Malaysia

Sandakan

Rejser til Sandakan

Sandakan er den næststørste by i Sabah med omkring 160.000 indbyggere. Byen var meget vigtig for australske og britiske styrker under 2. verdenskrig, pga. den gode beliggenhed. C

a. 11 km. fra byen ligger Sandakan Memorial Park, som er en mindepark, beliggende på det oprindelige sted af den japanske krigsfangelejr. Parken er dedikeret til de mænd, der mistede livet under 2.verdenskrig. Et lille museum i midten af parken giver et dystert indblik på de grusomheder, der fandt sted. Du kan komme her til med taxa, hvor du på forhånd skal aftale en pris – turen derhen tager ca. 15 minutter.

Du kan også tage op til Puu Gih Jih, som er et kinesisk tempel på toppen af en bakke, lige bag Sandakan, hvor du har mulighed for en smuk udsigt over Labuk Bay. Du kan også tage hen og besøge St Michael and All Angels kirken, som er en af de ældste stenbygninger i Sabah, der er den eneste bygning i Sandakan som overlevede 2. verdenskrig.

Hvis du vil opleve lidt af den koloniale fortid, så tag til Agnes Newton Keith Home, som fungerer som et museum. De tørrede små fisk Ikan Bilis, er et populært lokalt produkt, som du evt. kan prøve at smage og ellers er det også muligt at købe med hjem.

Billeder

Rejser til Malaysia
Rejser til Malaysia
Rejser til Malaysia
Rejser til Malaysia