Sightseeing i Kota Kinabalu 

I den livlige storby Kota Kinabalu skal du selvfølgelig ud at slentre i gaderne. Det er en stor by, men den er ikke så turistet – til gengæld er her smukke moskeer og spændende afkroge. Gå rundt i byen og se nogle af de mange seværdigheder. På din vej kan du bl.a. se historiske bygninger, besøge museer og selvfølgelig bruge en masse penge i de farvestrålende markeder ved strandpromenaden.  

Fra platformen Signal Hill er der en skøn udsigt over hele byen. Til historie-nørden er Atkinson Clock Tower bestemt et besøg værd. Klokketårnet er noget af det eneste, der overlevede bombningen af Kota Kinabalu i 1945.  

Bountyø som endestation

Vi anbefaler, at du tager en kort sejltur til Gaya Island, der ligger omkring en halv times sejltur fra Kota Kinabalu. Gaya Island er en ægte bountyø omkranset af flotte koralrev, hvor du kan dykke og snorkle i det turkisblå vand.  

Øen er dækket af tæt tropisk regnskov, og du kan følge vandrestier rundt på øen og opleve det vilde dyreliv. Strandene er kridhvide, og de indbyder virkelig til afslapning, solbadning og soppeture!  

Rundrejse i Sarawak

Staten Sarawak er endnu større end Sabah, og også her venter store naturoplevelser og spændende byliv.  

Regnskovsoplevelser i Sarawak 

På din rundrejse i Sarawak bør du tage til Kampung Semadang. Det er en lille landsby midt i Borneos regnskov, og den ligger smukt lige ud til floden. Her kan du bo på homestay hos den danske Lars, der bor her med sin malaysiske kone og deres børn. De tager dig på udflugter i regnskoven og ved, hvad der er værd at se! Det er en super måde at opleve naturen på, og du vågner op til regnskovens lyde om morgenen.  

Storbyliv i Kuching 

Kuching er hovedstaden i Sarawak, og det er en dejlig by, der byder på mange spændende seværdigheder.  

Tag en smuttur forbi Chinatown, kattemonumentet og byens tårn på hovedtorvet, hvor du har en fantastisk udsigt over hele byen. Langs byens promenade finder du en masse butikker, gode restauranter og et krydderimarked – her kan du sagtens komme til at bruge lidt for mange penge. Der er også mulighed for at leje en båd fra promenaden og opleve byen fra floden.  

Kuching er også et godt udgangspunkt for oplevelser uden for byen. Lidt udenfor byens centrum kan du besøge Fairy Caves, hvor du kan udforske smukke grotter på små stier. Du kan også tage en heldagstur til Bako Nationalpark, der vrimler med sjældne dyr og flotte strande. 

Slut Borneo-rundrejsen af på stranden 

Borneo er ikke kendt for sine strande – de er ikke så flotte og paradisagtige som mange af Malaysias andre strande. Vi anbefaler, at du tager til Damai Beach! Det er et dejligt sted med bred gylden sandstrand og jungle lige i baghaven.  

Hvorfor rejse med os?